reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

dariaa cudne ciuszki.
Ja też nie mam problemu z kupowaniem dla małego, mój M. jak by mógł to wszystko już by kupił i dla takiego niemowlaka i starszego.

reklama
ewelina, daria super ciuszki! Ja mam dużo ubranek po chłopcach a sukienki wcale, a te sukienusie wszystkie mnie bardzo zachwyciły. Dużo tego macie.
salsera, uśmiałam się z tej siatki.
sylwia, nie zawsze da się prezent schować i sprzedać, bo znając teściowe tego typu, będą wypytywać a gdzie kombinezon i kiedy go założysz.
gag, babcia niemożliwa. Ciekawe co by powiedziała na sesje z brzuszkiem ?
styna, popieram to co mówisz, trzeba podać swoje zasady wychowania i jeśli teściowa chce się zająć dzieckiem to wg tych zasad, bo swoją szansę już miała.
persefona, ostatnio widzieliśmy super bodziaki i chciałam kupić, a mój mówi że spokojnie, jeszcze za wcześnie, zdążymy. Tylko że on zawsze wszystko na końcu, na ostatnią chwilę. Jak już bardzo chciałam to kupiłam bez niego i mam schowane.
Hope, pozwól TZ pomagać, super że jest taki chętny. Zobaczymy jak mój się zachowa, bo przy Matim po wypadku nie mógł chodzić (pisałam na majowym) więc wszystko robiłam sama.

marzena super te materiały..
szyć umiem ale szkoda że nie mam maszyny tutaj:-(
od razu brałabym się do roboty:-)
mandrzejczuk.. o ja cie , współczuję...
hehe przypomniało mi się jak mój brat z dziewczyną (teraz już żoną)
wiedzieli ze VI bedzie duża bo mówiłam im ile waży i wogóle.. a kupili jej cuszki na wcześniaka:dry: chyba najmniejsze jakie mieli w sklepie., to jak się urodziła to nawet jej nóżek nie włożyłam w ten kombinezonik bo był za ciasny i nie mogłam napów zapiąć...:baffled:
takie zachowania to chyba sa złośliwością;-)

mój mąż ma też spoko stosunek do sakupów..
ale jakbyum wybierała ciuszki chłopięce:wściekła/y: bo dziewczęcych nie każe kupować bo precież będzie chłopak:dry::sorry2:
ale w sumie nawet dobrze że nie kupuję bo mam pełno po Vi:-p
właśnie musże fotlki porobić .. chyba może dzisiaj :zawstydzona/y::tak:;-)

Kamcia - pamietam ze Twoja corcia urodzila sie duza, ale jaki dokladnie nosila rozmiar pierwszych ubranek? 62?

tak , na pl rozmiar to było 62 i za długo w nich nie pochodziła bo szybko zmienialiśmy na większy

u nas to jest rozmiarówka
"earlyborn" -dla wcześńiaków
"newborn" dla noworodków
, 0-3 msc i 3-6 msc kolejna
a moja nosiła 0-3 miesiące przez niecałe 2 miesiące i później zmienialiśmy już jej w 2 miesiącu na te większe..

jak będę patrzyła cuszki to sprawdzę dokłądniejsze dane na metkach na ile to jest:tak:

Motylku, jeśli masz możliwość, kąpiel pozostaw tatusiowi. To jedna z niewielu czynności przy noworodku i niemowlaku, do której mama jest zupełnie zbędna ;-)

Też tak myślę, niech się tatuś wykaże, ale niestety co drugi tydzień, bo pracuje w systemie dwuzmianowym :/
Kamcia - a co do wanienki, to już zdecydowałam, kupię tą profilowaną, bo nie będę musiała się tak bardzo schylać jak przy zwykłej, no i poza tym będę się czuła pewniej ...

kurde ale nie macie nawet pojecia jak ona sie do mnie zburzyla jakbym ja byla jakas nienormalna,ale kto wie moze w czerwcu bedzie minus 15 to moze jednak sie kombinezonik przyda :-D tesciowa tesciowa ale i szwagier dzis mnie zwalil z nog...nienormalni sa ci ludzie...przyniosl mi kurteczke taka jesienno-wiosenna na uwaga! 3 lata. Ale to jeszcze nic, bo oprocz tego dostalam tez 2 bluzy z kapturem na moje oko jakies 6-7 lat? Po **ja takie wielkie lachy mi potrzebne? Tesciowa uwarza, ze do pol roku to juz mi starczy tych rzeczy i teraz trzeba wieksze kupowac, no nie wytrzymam z nimi. Tylko zeby to jeszcze bylo zdatne opchnac na allegro, darmo tego nikt nie wezmie nawet :szok: to juz wole podejscie mojej mamy: za wczasu nie kupowac wcale

o matko mandrzejczuk ty to masz przeboje :) u ciebie źle, bo teściowa daje jakieś dziwne "mądrości", u mnie jest to samo, tyle, że moja teściowa jak narazie ma nas gdzieś i jakoś nie interesuje się , aby cos kupić, przynieść, czy chociaż zadzwonić jak się czuję. mi to na ręke, bo jej nie znoszę, ale z punktu widzenia pierwszej wnuczki, to przykro ;/

reklama
Mandrzejczuk jeszcze trochę to Ci albę na komunię przyniosą,albo gajer na wesele dla małego :):)

Bra może tak lepiej niż miałabyś się denerwować

Do góry