reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Matusia cudowne te ogrodniczki, co do tej szelki to spróbuj zszyć trochę dziurkę na guzik podejrzewam że jest ciut przy duża i dla tego się odpina.

reklama
styna, właśnie, że one mają zatrzaski, a nie guziki, ale spoko, coś wymyślę.
kamcia, 86ania86 ma racje, są bardzo wygodne. Bałam się, że nie znajdę ciążowej odzieży na mój rozmiar (baaardzo duuuże), a tu proszę jakie bajery można dostać. spodnie przychodzą pod brzuch, można je nosić same, albo z szelkami. Rozmiar wzięłam w razie czego jeden większy niż noszę (cm) a leżą ok, a w miarę rośnięcia brzucha, też będą rosły, bo materiał na którym jest napis (cyrkonie) jest fajny rozciągliwy.

Bardzo ładne spodenki. Gdzieś widziałam napis na ubraniu dla mamy (chyba na pasach ciążowych): "nie pukać, spię!"

Teraz można dostać super ubrania dla ciężarówek, 11 lat temu musiałam całą ciążę chodzić w ogrodniczkach taki był wybór w sklepach :confused2:

A teraz, kiedy mogłabym się ubrać, nie ma sensu kupować, ciągle leżę albo siedzę i wygląda na to, ze legginsy i jedna para spodni wyjściowych na wizyty i zakupy to max co mi się przyda...

Kupiłam sobie tylko taką fajną bombkę na szelkach, do tego kryjące rajstopy dla otyłych (kapitalne, lepsze od ciążowych, rozciągają się w pasie bez końca a na nogach idealnie dopasowane) i pod tą bombkę zakładam różne bluzki sprzed ciąży i jest git. Nawet nie wiedziałam, że mam tyle rozciągliwych bluzek :-D

Hope - to są jakieś specjalne rajstopy "dla otyłych" ? Mi się marzą takie ładne ciemnopopielate ażurkowe na ciut cieplejsze dni, ale ciążowych jeszcze nie szukałam, choć założę się że nie ma takich. Z kolei nie chciałabym żeby okazało się że rozmiar xxl dobry w brzuchu będzie w nogach wyglądał jak po starszej siostrze.

reklama
Hope - jeśli kupiłaś te rajstopy przez internet, to wklej namiary. Jestem ciekawa jakie są, bo czatuję na te legginsy, które kiedyś dziewczyny tak zachwalały i od dawna ich nie wystawiają:baffled: a ja po wielkich poszukiwaniach kupiłam wreszcie 2 tuniki - sukienki i teraz problem, bo nie mam ładnych legginsów do nich, o rajstopach nie wspomnę:baffled:

Do góry