reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
Butki zabawne, na żywo muszą wyglądać uroczo :-)

A ja kupiłam za całe 5 zł 3 bodziaczki :-)
1392483912.jpg

Mój mąż zaczyna panikować ze mamy strasznie mało czasu na wszystkie zakupy bo wczoraj robiliśmy listę wszystkich potrzebnych rzeczy. Niestety na razie możemy wybierać tylko wirtualnie, bo nie ma szansy gromadzić niczego w pokoju. Ale jak się dowiedziałam o siurku to chociaż jeden sweterek kupiłam, taki fajny łobuzerski, nie mogłam się powstrzymać. Na zamek pod szyją, błękitny, i ma łaty na łokciach. W sam raz dla takiego łobuziaka :)
A pytanie mam z innej beczki - planujecie zakup monitora oddechu? Z tego co widzę to koszt od 280 zł, chyba że uda się upolować używany. Nie wiem tylko na ile to faktycznie zdaje egzamin, bo co by nie mówić trochę kosztuje. Ale jeśli faktycznie by się sprawdzało to warto.

salsera- już tam kiedyś na samym początku poruszałyśmy temat monitorów i doszłyśmy do wniosku że to przydatna rzecz dla dzieciaczków np. wcześniaków albo urodzonych z jakąś wadą rozwojową itp że raczej jak się zdrowe dziecko urodzi to nie kupujemy chyba że kogoś wyjątkowo na taki wydatek stać a też doszłyśmy do wniosku że ok mamy monitor ale trzeba też wiedzieć jak zareagować jak pomóc takiemu dziecku z nagłym zanikiem oddechu. Tak więc decyzja należy do Was :-)

salsera.....tez się zastanwiam nad kupnem monitora oddechu, ale jak zobaczyłam ceny...łohohoho - no ale to takie ubezpieczenie. Tez myślałam, nad tym, żeby poszukac uzywanego, ale boje sie że ktos może mi wcisnąć zepsuty :confused: a jak go sprawdzic czy działa...hmmm???

alex....wózeczek - dobry wybór! My tez zastanawialismy sie czy wziąc XA czy XQ - w końcu zwycięzył XA i juz na dniach bedziemy miec go w domku - nie moge sie doczekac, zeby zacząc go składać...normalnie jak mała dziewczynka czekajaca na wózek -zabawke ;-)

a co do ciuszków....to codziennie moge je przegladać.....i wciąż mnie korci, żeby wybrac sie do sklepu po jeszcze :-)

reklama
Do góry