encepence95
Moderator
SuperJa mogę z Tobą podziałać![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SuperJa mogę z Tobą podziałać![]()
Coś mam zrobić teraz?Super![]()
Nie nie juz wysłałam wszystkie informacje z lista do adminaCoś mam zrobić teraz?
SuperA ja właśnie juz po usg <3 fasolka z Usg 9t6d. Najpierw spala potem machała i wszystko w porządkukolejna wizyta 05/11/2024.
Ale to bardziej chodzi o to, że większość dzieci nie wymaga opieki i kontroli aż tylu specjalistów. Wbrew pozorom większość dzieci nie potrzebuje fizjoterapii, podcinania wędzidełka, a bieganie po specjalistach może wywołać zupełnie niepotrzebny stres u rodziców. Są za to czerwone flagi w rozwoju, które warto znać i szukać pomocy, jeżeli ma się jakiekolwiek wątpliwości.Jeśli czujesz się kompetentna w ocenie stanu obu wędzidełek, napięcia w obrębie jamy ustnej i całego ciała i kilka innych kwestii no to nikt nie zmusza przecież. Ja uważam, że są kwestie, których nie widać, a nikt nie jest alfą i omegą i że lepiej profilaktycznie sprawdzić (oczywiście u zaufanego specjalisty) niż iść jak objawy są już nasilone, a pracy znacznie więcej. Tak samo np przeglądów dentystycznych dzieciom sama nie robię.
Pokazałabym lekarzowi, bo ja się na tym nie znamto są wyniki co myślisz?
Nie wartościowałabym rodziców pod tym kątem.Ale to bardziej chodzi o to, że większość dzieci nie wymaga opieki i kontroli aż tylu specjalistów. Wbrew pozorom większość dzieci nie potrzebuje fizjoterapii, podcinania wędzidełka, a bieganie po specjalistach może wywołać zupełnie niepotrzebny stres u rodziców. Są za to czerwone flagi w rozwoju, które warto znać i szukać pomocy, jeżeli ma się jakiekolwiek wątpliwości.
Nie jest się gorszym rodzicem, jezlei od początku nie obstawia się dziecka specjalistami
No i sensowny pediatra bez problemu dokona oceny i w odpowiednim momencie skieruje do specjalisty.
Dasz namiar na swoich zaufanych specjalistów?Jeśli czujesz się kompetentna w ocenie stanu obu wędzidełek, napięcia w obrębie jamy ustnej i całego ciała i kilka innych kwestii no to nikt nie zmusza przecież. Ja uważam, że są kwestie, których nie widać, a nikt nie jest alfą i omegą i że lepiej profilaktycznie sprawdzić (oczywiście u zaufanego specjalisty) niż iść jak objawy są już nasilone, a pracy znacznie więcej. Tak samo np przeglądów dentystycznych dzieciom sama nie robię.