reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
normalnie grawitacja, pierś przyduszala mu nos więc bym go udusiła. Spanie i karmienie nie do wykonania
No grawitacja to akurat w drugą stronę działa, a jeśli się odpowiednio ułoży dziecko to się go nie przydusza. Ja mam biust 75JJ i też pierś była znacznie większa od główki dziecka i przy odpowiednim ułożeniu naprawdę nie było problemów ani przy pierwszym ani przy drugim dziecku. A karmiłam sumarycznie 4 lata.

No grawitacja to akurat w drugą stronę działa, a jeśli się odpowiednio ułoży dziecko to się go nie przydusza. Ja mam biust 75JJ i też pierś była znacznie większa od główki dziecka i przy odpowiednim ułożeniu naprawdę nie było problemów ani przy pierwszym ani przy drugim dziecku. A karmiłam sumarycznie 4 lata.
to możliwe ze masz inaczej brodawki ustawione. Próbowaliśmy w szpitalu no i nawet doradca stwierdziła że dla mojego układu najlepsza pozycja siedząca bo brodawki mam na dole piersi a nie na górze 🤷‍♀️ inna anatomia

bardzo bym chciała karmić piersią, będę próbować jak już się urodzi 😊😊
Ja polecam znaleźć sobie jeszcze w czasie ciąży dobrą doradczynię laktacyjną i neurologopedę i umówić się od razu po porodzie na konsultację. Albo się dowiesz, że wszystko ok albo dostaniesz sensowne rady i będziecie zaopiekowani.
No i jeszcze w komplecie fizjoterapeuta-osteopata.

I nie, pediatrzy i neonatolodzy w większości przypadków nie ogarniają wędzidełek i napięć.

Ja polecam znaleźć sobie jeszcze w czasie ciąży dobrą doradczynię laktacyjną i neurologopedę i umówić się od razu po porodzie na konsultację. Albo się dowiesz, że wszystko ok albo dostaniesz sensowne rady i będziecie zaopiekowani.

I nie, pediatrzy i neonatolodzy w większości przypadków nie ogarniają wędzidełek i napięć.
dziękuję bardzo za radę 😄 na pewno będę szukać pomocy, bo mi zależy na karmieniu

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tej różyczki 😊 dla pewności dopytam jeszcze jutro lekarza na wizycie jak to jest dokładnie. Ale rozyczka daje chyba a faktycznie objawy, więc gdybym chorowała teraz to nie przeoczyłabym tego 😁

Dzidzia zdrowa. Ponad 3 cm człowieka. Serduszka nie mierzył, tyle że odnotował że bije miarowo. 4.11 prenatalne i od 4.11 l4 🙂
🥰🥰🥰
I już przez brzuch miałam usg a to 10 tydzień i mam otyłość!
Super wieści 🙂 ja nie pamiętam w którym tygodniu miałam pierwsze usg przez brzuch, ale wiem że już później miałam takiego lenia że nie zawsze chciało mi się golić, a lekarz wyrywkowo na wizytach kazał wchodzić na fotel i zaglądał jednak do środka czy nie ma infekcji itd. Więc ostatecznie byłam sfrustrowana bo na każdą wizytę dla własnego komfortu wolałam się ogolić 😅🙈

Tu się zgodzę z Tobą 🙂 ja po porodzie synka miałam wręcz paranoję i najchętniej zabrałabym go do każdego możliwego specjalisty, mimo że każdy zapewniał że wszystko okej. Zaliczyliśmy fizjo, neurologopedę, neurologa, osteopatę i cieszę się że postawiłam na swoim bo jednak wyszło że ma asymetrię, obniżone napięcie i wędzidełko do podcięcia 🤷‍♀️ doradca laktacyjna też była u nas w domu, ale ostatecznie albo młody przez obniżone napięcie nie miał tyle sił żeby ssać, albo ja przez te wszystkie stresy miałam za mało pokarmu. Karmiłam tylko 4 msce, potem miesiąc kpi ale pożerało to tyle czasu że odpuściłam 😔

reklama
A ja przed jutrzejszą wizytą zaczynam znów maraton myśli w głowie... jak stoję to mam już naprawdę widoczny brzuszek, ale jak leżę to robi się jednak płaski i nawet pod ręką nie wyczuwam żeby ta macica była jakaś większa? Ściskam ten brzuch jak nienormalna 🙈 dobrze ze jutro wizytą z samego rana w zasadzie to jakoś mi to przeleci 🙄

Do góry