reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Ja umówiłam sobie na 15.11
Ale muszę uzgodnić z lekarzem czy dobrze sobie policzyłam.
Wg miesiączki będzie 12+2 wg usg 12+1
Nie chciałam zbyt szybko bo w 1szej ciąży byłam jakoś w pierwszych dniach od kiedy można było i pani dr powiedziała że za 2-4dni byłoby widać płeć. Umawiane miałam wg terminu z miesiączki a na każdym usg I prenatalnych ciaza młodsza o 4-6 dni. Ogolnie mowila że jakbym byla2 dni wcześniej nie można by zrobić w ogole prenatalnych bo za szybko bym byla

reklama
Tak patrzę na listę lekarzy z certyfikatem FMF i w medicover w moim mieście jest tylko lekarz, który nie ma certyfikatu na ryzyko preeklampsji.
Ktoś wykonywał prenatalne na NFZ? Wykonują je lekarze z certyfikatami FMF?

Tak patrzę na listę lekarzy z certyfikatem FMF i w medicover w moim mieście jest tylko lekarz, który nie ma certyfikatu na ryzyko preeklampsji.
Ktoś wykonywał prenatalne na NFZ? Wykonują je lekarze z certyfikatami FMF?
U mnie w mieście nie. Dlatego robię przez Medicover. Co prawda muszę dojechać do Wrocławia 60 km, ale przynajmniej wiem po co jadę

Ja dopiero pierwszą oficjalną wizytę będę miała w 9 tyg, jakoś za 1,5 tygodnia😁 Prenatalne planuję znów u tego samego lekarza, co poprzednią, bo szybki i kompetentny. Już jestem jednak stara ciężarna, to zobaczymy, co tam wyjdzie.

Ja w pierwszej ciąży zapytałam lekarza (tak na przyszlosc) z czym powinnam w razie W się udać do szpitala, z krwawieniem jak wystąpi? I to pytanie chyba sprawiło że dostałam duphaston 😅😅😅

Ja ze żłobka jestem bardzo zadowolona. Dużo nie choruje, a z jej charakterkiem to bym się chyba wykończyła psychicznie 24h/dobę z nią być. Ale na rumien zakazny też będę musiała uważać bo to chyba dość popularna zlobkowa przypadłość.
ja też sobie nie wyobrażam żeby żłobka nie było 🙈 i o ile cytomegalie to wiem i znam i nie jemy tego samego czy tą samą łyżką z małą o tyle chyba co to jest ten rumień to nie wiem…

reklama
Do góry