kalina.kalina
Fanka BB :)
Ja też jestem od 2 dni wzdeta i mam nabrzmiałe piersiJezu jestem tak wzdeta,że mam dość...gumka mi się od spodni odbija,chodzę jak w 9 miesiącu,masakra
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też jestem od 2 dni wzdeta i mam nabrzmiałe piersiJezu jestem tak wzdeta,że mam dość...gumka mi się od spodni odbija,chodzę jak w 9 miesiącu,masakra
Ja podobnie. Mdli mnie okropnie,a jednocześnie ciągle strasznie chce mi się jeść. Wczoraj zrobiłam ogórkową i idealnie pomogła na mdłości. Nie na długo, ale biorę, co dająZ kolei ja tylko chodzę i szukam czegoś do zjedzenia
Ginekolodzy najczęściej liczą skończone tygodnie, wiec wpisał 6tc. Aplikacje liczą zaczęte tygodnie- więc wychodzi, że trwa 7tc. Zgodnie z wymiarami, tak jak powiedziałaś wychodzi dokładnie 6 tygodni i 3/4 dni.Dziewczyny mam pytanie,bo zapomniałam zapytać dokładnie,a mnie to intryguje z miesiączki wychodziło mi że jestem w 7tc natomiast gin wpisała że w 6tc w kartę ciąży. A ja chciałam wiedzieć dokładnie ale bardzo tego nie rozumiem na USG pisze 6w+3d+-4d Więc jak to rozumieć ? 6tydzien 3dzien czy 4 wychodziło z USG czy jak ?
Tak jak @Fifonka napisała - z perspektywy medycznej zawsze obecny tydzień ciazy określa się tym już skończonym, wiec np. Jeżeli urodzisz dziecko 38t5d to urodzisz w 38 tygodniu. W niektórych appkach rzeczywiście przez tydzień ciazy określają ten, który obecnie trwa, a nie ten który jest skończony, stad całe zamieszanie.Dziewczyny mam pytanie,bo zapomniałam zapytać dokładnie,a mnie to intryguje z miesiączki wychodziło mi że jestem w 7tc natomiast gin wpisała że w 6tc w kartę ciąży. A ja chciałam wiedzieć dokładnie ale bardzo tego nie rozumiem na USG pisze 6w+3d+-4d Więc jak to rozumieć ? 6tydzien 3dzien czy 4 wychodziło z USG czy jak ?
Ja mam wizytę 3 października. Pierwszą. I zaczynam coraz bardziej się denerwować. nie wiem ja mam do czwartku wytrzymać.Ktoś wizytuje z przyszłym tygodniu?
Ja mam we wtorek 18:20. W piątek było 5t+5d i był pusty pęcherzyk płodowy bez żółtkowego. Lecą ze mnie różne rzeczy, raz śluz brązowy, raz krew, wczoraj rano wypadl taki glutek śluzowy, ale brzuch mnie nie boli. Nie wiem zupełnie czego się spodziewać w ten wtorek po USG... Wszystkie opcje możliwe, moze już nic nie być widać, może sam pęcherzyk, może pęcherzyk z pęcherzykiem zoltkowym, może z zarodkiem a może z serduszkiem, może nawet bijącym ... Ale nie wiem. Ten glutek... mam nadzieję że to nie był ten pęcherzyk skoro nie miałam przy tym bólu
Rozumiem, ja mam tyle wodnistego śluzu że ci chwilę mam mini zawał czy jak pójdę do toalety to nie będzie krwiSzczerze to teraz każdy wypad do toalety to lekki stresik, więc wstrzymuje ile się da
U mnie to samo. To normalne.Rozumiem, ja mam tyle wodnistego śluzu że ci chwilę mam mini zawał czy jak pójdę do toalety to nie będzie krwi