reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Nas też czeka kupno 7 osobowego. Ale nie zamierzam kupować z salonu. Dla mnie to strata kasy.
U mnie na pokładzie 3 dziewczyny więc jak będzie chłopak to też będzie w różowej pościeli spał ☺️. Także do kupna jedynie będzie trochę pielęgnacji. Pampersy mamy zapas duży 1,2 ,3 bo kupowaliśmy z promocjach i ... Tak zostały na kolejne bobo.
Co do powiadamiania rodziny to też myślę nad Wigilia. Każda z moich ciąż nie była wychwalana po teście ciążowym . Dla mnie to bardzo intymny czas i stan. Przy 2 córce tata dowiedział się w wigilię a mała urodziła się 1.01. Teście i szwagierki dowiedziały się po połówkowych. Teraz tak tak planujemy . Ale brzuszek widać było koło 15 tyg ale luźne bluzki i bluzy zdawały egzamin.

reklama
Ja robię wielopielo, wiec muszę dokupić kilka rzeczy, ale to bardziej chciejstwo, a nie potrzeba :€
O właśnie! Teraz zaczęliśmy po 1m-cu powoli wprowadzać wielo, teraz myślę czy od razu nie zacząć więc też troszeczkę tych mniejszych pieluszek musiałabym kupić. Zastanawiam się tylko czy jest sens kupować NB czy od razu mOs... Moi chłopcy wszyscy ponad 4kg więc te Nb szybko przestałyby nam służyć...
Ja pracowałam do dnia przed porodem. Było ciężko, ale nie miałam wyjścia - pracowałam na swojej działalności. W drugiej ciąży niestety już nie dałam rady z uwagi na ogromny problem ze snem i omdleniami.
Jak byłam na patologii ciąży też była dziewczyna, która zaraz przed porodem ogarniała na laptopie sprawy swojego salonu kosmetycznego, więc wierzę 🙂
Witajcie. Ostatni okres 19 sierpnia. W sobotę robiony test razy cztery... Dwie kreski. W poniedziałek 23.09 beta 138, 25.09 321 - Czyli wszystko jest w normie? Wcześniej nie robiłam nigdy HCG więc ...
Wizyta 8.10.

Jestem mamą 12 latka i po niestety amputacji szyjki.
A to w poprzedniej ciąży coś Ci się stało? Brzmi dość strasznie....
Czy jeździcie? My będziemy chyba kupować audi q7.
Ford S-Max. Kupiliśmy oczywiście używany, ale tyle nerwów nas to auto kosztowało i dodatkowych wydatków, że szkoda gadać...chociaż fakt, że bardzo pojemny i wygodny
Widać już u Was te powiększające się macice? 🙈 Mam taki wstępny plan, żeby zrobić niespodziankę i dziadkom dopiero pod choinkę dać zdjęcia z usg, aleeee.... Tak jak w pierwszej ciąży było mi widać brzuch dopiero ok 6 miesiąca, a nawet w 8 jak założyłam bluzę to się dobrze kamuflowalam tak teraz już mi coś tam zaczyna wystawać 😋 mogą się połapać zanim przyjdą święta
W kolejnej ciąży może być zacząć widać wcześniej, ale nie jest to koniecznością, nie pamiętam jak było u mnie w drugiej, ale w trzeciej zaczęłam sama widzieć zaokrąglenia w okolicy 12 tyg, dla otoczenia było to widoczne pewnie z miesiąc później, a potem to już poszło ekspresem😉

Nas też czeka kupno 7 osobowego. Ale nie zamierzam kupować z salonu. Dla mnie to strata kasy.
U mnie na pokładzie 3 dziewczyny więc jak będzie chłopak to też będzie w różowej pościeli spał ☺️. Także do kupna jedynie będzie trochę pielęgnacji. Pampersy mamy zapas duży 1,2 ,3 bo kupowaliśmy z promocjach i ... Tak zostały na kolejne bobo.
Co do powiadamiania rodziny to też myślę nad Wigilia. Każda z moich ciąż nie była wychwalana po teście ciążowym . Dla mnie to bardzo intymny czas i stan. Przy 2 córce tata dowiedział się w wigilię a mała urodziła się 1.01. Teście i szwagierki dowiedziały się po połówkowych. Teraz tak tak planujemy . Ale brzuszek widać było koło 15 tyg ale luźne bluzki i bluzy zdawały egzamin.
Ja już powiedziałam mamie 🫣 stwierdziłam, że i tak niedługo się dowie, a jakby coś miało się stać to będę mogła jej się wypłakać. Wtedy też zadzwoniłam, żeby się wyżalić bo niezbyt mi się to uśmiechało i jej reakcja bardzo mnie ucieszyła, wydawała się autentycznie szczęśliwa 😊 jej marzyła się 3 dzieci, doczekała się tylko mnie więc jestem jedynym jej źródłem wnuków, na które bardzo czekała 🥰

My też byliśmy na wielopielo głównie parę pierwszych miesięcy. Potem wszystkie mamy dookoła twierdziły że ich dzieci robią 1 kupę dziennie i z głowy. A mój walił 3-4-5 dziennie i w końcu dałam za wygraną... Ale przed rozszerzeniem diety wielo jest super, wystarczy tetra + otulacz, nie leci mnóstwo kasy razem z każdym zasikanym co chwile pampersem

Ja już powiedziałam mamie 🫣 stwierdziłam, że i tak niedługo się dowie, a jakby coś miało się stać to będę mogła jej się wypłakać. Wtedy też zadzwoniłam, żeby się wyżalić bo niezbyt mi się to uśmiechało i jej reakcja bardzo mnie ucieszyła, wydawała się autentycznie szczęśliwa 😊 jej marzyła się 3 dzieci, doczekała się tylko mnie więc jestem jedynym jej źródłem wnuków, na które bardzo czekała 🥰
Sadze że mojej mamie bym też powiedziała od razu . Niestety 13 rok minal kiedy nagle odeszła. Zdążyłam skończyć ledwo 18 lat.

ja powiedziałam najbliższym. Tak miałam w każdej ciazy. 😃 u mnie w najbliższej rodzinie szybko dzielimy się takimi wieściami. ;)

My też byliśmy na wielopielo głównie parę pierwszych miesięcy. Potem wszystkie mamy dookoła twierdziły że ich dzieci robią 1 kupę dziennie i z głowy. A mój walił 3-4-5 dziennie i w końcu dałam za wygraną... Ale przed rozszerzeniem diety wielo jest super, wystarczy tetra + otulacz, nie leci mnóstwo kasy razem z każdym zasikanym co chwile pampersem
Ja mam bidetkę w toalecie i szybko załatwia sprawę kup. Na wyjazdy mam nożyk ;)
Z synem byłam prawie 2,5 roku na wielopielo (zaczęłam jak miał 3 miesiące).
Z córką jestem na wielopielo od powrotu ze szpitala i miałam problem ze zużyciem pieluch z pieluchowego tortu 😆

reklama
Do góry