reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
My ten wydatek mamy już za sobą. Razem z synem męża mamy 4 dzieci więc i tak musieliśmy zmienić na 7osobowy. Śmiałam się, że jak będą bliźniaki to kupujemy busa🤣 ale pęcherzyk był jeden więc raczej szybka zmiana auta nam nie grozi😉
Z największych wydatków to czeka nas kupno nowej spacerówki, bo ta ledwo już się trzyma, za każdym razem zastanawiam się czy mi gdzieś po drodze kółko nie odpadnie 😂
Czy jeździcie? My będziemy chyba kupować audi q7.

Widać już u Was te powiększające się macice? 🙈 Mam taki wstępny plan, żeby zrobić niespodziankę i dziadkom dopiero pod choinkę dać zdjęcia z usg, aleeee.... Tak jak w pierwszej ciąży było mi widać brzuch dopiero ok 6 miesiąca, a nawet w 8 jak założyłam bluzę to się dobrze kamuflowalam tak teraz już mi coś tam zaczyna wystawać 😋 mogą się połapać zanim przyjdą święta

Tu był październik, rodziłam w listopadzie 😅

Załączniki

• 1721583914444_012723.jpg
    1721583914444_012723.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 83
Widać już u Was te powiększające się macice? 🙈 Mam taki wstępny plan, żeby zrobić niespodziankę i dziadkom dopiero pod choinkę dać zdjęcia z usg, aleeee.... Tak jak w pierwszej ciąży było mi widać brzuch dopiero ok 6 miesiąca, a nawet w 8 jak założyłam bluzę to się dobrze kamuflowalam tak teraz już mi coś tam zaczyna wystawać 😋 mogą się połapać zanim przyjdą święta
Ja w drugiej miałam duży brzuch do 12 tygodnia, a później zmalał 😆

reklama
Część tych wszystkich badań i wizyt nie jest konieczna w fizjologicznej ciąży. Baaaaa większość nie jest konieczna.
Zresztą moja koleżanka w UK miała całe 3 usg prenatalne i na tym zakończył się nadzór nad jej ciążą ;)
W UK pierwsze usg w 12 tygodniu :D chociaż w sobotę będzie 7 tydzień i już mam wizytę z położna na 12 października :) i jak widzę jak ty takie badania takie w Polsce to już myślę na jakie się umówić jak będę jechać do Polski :D chociaż ostatnio jak byłam u Pani ginekolog na wizycie plus cytologia na umówionej wizycie na wyznaczoną godzinę czekałam 4 godziny xD

Do góry