reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

U mnie totalny zjazd fizyczny. Totalnie nie mam siły. Ciągle bym spala i spala. Piersi są tkliwe. Jak zdejmuje biustonosz to jest najgorzej.

Ja poprzednia ciążę prowadziłam na NFZ w Matce Polce gdzie rodziłam, i jestem bardzo zadowolona z opieki dr jak i w poradni jak i w szpitalu na oddziale. Byłam zaskoczona taka opieka bo to jednak NFZ . Teraz byłam prywatnie na USG i na pierwszą wizytę do mojej dr mam 9 października więc to będzie już po 10 tygodniu. 2 października mam wizytę w pobliskiej poradni żeby tylko zachaczyc wizytę przed 10 tyg. Niestety do Matki Polki mam 40 km w jedną stronę ale inny szpital nie wchodzi wgl w grę do porodu.

reklama
Myślę, że teraz i tak koszty będą trochę niższe - część wyprawki na pewno się przyda, dziecku raczej nie będzie przeszkadzał nieodpowiedni kolor ręczniczka czy też szczotki do włosów, a nawet wózka😉 ale ogólnie podziwiam, że chciało Ci się robić zestawienie. Ja planowałam sobie kiedyś podliczyć ile zaoszczędziłam na pieluszkach wielorazowych, ale jakoś nigdy nie zechciało
Zdecydowanie dużo niższe, my nie mieliśmy za dużo rzeczy po kimś, więc wszystko sami kupowaliśmy albo na prezent dostaliśmy, dlatego starałam się np te początkowe ubranka kupować w kolorach neutralnych beż, zieleń itd właściwie unikałam tylko różowego.
Ale same koszty wizyt plus badań i jeszcze tego wizyty u fizjo dość sporo ich było, a wszystko prywatnie. Do fizjo i na prenatalne będę prywatnie chodzic a i tak myślę że sporo zaoszczędzę.

Ostatnia edycja:
Zdecydowanie dużo niższe, my nie mieliśmy za dużo rzeczy po kimś, więc wszystko sami kupowaliśmy albo na prezent dostaliśmy, dlatego staram się np te początkowe ubranka w kolorach neutralnych beż, zieleń itd właściwie unikałam tylko różowego.
Ale same koszta wizyt plus badań i jeszcze tego wizyty u fizjo dość sporo ich było, a wszystko prywatnie. Do fizjo i na prenatalne będę prywatnie chodzic a i tak myślę że sporo zaoszczędzę.
ja przy poprzedniej ciąży miałam za darmo prenetralne z testem pappa i echo serca płodu . Mam nadzieję że i tym razem dr da skierowanie.

Ja nie odczuwam zupelnie nic, w ciazy z synem bylam bardzo spiaca, a teraz nawet tego nie mam.

U mnie slabo, synek w nocy mial stan podgoraczkowy i wstal z okropnym katarem 🥲
Moja córka rozpoczęła zlobek 2 września, 5 dostała katar i w nicy nos zapchany. W weekend doszła goraczka, po kilku dniach antybiotyk. Tydzień temu już było w miarę ok, a jak się w czwartek skonczyl antybiotyk tak od piątku na nowo zapchany nos i coraz gorszy kaszel. Byłam z nią dziś u lekarki i rozkłada ręce.

Mam takie trochę głupie pytanie... Lekarz (facet) ginekolog-poloznik to wlasciwie co to znaczy 😅 że odbiera porody też czy że jest takim położną -ale facetem...?

reklama
Mam takie trochę głupie pytanie... Lekarz (facet) ginekolog-poloznik to wlasciwie co to znaczy 😅 że odbiera porody też czy że jest takim położną -ale facetem...?
kiedyś mi dr tłumaczyła że ginekolog zajmuje się kobietą a położnik kobieta z nienarodzonym dzieckiem. Ciąża powikłana powinna być prowadzona przez ginekologa. Chociaż dla mnie to żadnej różnicy nie ma 🫣

Do góry