reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Nie bierzcie za pewniaka że jeśli są dolegliwości to ciąża ok a jeśli nie ma to źle... Ja przy pierwszym poronieniu jak czekałam na poronienie to jeszcze były mdłości i wymioty... To był 9/10 TC... Aż byłam wręcz zszokowana że objawy ciąży są a lekarz mi mówi że ciąża od ok tyg się nie rozwija...

Ja miałam mdłości od 5 tygodnia do końca pierwszego trymestru. Otwierałam oczy i już czułam się fatalnie. Plus u mnie duże kłopoty ze snem, co normalnie mi się nie zdarza.

Nie bierzcie za pewniaka że jeśli są dolegliwości to ciąża ok a jeśli nie ma to źle... Ja przy pierwszym poronieniu jak czekałam na poronienie to jeszcze były mdłości i wymioty... To był 9/10 TC... Aż byłam wręcz zszokowana że objawy ciąży są a lekarz mi mówi że ciąża od ok tyg się nie rozwija...
Zgadzam się. Każdy ciążę przechodzi inaczej. Moja przyjaciółka nie miała żadnych dolegliwości i zdrowa śliczna córa kończy już 7 lat🙂

Jeju jeszcze jakby w tym calym szaleństwie byłaby to dziewczynka wlasnie … ale jak pech to pech zapewne :(
Kiedyś znajoma mojej mamy stwierdziła, ze to chyba jest tak, że wszystkie dzieci rodzą się z siusiakami, a potem niektórym odpadają, bo ona nigdy nie widziała niemowlęcia bez siusiaka (ma dwóch synów i chyba 5 wnuków). Zaczynam dochodzić do podobnych wniosków 🤣 chociaż tak właściwie chyba bałabym się trochę mieć teraz córkę - inna pielęgnacja, inna wrażliwość emocjonalna.... No ale mogłabym w końcu kupić sobie domek dla lalek jaki mi się marzył w dzieciństwie 😂

Dziewczyny a pijecie kawę?
Ja w 1szej ciazy piłam a teraz podobno nie powinno się w sensie wg najnowszych zalecen
W pierwszej ciąży piłam tylko rooibos, wtedy właśnie były zalecenia żeby unikać kofeiny/teiny, teraz nie wyobrażam sobie życia bez kawy...
Moja lekarka nie pracuje w szpitalu. Ale i tak chyba prędzej wykupie położną albo dulę więc już z lekarzem raczej nie będę kombinować :)
W ostatnim porodzie lekarka weszła tylko na chwilę i wyglądało to tak jakby to ona asystowała położnej, a nie odwrotnie, położna prowadziła cały poród, więc też uważam, że to obojętne czy lekarz prowadzący pracuje w danym szpitalu czy nie. Tym bardziej, że nie wiadomo czy akurat będzie miał dyżur

@Natka8901 wizytę mam 27.09 więc za nieco ponad tydzień. A objawów za bardzo nie mam właśnie. Teraz głównie, co czuje to zakwasy po naszej wyprawie 🤣 jedyne co odbiega od normalności to ból podbrzusza podczas kichania, chociaż nie wiem czy to ma jakiś związek z ciążą i jeśli tak to czy to dobry czy zły znak...? No cóż czekam do przyszłego piątku i się wyjaśni 🙂

Kiedyś znajoma mojej mamy stwierdziła, ze to chyba jest tak, że wszystkie dzieci rodzą się z siusiakami, a potem niektórym odpadają, bo ona nigdy nie widziała niemowlęcia bez siusiaka (ma dwóch synów i chyba 5 wnuków). Zaczynam dochodzić do podobnych wniosków 🤣 chociaż tak właściwie chyba bałabym się trochę mieć teraz córkę - inna pielęgnacja, inna wrażliwość emocjonalna.... No ale mogłabym w końcu kupić sobie domek dla lalek jaki mi się marzył w dzieciństwie 😂

W pierwszej ciąży piłam tylko rooibos, wtedy właśnie były zalecenia żeby unikać kofeiny/teiny, teraz nie wyobrażam sobie życia bez kawy...

W ostatnim porodzie lekarka weszła tylko na chwilę i wyglądało to tak jakby to ona asystowała położnej, a nie odwrotnie, położna prowadziła cały poród, więc też uważam, że to obojętne czy lekarz prowadzący pracuje w danym szpitalu czy nie. Tym bardziej, że nie wiadomo czy akurat będzie miał dyżur
A wiesz ze ja też mam podobne leki co do corki , ale też jestem na takim etapie zycia ze wyzwania mi pomagaja:)

Wy tu już piszecie o takich „fajnych” objawach, a ja mam brak @ i bol podbrzusza 😂

reklama
Moja lekarka nie pracuje w szpitalu. Ale i tak chyba prędzej wykupie położną albo dulę więc już z lekarzem raczej nie będę kombinować :)

Ja właśnie pisze pod kątem mojego szpitala bo tam niestety tak to wygląda 🙃Przekonałam się na własnej skórze jak trafiłam tam z poronieniem (chodziłam wtedy do lekarza nie pracującego tam) i na przyjęciu mi panie powiedziały, że powinnam iść do swojego lekarza najpierw, a nie do szpitala 🫠i też moja szwagierka przy swoim porodzie też mnie w tym utwierdziła, bo odeszły jej wody, czuła że rodzi, skurcze jak skurczybyk, a to była jej trzecia ciąża więc miała prawo wiedzieć jak się zaczyna poród, a przy przyjęciu na oddział zaczęli kręcic nosem i pytać gdzie prowadziła ciążę i czy konsultowała przyjęcie do szpitala ze swoim lekarzem bo że termin ma dopiero za ileś tam dni XDDD przyjęli ją i urodziła godzinę później xD
Po tym wszystkim zaczęła na ginekologi jako pielęgniarka pracować kuzynka mojego męża i potwierdziła, że faktycznie inaczej są traktowane pacjentki różnych lekarzy. Moim zdaniem to trochę kpina ale pomijając to, to ten szpital ma bardzo dobre opinie.

Do góry