reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Jak wszystko się potwierdzi, to będzie moja trzecia ciąża z cukrzyca ciążową i druga, w którą zaszłam podczas karmienia 😆

reklama
Hej. Nieśmiało witam się z terminem na 20.05 :) wczoraj zrobilam testy, bety nie robię, a lekarza mam na początku października :)
Mam prawie 3-letniego syna i 9-miesięczną córkę :)

Jak wszystko się potwierdzi, to będzie moja trzecia ciąża z cukrzyca ciążową i druga, w którą zaszłam podczas karmienia 😆
Witamy😊 Ja też jeszcze karmię, no ale mój już trochę starszy, więc i przerwy między karmieniami większe.
A cukrzycy współczuję... Chociaż chyba lepiej wiedzieć od razu i od razu zacząć działać🙂
Cześć wszystkim. Ja mam termin na 01.05 😊 w poniedziałek miałam pierwszą wizytę u lekarza i serduszko bije 😍 to moja pierwsza ciąża
Gratulacje! Super, że już mogłaś zobaczyć swoje maleństwo 🥰

Jeszcze coś mi się przypomniało. W poprzedniej ciąży zaraz po pozytywnym teście weszłam na czat z endo i od razu pisał, żeby zwiększyć z 75/100 na codziennie 100 i dał receptę na jodid. A kiedy masz wizytę u endokrynologa? Pewnie też będziesz miała wyższą dawkę
Jutro mam wizytę u ginekologa, a w piątek u endo więc wtedy się wszystkiego dowiem. Teraz biorę 25mg więc zapewne zwiększy do 50mg bądź naprzemiennie 25/50. Daj znać proszę jak będziesz mieć wyniki przeciwciał☺️
Super, piękna beta😍
Hej. Nieśmiało witam się z terminem na 20.05 :) wczoraj zrobilam testy, bety nie robię, a lekarza mam na początku października :)
Mam prawie 3-letniego syna i 9-miesięczną córkę :)
Hej witamy! Ale będzie ekipa😍🤗 jak się czujesz?

Witamy😊 Ja też jeszcze karmię, no ale mój już trochę starszy, więc i przerwy między karmieniami większe.
A cukrzycy współczuję... Chociaż chyba lepiej wiedzieć od razu i od razu zacząć działać🙂
Jutro zmierzę cukier, bo dzisiaj nie mogłam znaleźć glukometru. Obie ciążę miałam cukrzycę na insulinie, więc już mam oswojony temat.
Dzięki diecie cukrzycowej w ciąży… chudnę (nie przybieram dużo).
Za to moje dzieci są słusznej wagi - córka miała prawie 4 kg, a jest dwa tygodnie przed terminem 😆

Jutro mam wizytę u ginekologa, a w piątek u endo więc wtedy się wszystkiego dowiem. Teraz biorę 25mg więc zapewne zwiększy do 50mg bądź naprzemiennie 25/50. Daj znać proszę jak będziesz mieć wyniki przeciwciał☺️

Super, piękna beta😍

Hej witamy! Ale będzie ekipa😍🤗 jak się czujesz?
Tylko, że ten wynik nie będzie zbyt miarodajny bo nie ma go z czym porównać. Ostatnie przeciwciała miałam robione pewnie zaraz po ostatniej ciąży, albo nawet w trakcie i wyniki zostały w systemie w Medicover...
Mówimy, że 3 to będzie wystarczająco, ale ostatnio mówiliśmy tak o dwójce 😆
Czuję się ok, jestem wykonczona (co nie jest dziwne przy niemowlęciu), lekko mnie mdli i wszystko śmierdzi.
Ja też mówiłam, że 3 mi wystarczy😂😂😂
Jutro zmierzę cukier, bo dzisiaj nie mogłam znaleźć glukometru. Obie ciążę miałam cukrzycę na insulinie, więc już mam oswojony temat.
Dzięki diecie cukrzycowej w ciąży… chudnę (nie przybieram dużo).
Za to moje dzieci są słusznej wagi - córka miała prawie 4 kg, a jest dwa tygodnie przed terminem 😆
Moi bez cukrzycy też byli duzi - pierwszy syn 4420 g (2 tyg po terminie), drugi 4340 g (tydzień po terminie), trzeci 4040 g (idealnie w terminie). Z pierwszą dwójką po porodzie musiałam powtarzać test obciążenia glukozą (bleeee!), ale oni tacy po tatusiu, podobno ważył 4600. Jak na razie waga kolejnych dzieci idzie w dół, więc teraz liczę na drobną, filigranową dziewczynkę 😉 po mamusi😊

reklama
Do góry