mam na tą wielką nadziejęTo duże dzieciaki, fajnie! Ale ciąża 7.. przykro mi, że tyle przeszłaś. Oby ten szkrab Ci to wynagrodził
reklama
nieboniebieskie
Fanka BB :)
Hehe no już nie było takich nocy jak ta , ale na zapachy dalej wyczulona ostro. Wczoraj mi obiad pachniał a dziś mam ochotę go wyrzucić.I jak @nieboniebieskie ? Był znów efekt pachnącej nocy? Czy deszcz wszystko popsuł?
nieboniebieskie
Hej, w końcu zmobilizowałam się zrobić betę USG jeszcze tak daleko... Ja bardzo szybko dowiedziałam się o ciąży bo już w 9 dniu po owulacji więc dla mnie się bardzo dłuży. Jestem teraz w 4+6 więc jest sens robić przyrost ? Kiedy ona zwalnia ?
Jeenny
oj zanim zwolni to jeszcze chwila. Powinno się sprawdzić po 48h czy wzrasta odpowiednioHej, w końcu zmobilizowałam się zrobić betę USG jeszcze tak daleko... Ja bardzo szybko dowiedziałam się o ciąży bo już w 9 dniu po owulacji więc dla mnie się bardzo dłuży. Jestem teraz w 4+6 więc jest sens robić przyrost ? Kiedy ona zwalnia ?
ja Cię witam w klubie tylko że mi wszystko śmierdzi . Nie ma rzeczy która pachnieHehe no już nie było takich nocy jak ta , ale na zapachy dalej wyczulona ostro. Wczoraj mi obiad pachniał a dziś mam ochotę go wyrzucić.
Pani_Zabuch
W sobotę będę miała przeciwciała i kolejne TSH, ale samo TSH na pewno wzrasta w ciąży. Nie dość że inne hormony na to wpływają, to później też masa się zwiększa i najczęściej w ciąży trzeba chodzić regularnie i zwiększać dawkę... Podejrzewam, że skoro TSH wyższe to przeciwciała również...Może na razie odpuśćcie sobie ten plac zabaw, bo faktycznie strach, najważniejsze by tych odchodów nie dotykać rękoma. Ja mam kota, ale przebywa tylko na dworze i śpi na tarasie, do domu go nie wpuszczamy więc nie mam styczności z jego kupkami.
Mam pytanie z innej beczki, pisałaś na początku, że masz hashimoto i niedoczynność tarczycy. Badałaś może teraz też przeciwciała? Ja wczoraj byłam na pobraniu, TSH w 2,5 tyg podskoczyło mi z 1,90 do 3.08 a przeciwciała ostatnio badałam w październiku 23, anty tpo było 7,6, a teraz jest 20, anty tg było 69, w teraz 345 myślisz, że ciąża może mieć wpływ na te przeciwciała?
Przez cały pierwszy trymestr jest sens robić przyrost, szczególnie jeśli Ci się dłuży, przynajmniej będziesz spokojniejsza, że ciąża prawidłowo się rozwijaHej, w końcu zmobilizowałam się zrobić betę USG jeszcze tak daleko... Ja bardzo szybko dowiedziałam się o ciąży bo już w 9 dniu po owulacji więc dla mnie się bardzo dłuży. Jestem teraz w 4+6 więc jest sens robić przyrost ? Kiedy ona zwalnia ?
Pani_Zabuch
Jeszcze coś mi się przypomniało. W poprzedniej ciąży zaraz po pozytywnym teście weszłam na czat z endo i od razu pisał, żeby zwiększyć z 75/100 na codziennie 100 i dał receptę na jodid. A kiedy masz wizytę u endokrynologa? Pewnie też będziesz miała wyższą dawkęMoże na razie odpuśćcie sobie ten plac zabaw, bo faktycznie strach, najważniejsze by tych odchodów nie dotykać rękoma. Ja mam kota, ale przebywa tylko na dworze i śpi na tarasie, do domu go nie wpuszczamy więc nie mam styczności z jego kupkami.
Mam pytanie z innej beczki, pisałaś na początku, że masz hashimoto i niedoczynność tarczycy. Badałaś może teraz też przeciwciała? Ja wczoraj byłam na pobraniu, TSH w 2,5 tyg podskoczyło mi z 1,90 do 3.08 a przeciwciała ostatnio badałam w październiku 23, anty tpo było 7,6, a teraz jest 20, anty tg było 69, w teraz 345 myślisz, że ciąża może mieć wpływ na te przeciwciała?
Pani_Zabuch
nieboniebieskie
Moja beta
reklama