reklama
Pani_Zabuch
Fanka BB :)
Hej. Nieśmiało witam się z terminem na 20.05 wczoraj zrobilam testy, bety nie robię, a lekarza mam na początku października
Mam prawie 3-letniego syna i 9-miesięczną córkę
Witamy Ja też jeszcze karmię, no ale mój już trochę starszy, więc i przerwy między karmieniami większe.Jak wszystko się potwierdzi, to będzie moja trzecia ciąża z cukrzyca ciążową i druga, w którą zaszłam podczas karmienia
A cukrzycy współczuję... Chociaż chyba lepiej wiedzieć od razu i od razu zacząć działać
Gratulacje! Super, że już mogłaś zobaczyć swoje maleństwoCześć wszystkim. Ja mam termin na 01.05 w poniedziałek miałam pierwszą wizytę u lekarza i serduszko bije to moja pierwsza ciąża
Jutro mam wizytę u ginekologa, a w piątek u endo więc wtedy się wszystkiego dowiem. Teraz biorę 25mg więc zapewne zwiększy do 50mg bądź naprzemiennie 25/50. Daj znać proszę jak będziesz mieć wyniki przeciwciałJeszcze coś mi się przypomniało. W poprzedniej ciąży zaraz po pozytywnym teście weszłam na czat z endo i od razu pisał, żeby zwiększyć z 75/100 na codziennie 100 i dał receptę na jodid. A kiedy masz wizytę u endokrynologa? Pewnie też będziesz miała wyższą dawkę
Super, piękna beta
Hej witamy! Ale będzie ekipa jak się czujesz?Hej. Nieśmiało witam się z terminem na 20.05 wczoraj zrobilam testy, bety nie robię, a lekarza mam na początku października
Mam prawie 3-letniego syna i 9-miesięczną córkę
Super przyrostHej u mnie beta dziś 336,7 a próg 24,3. Beta wzrosła ponad 200% bo w poniedziałek była 104 na 3 października wizyta
Mam taki sam termin z OM witamy jak się czujesz?Cześć wszystkim. Ja mam termin na 01.05 w poniedziałek miałam pierwszą wizytę u lekarza i serduszko bije to moja pierwsza ciąża
Mówimy, że 3 to będzie wystarczająco, ale ostatnio mówiliśmy tak o dwójceHej witamy! Ale będzie ekipa jak się czujesz?
Czuję się ok, jestem wykonczona (co nie jest dziwne przy niemowlęciu), lekko mnie mdli i wszystko śmierdzi.
Jutro zmierzę cukier, bo dzisiaj nie mogłam znaleźć glukometru. Obie ciążę miałam cukrzycę na insulinie, więc już mam oswojony temat.Witamy Ja też jeszcze karmię, no ale mój już trochę starszy, więc i przerwy między karmieniami większe.
A cukrzycy współczuję... Chociaż chyba lepiej wiedzieć od razu i od razu zacząć działać
Dzięki diecie cukrzycowej w ciąży… chudnę (nie przybieram dużo).
Za to moje dzieci są słusznej wagi - córka miała prawie 4 kg, a jest dwa tygodnie przed terminem
Pani_Zabuch
Fanka BB :)
Tylko, że ten wynik nie będzie zbyt miarodajny bo nie ma go z czym porównać. Ostatnie przeciwciała miałam robione pewnie zaraz po ostatniej ciąży, albo nawet w trakcie i wyniki zostały w systemie w Medicover...Jutro mam wizytę u ginekologa, a w piątek u endo więc wtedy się wszystkiego dowiem. Teraz biorę 25mg więc zapewne zwiększy do 50mg bądź naprzemiennie 25/50. Daj znać proszę jak będziesz mieć wyniki przeciwciał
Super, piękna beta
Hej witamy! Ale będzie ekipa jak się czujesz?
Ja też mówiłam, że 3 mi wystarczyMówimy, że 3 to będzie wystarczająco, ale ostatnio mówiliśmy tak o dwójce
Czuję się ok, jestem wykonczona (co nie jest dziwne przy niemowlęciu), lekko mnie mdli i wszystko śmierdzi.
Moi bez cukrzycy też byli duzi - pierwszy syn 4420 g (2 tyg po terminie), drugi 4340 g (tydzień po terminie), trzeci 4040 g (idealnie w terminie). Z pierwszą dwójką po porodzie musiałam powtarzać test obciążenia glukozą (bleeee!), ale oni tacy po tatusiu, podobno ważył 4600. Jak na razie waga kolejnych dzieci idzie w dół, więc teraz liczę na drobną, filigranową dziewczynkę po mamusiJutro zmierzę cukier, bo dzisiaj nie mogłam znaleźć glukometru. Obie ciążę miałam cukrzycę na insulinie, więc już mam oswojony temat.
Dzięki diecie cukrzycowej w ciąży… chudnę (nie przybieram dużo).
Za to moje dzieci są słusznej wagi - córka miała prawie 4 kg, a jest dwa tygodnie przed terminem
reklama
Oo super nawet dobrze, poza rannymi mdłościami, na szczęście narazie bez wymiotówMam taki sam termin z OM witamy jak się czujesz?