reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
no cóż.. teraz rządzimy się innymi prawami🤪😂
Szkoda tylko, że jeszcze tego nie widać i dla osób "z zewnątrz" po prostu szłam ze stanikiem na wierchu🤪
Wielki stres : ) to ciąża po invitro , ponad 4 lata nieudanych starań :) objawów brak jedynie bolesne piersi . Jutro pierwsze usg :)
Trzymamy mocno kciuki, żeby wszystko było ok!!! I czekamy na jutrzejsze wieści 😊

Już mam wynik bety - 384 czyli na pewno ciąża😉 wczoraj wyczytałam, że testy facelle dają czasami fałszywy paseczek, a właśnie facelle miałam... i to jeszcze straszny bladzioszek. Tak zaczęłam się zastanawiać czy sobie czegoś nie wkręcam. Teraz zobaczę pojutrze czy ładnie rośnie😊

A w ogóle to doczytałam, że to plamienie może być nawet 14 dni po zapłodnieniu, przejrzałam kalendarz i to by się bardziej zgadzało. Więc termin wychodziłby na 5 maj, a wiek ciąży na 5+1 😊

A w ogóle to doczytałam, że to plamienie może być nawet 14 dni po zapłodnieniu, przejrzałam kalendarz i to by się bardziej zgadzało. Więc termin wychodziłby na 5 maj, a wiek ciąży na 5+1 😊
Sory, że się wtrącam.
W ciąży plamienia nie są normalne. Badałaś może progesteron? Bo może masz niski, stąd plamienie i potrzebne Ci luteina.

Już mam wynik bety - 384 czyli na pewno ciąża😉 wczoraj wyczytałam, że testy facelle dają czasami fałszywy paseczek, a właśnie facelle miałam... i to jeszcze straszny bladzioszek. Tak zaczęłam się zastanawiać czy sobie czegoś nie wkręcam. Teraz zobaczę pojutrze czy ładnie rośnie😊
Super gratuluję ✊🏼🥰 a kiedy miałaś te plamienia? To faktycznie mogło być to implantacyjne, choć ja nigdy nie miałam

Sory, że się wtrącam.
W ciąży plamienia nie są normalne. Badałaś może progesteron? Bo może masz niski, stąd plamienie i potrzebne Ci luteina.
Super gratuluję ✊🏼🥰 a kiedy miałaś te plamienia? To faktycznie mogło być to implantacyjne, choć ja nigdy nie miałam
Nie badałam progesteronu...😕 To plamienie było 26-27.08, a 31.08 zobaczyłam ledwo widoczną kreskę na teście. Z tego, co wiem beta HCG, które wyłapuje test, zaczyna się uwalniać po implantacji, a sądząc po intensywności koloru na tescie tego beta nie było za dużo... Też dlatego stawiam, że to jednak była implantacja. Później krew już się nie pojawiła.Też we wcześniejszych ciążach nie miałam, ale nie oznacza to, że tym też nie mogło to być to...
Może pojutrze przy okazji tej bety też zrobię progesteron, dla świętego spokoju 🙂

reklama
Do góry