Herbatkę pije w litrach bo nic innego nie mogę przełknąć. W poniedziałek mam wizytę u lekarza to napewno zapytam o te tabletki na mdłości.Herbata z miodem i cytryną, inhalacje z soli fizjologicznej.
Na mdłości tabletki Xonvea na receptę, chyba że już je masz.
reklama
kalina.kalina
Fanka BB :)
Jest taka grupa leków *spam* są m.in. tabletki na gardło do ssania.Macie coś do polecenia na ból gardła?
Jakieś przeziębienie mnie rozkłada…
Dodatkowo mam tak silne mdłości ze nie funkcjonuje.
Jeśli będziesz miała kaszel polecam syrop islandzki (typowy, bo te z porostem islandzkim na ogol nie są dla kobiet w ciazy)
kalina.kalina
Jakiś spam mi tu wrzuca chodzi o p r e n a l e nJest taka grupa leków *spam* są m.in. tabletki na gardło do ssania.
Jeśli będziesz miała kaszel polecam syrop islandzki (typowy, bo te z porostem islandzkim na ogol nie są dla kobiet w ciazy)
Załączniki
Pani_Zabuch
A na tym zdjęciu usg nie było wieku ciąży? Mi lekarz na poprzedniej wizycie wrzucił takie infoCześć dziewczyny byłam na pierwszym usg (z obliczeń wychodzi że to 6 tydzień i 1 dzień) i było widać pęcherzyk ze jest w dobrze ulokowane ale to normalne że jeszcze nie widać serduszka ? Czy prawdopodobnie przesunęła mi się owulacja? Około 2-3 dni przed okresem robiłam test i wtedy wyszedł negatywny, dwa dni po planowanej dacie miesiączki pozytyw
Przepraszam ale jest to moja 3 ciąża, dwie poprzednie straciłam a w UK lekarze do dramat. I nie daje mi to spokoju
Kiedyś jak byłam w aptece i prosiłam o te tabletki to aptekarka poleciła mi inne tabletki o identycznym składzie, ale połowę tańszeJakiś spam mi tu wrzuca chodzi o p r e n a l e n
Mercy89
Dziewczyny, a któraś prowadziła ciążę prywatnie lub prowadzi?
Do mojego gin pierwszy możliwy termin to 25 listopad będzie to już 16 tydzień u mnie.
Do tego czasu umówiłam się na pierwszą wizytę na Medicover i będę ciągnąć aż nie pójdę do mojego. W pierwszej ciąży prywatny tylko na prenatalne się umawiałam.
I pytanie, czy prywatne zakładają książeczkę ciąży czy trzeba samemu sobie kupić?
Do mojego gin pierwszy możliwy termin to 25 listopad będzie to już 16 tydzień u mnie.
Do tego czasu umówiłam się na pierwszą wizytę na Medicover i będę ciągnąć aż nie pójdę do mojego. W pierwszej ciąży prywatny tylko na prenatalne się umawiałam.
I pytanie, czy prywatne zakładają książeczkę ciąży czy trzeba samemu sobie kupić?
nieboniebieskie
Ja dziś wizytę mam u drugiego lekarza na pzu. Nie wiem tylko jak ja dojadę bo mam takie mdłości i wymioty że szok w poprzednich też podobne miałam ale nie tak szybko i chyba jednak nie na taką skalę. Wczoraj do 17 dogorywałam i co zjadłam to zaraz
nieboniebieskie
Ja prowadzę prywatnie i przez pzu. Nie musisz nic kupować. Maja karty ciążowe i zakładają.Dziewczyny, a któraś prowadziła ciążę prywatnie lub prowadzi?
nieboniebieskie
Może tak być że była obsuwa owulacji... Kiedy teraz masz USG ?Cześć dziewczyny byłam na pierwszym usg (z obliczeń wychodzi że to 6 tydzień i 1 dzień) i było widać pęcherzyk ze jest w dobrze ulokowane ale to normalne że jeszcze nie widać serduszka ? Czy prawdopodobnie przesunęła mi się owulacja? Około 2-3 dni przed okresem robiłam test i wtedy wyszedł negatywny, dwa dni po planowanej dacie miesiączki pozytyw
Przepraszam ale jest to moja 3 ciąża, dwie poprzednie straciłam a w UK lekarze do dramat. I nie daje mi to spokoju
reklama