reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Macie coś do polecenia na ból gardła?
Jakieś przeziębienie mnie rozkłada…
Dodatkowo mam tak silne mdłości ze nie funkcjonuje.
Jest taka grupa leków *spam* są m.in. tabletki na gardło do ssania.
Jeśli będziesz miała kaszel polecam syrop islandzki (typowy, bo te z porostem islandzkim na ogol nie są dla kobiet w ciazy)

Jest taka grupa leków *spam* są m.in. tabletki na gardło do ssania.
Jeśli będziesz miała kaszel polecam syrop islandzki (typowy, bo te z porostem islandzkim na ogol nie są dla kobiet w ciazy)
Jakiś spam mi tu wrzuca chodzi o p r e n a l e n

Załączniki

• Screenshot_20240923_224711_Chrome.jpg
    Screenshot_20240923_224711_Chrome.jpg
    214,3 KB · Wyświetleń: 25
Cześć dziewczyny :) byłam na pierwszym usg (z obliczeń wychodzi że to 6 tydzień i 1 dzień) i było widać pęcherzyk ze jest w dobrze ulokowane ale to normalne że jeszcze nie widać serduszka ? Czy prawdopodobnie przesunęła mi się owulacja? Około 2-3 dni przed okresem robiłam test i wtedy wyszedł negatywny, dwa dni po planowanej dacie miesiączki pozytyw :)
Przepraszam ale jest to moja 3 ciąża, dwie poprzednie straciłam a w UK lekarze do dramat. I nie daje mi to spokoju ❤️
A na tym zdjęciu usg nie było wieku ciąży? Mi lekarz na poprzedniej wizycie wrzucił takie info
Jakiś spam mi tu wrzuca chodzi o p r e n a l e n
Kiedyś jak byłam w aptece i prosiłam o te tabletki to aptekarka poleciła mi inne tabletki o identycznym składzie, ale połowę tańsze

Dziewczyny, a któraś prowadziła ciążę prywatnie lub prowadzi?
Do mojego gin pierwszy możliwy termin to 25 listopad 🤣 będzie to już 16 tydzień u mnie.
Do tego czasu umówiłam się na pierwszą wizytę na Medicover i będę ciągnąć aż nie pójdę do mojego. W pierwszej ciąży prywatny tylko na prenatalne się umawiałam.
I pytanie, czy prywatne zakładają książeczkę ciąży czy trzeba samemu sobie kupić?

I jeszcze jedno przy okazji. Czy tylko ja wstrzymuje się z pierwszą wizytą do 8 tygodnia🙈 w poprzedniej ciąży miała załamie właśnie że długo nie było widać serduszka, i teraz sobie po prostu oszczędzam stresów

Ja dziś wizytę mam u drugiego lekarza na pzu. Nie wiem tylko jak ja dojadę bo mam takie mdłości i wymioty że szok 😒 w poprzednich też podobne miałam ale nie tak szybko i chyba jednak nie na taką skalę. Wczoraj do 17 dogorywałam i co zjadłam to zaraz 🤮🤮🤮

Dziewczyny, a któraś prowadziła ciążę prywatnie lub prowadzi?
Do mojego gin pierwszy możliwy termin to 25 listopad 🤣 będzie to już 16 tydzień u mnie.
Do tego czasu umówiłam się na pierwszą wizytę na Medicover i będę ciągnąć aż nie pójdę do mojego. W pierwszej ciąży prywatny tylko na prenatalne się umawiałam.
I pytanie, czy prywatne zakładają książeczkę ciąży czy trzeba samemu sobie kupić?
Ja prowadzę prywatnie i przez pzu. Nie musisz nic kupować. Maja karty ciążowe i zakładają.

Cześć dziewczyny :) byłam na pierwszym usg (z obliczeń wychodzi że to 6 tydzień i 1 dzień) i było widać pęcherzyk ze jest w dobrze ulokowane ale to normalne że jeszcze nie widać serduszka ? Czy prawdopodobnie przesunęła mi się owulacja? Około 2-3 dni przed okresem robiłam test i wtedy wyszedł negatywny, dwa dni po planowanej dacie miesiączki pozytyw :)
Przepraszam ale jest to moja 3 ciąża, dwie poprzednie straciłam a w UK lekarze do dramat. I nie daje mi to spokoju ❤️
Może tak być że była obsuwa owulacji... Kiedy teraz masz USG ?

reklama
Do góry