reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Dziewczyny, a któraś prowadziła ciążę prywatnie lub prowadzi?
Do mojego gin pierwszy możliwy termin to 25 listopad 🤣 będzie to już 16 tydzień u mnie.
Do tego czasu umówiłam się na pierwszą wizytę na Medicover i będę ciągnąć aż nie pójdę do mojego. W pierwszej ciąży prywatny tylko na prenatalne się umawiałam.
I pytanie, czy prywatne zakładają książeczkę ciąży czy trzeba samemu sobie kupić?
Ja prowadzę prywatnie u lekarza, u którego prowadziłam poprzednią ciążę. Tyle, że to tak po znajomości mocno, więc zazwyczaj 1/3 normalnej ceny płaciłam.

reklama
U mnie dzisiaj się pojawiły mdłości, wracałam z mężem z Lidla z zakupów, rozpiął kurtkę i okazało się że czymś się psiknął przed wyjściem, jakimś perfumem. Wracałam z głową na zewnątrz auta 🤣🤣🫣

Do mojego gin pierwszy możliwy termin to 25 listopad 🤣 będzie to już 16 tydzień u mnie.
Do tego czasu umówiłam się na pierwszą wizytę na Medicover i będę ciągnąć aż nie pójdę do mojego. W pierwszej ciąży prywatny tylko na prenatalne się umawiałam.
I pytanie, czy prywatne zakładają książeczkę ciąży czy trzeba samemu sobie kupić?
Zakładają normalnie sami.
U mnie przy pustym jaju beta przyrastala w normie, doszła do 12 tys. Samo się nie oczyściło i miałam łyżeczkowanie w 10 TC.
Masakra. Człowiek się łudzi jednak, że beta ładnie rośnie i wszystko będzie ok, a tu puste jajo...
Z drugiej strony czytałam gdzieś, że beta przyrasta w normie w 85% zdrowych ciąż. Czyli przy gorszych przyrostach ma się 15% szans na to, że będzie ok?

Ja prowadzę prywatnie. Normalnie założył książeczkę na pierwszej wizycie tylko u mnie na pierwszej już było serduszko.

Ja też planowałam pójść później do lekarza ale życie szybciej to zweryfikowało bo plamiłam jednorazowo i się wystraszyłam. Finalnie poszłam w 5+2. Na szczęście wszystko jest ok.

U mnie dzisiaj się pojawiły mdłości, wracałam z mężem z Lidla z zakupów, rozpiął kurtkę i okazało się że czymś się psiknął przed wyjściem, jakimś perfumem. Wracałam z głową na zewnątrz auta 🤣🤣🫣

Mam to samo z zapachami. Odświeżacz w toalecie musiałam wyłączyć bo nie byłam w stanie tam wchodzić 😁🤣

I jeszcze jedno przy okazji. Czy tylko ja wstrzymuje się z pierwszą wizytą do 8 tygodnia🙈 w poprzedniej ciąży miała załamie właśnie że długo nie było widać serduszka, i teraz sobie po prostu oszczędzam stresów
Ja idę 7+1, ale tylko dlatego, że później nie miał terminów.
W poprzedniej ciąży byłam dopiero 11+3 :)

Zakladaja sami, ja poprzednia ciaze prowadzilam prywatnie i ta chyba tez ☺️

reklama
Do góry