Roksiemi
Fanka BB :)
Jasne,a który u ciebie tydzień?Daj znać po wizycie jak tam ja dopiero mam o 16:15
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jasne,a który u ciebie tydzień?Daj znać po wizycie jak tam ja dopiero mam o 16:15
To super wiesci!Ja dziś rano ogarnęłam kolejne USG. Jest zarodek i serduszko, podobno wszystko jak trzeba. Myślałam, że po tym USG będę się z Wami zegnać, ale wygląda na to, że póki co zostaję
Mdłości i senność a przy tym ciągłe ssanie w żołądku, więc w sumie powtórka z poprzedniej ciąży Mam milion myśli na minutę i ciągle się zastanawiam, jak się ogarniemy.To super wiesci!
I jak sie czujesz?
Super. Tylko jeżeli ZUS wstrzyma zasiłek, to będzie to problem ciężarnej. Znam taki przypadek. Koleżanka odzyskała kasę, jak dziecko szło do przedszkolaW ogóle mam wrażenie, że temat ciążowego L4 to jest temat, przy którym zawsze są jakieś kłótnie. U nas ciężarna zazwyczaj robi się trochę niewygodna, bo wszyscy chcą ją oszczędzać i jest takim trochę połowicznym pracownikiem przez to. Ja bym chciała trochę popracować, ale obstawiam, że zaraz będą drobne sugestie, żeby się nie wygłupiać i iść na zwolnienie.
Dziś 6+0, więc liczę że serduszko już będzieJasne,a który u ciebie tydzień?
Też tak uważam. Ja akurat jestem zdania, że jeśli nie ma przeciwwskazań, kobieta dobrze się czuje i stanowisko pracy nie jest w jakiś sposób mocno obciążające dla organizmu, to fajnie jest jednak w tej ciąży popracować. Ale też wiem, że ilu ludzi, tyle historii.Super. Tylko jeżeli ZUS wstrzyma zasiłek, to będzie to problem ciężarnej. Znam taki przypadek. Koleżanka odzyskała kasę, jak dziecko szło do przedszkola
A co było podstawą wstrzymania zasiłku? Bo wydaje mi się, że najpierw powinna być kontrola z zusu. Zus nie jest w stanie zweryfikować stanu zdrowia ciężarnej. Jest w stanie zweryfikować jak jest wykorzystywane L4. Do tej pory żyłam w przedświadczeniu, że póki ktoś nie przegina i nie jedzie na wakacje podczas l4 to jest to trudne do zweryfikowania. Tym bardziej, jak ma się l4 "chodzące".Super. Tylko jeżeli ZUS wstrzyma zasiłek, to będzie to problem ciężarnej. Znam taki przypadek. Koleżanka odzyskała kasę, jak dziecko szło do przedszkola
A lekarz cos mowil, ze nie tak?Już po. Pęcherzyk w macicy, wielkość odpowiada 5t2d. Wg miesiączki powinien być 6 tydzień,ale owulację miałam w 24dniu cyklu więc jest ok. Tylko czy nie powinno już czegoś widać w pęcherzyku na tym etapie? Mam zrobić jutro i w czwartek bete