reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Tak, ja to ogólnie po pierwszej ciąży zostałam w gorszej kondycji niż moja babcia. Wiadomo karmienie się przyczyniło do wielu rzeczy, ale zrobił mi się zespół cieśni nadgarstka w obu rękach (w 2 dobie po porodzie tak mi ręce drętwiały że dziecka nie mogłam utrzymac) miało minąć, nie minęło. Krwa kulszowa miała minąć nie minęła. Kręgosłup też kocioł dostal w kościele, po nocy lędźwiach mnie nieraz bola.
No i to spojenia jak źle stanę, albo chodzę po schodach czy skacze to boli.
A ja narzekałam, że mi się żylaki po ciąży zrobiły...

reklama
Dziewczyny, a któraś z Was ma może pakiet medyczny i korzysta z BabkiMedica? Mam taką sytuację, że moja lekarz nie przyjmuje od prywatnych ubezpieczeń na wizyty, ale zastanawiam się, czy w takim wypadku zapłacę tylko za wizytę, ale już za usg na niej wykonane (bo jest oddzielnie płatne) nie. Z drugiej strony nadal wykonuje to ta sama lekarz więc może też nie być pokrywane z ubezpieczenia :(

Hej dziewczyny
Dołączam się nie śmiało do Was. To moja 4 ciąża. Mamy jedną córcie wyczekaną która ma 1rok i 9 miesięcy.
Ta ciąża nie była planowana…. Zaczęłam właśnie super pracę..po porodzie jeszcze karmię córkę i miałam jeden raz miesiaczke dopiero (myslam ze mi się spóźnia).
Nie wiem co myśleć- niby się cieszę, mam natłok myśli.
Boje się znowu poronień i mam w planach pracować jak najdłużej

Hej dziewczyny
Dołączam się nie śmiało do Was. To moja 4 ciąża. Mamy jedną córcie wyczekaną która ma 1rok i 9 miesięcy.
Ta ciąża nie była planowana…. Zaczęłam właśnie super pracę..po porodzie jeszcze karmię córkę i miałam jeden raz miesiaczke dopiero (myslam ze mi się spóźnia).
Nie wiem co myśleć- niby się cieszę, mam natłok myśli.
Boje się znowu poronień i mam w planach pracować jak najdłużej
Nooo czeeść!
Ja czekam na wizytę równo za tydzień. Narazie testy ciemnieją, beta przyrasta w normie.
Za to ciąża planowana i wyczekiwana.

Czy Wy też miewacie takie bóle okresowe? Nie pamiętam jak to było z córką, teraz mnie tak brzuch pobolewa, jestem 5+2, oczywiście w takich chwilach strach mnie oblatuje :( chociaż wiem że i tak nic nie poradzę, co ma być to będzie.

reklama
Czy Wy też miewacie takie bóle okresowe? Nie pamiętam jak to było z córką, teraz mnie tak brzuch pobolewa, jestem 5+2, oczywiście w takich chwilach strach mnie oblatuje :( chociaż wiem że i tak nic nie poradzę, co ma być to będzie.
Ja dzisiaj 5+1 i wczoraj miałam takie kłucie po lewej stronie. W tym samym miejscu co dwa dni po transferze czułam ciągnięcie. Też już głowa wymyśla dziwne scenariusze, ale trzymam się tego najlepszego - że okruszek się może rozpycha 🤣 kiedy idziesz na USG?

Do góry