reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Dziewczyny, potrzebuje porady doświadczonych:

6+0 CRL 2.5 mm
6+4 CRL 4 mm

Czy to w normie? I wielkość i wzrost??
A robił pomiar ten sam lekarz na tym samym sprzęcie? Ja mialam w poniedziałek na izbie gin-pol 3,8 mm a 4 dni później w prywatnym gabinecie gdzie mają bardzo dobry sprzęt 3,3 mm (i to by mi się zgadzało z monitoringiem cyklu który mialam). Lekarka mówiła, że na tym etapie zdarzają się "błędy" zwlaszcza jeśli sprzęt jest gorszy

A i przy obu pomiarach mam wpisane ze 6+0, a jak patrzyłam na usg z 1szej ciąży mam właśnie 2,5 mm i wpisane 6+0 chociaż z miesiączki było już 6+4 (ale z tą miesiączka to też jest tak że oni liczą przy cyklu 28 dni jeśli ja wiedziałam że mam cykle 33-35 dni to wiadome było że ciaza będzie młodsza dlatego dla mnie głupie jest liczenie z miesiączki)

A i przy obu pomiarach mam wpisane ze 6+0, a jak patrzyłam na usg z 1szej ciąży mam właśnie 2,5 mm i wpisane 6+0 chociaż z miesiączki było już 6+4 (ale z tą miesiączka to też jest tak że oni liczą przy cyklu 28 dni jeśli ja wiedziałam że mam cykle 33-35 dni to wiadome było że ciaza będzie młodsza dlatego dla mnie głupie jest liczenie z miesiączki)
Super, dziękuje za odpowiedz, uspokoilas moje rozkminy 😂 ja akurat z ivf, wiec jeżeli chodzi o wiek ciąży to tutaj policzony jest na pewno co do minuty 😂😂

No tak, ale @fckathy jest po transferze, więc wiadomo dokładnie kiedy było zapłodnienie

Ja miałam pierwsza cesarkę ze względu na niewspółmiernośc. Na przedostatniej wizycie chyba zmierzyła mi miednicę i była pewna,że tniemy chociaż od początku mi sugerowała takie zakończenie. Jak to powiedziała nie dam Pani umrzeć 🫣 Jakby pani żyła w innych czasach to byłoby ciężko. Swoją drogą miałam sporą dzidzię jak na moją rodzinka ,bo u mnie wszystkie dzieci w granicach 2800,a moja córka urodziła się 3200. A jakbym miała rodzić naturalnie to poproszę o znieczulenie ,bo czekając na cesarkę miałam bóle i tylko 1cm rozwarcia nie chce wiedzieć jak boli przy 10 😂🫣
Jedyne co mnie przeraża to cewnik,mam traumę po pierwszym zakładaniu.
Ja mam 160 cm i poza ciąża ważę około 50 kg. Jak na przyjęciu do szpitala mierzyli dziecko i wyszło 4,5 kg to prawie zemdlałam 🤣 ostatecznie miednica się nie rozchodziła, także i w tej cudów nie przewidują.
A cewnik jest gorszy od pionizacji!

reklama
Ja mam zamiar tak jak w poprzedniej ciąży zrobić i Pappę i płatne. Tylko się zastanawiam czy Nifty czy się mocniej wyżyłować na jakieś rozszerzone.
Tak tylko dodam od siebie. Sanco u mnie wyszło ideolo, dzień później pappa tragedia na USG nt6. Triploidia.
Nie skreslalabym nawet pappy mimo wieku, dopiero po USG bym podjęła decyzję co do badań nipt, które dadzą ci pewność jedynie co do najpopularniejszych wad. I to jeszcze bez mozaikowatosci, a tego już całe spektrum.

Do góry