reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

My byliśmy w Turcji jak młoda miała 13 miesięcy niby fajnie,ale jednak trochę mordega 😂 Ostatnio byliśmy w galerii i stwierdziliśmy,że chyba łatwiej jednak z takim kilkumiesięcznym 😂 Chociaż ja pierwsze miesiące to nie wychodziłam za bramkę ,nawet o podwórku nie było mowy,moje dziecko darlo się non stop...tak była zagazowana. To raczej nie kolki tylko niedojrzały układ pokarmowy. Ogólnie bardzo źle wspominam ostatni rok mimo ogromnej miłości i boje się jak będzie teraz 🙈
to dla mnie z kolei pierwsze 4/5 miesięcy to jakbym dziecka nie miała. Cały czas spała. A na spacery wychodziłam na cały dzień, wracałam do domu tylko na szybkie karmienie i przebranie i dalej. Tyle tysięcy kroków co ja wtedy zrobiłam to chyba nigdy 🙈

reklama
to dla mnie z kolei pierwsze 4/5 miesięcy to jakbym dziecka nie miała. Cały czas spała. A na spacery wychodziłam na cały dzień, wracałam do domu tylko na szybkie karmienie i przebranie i dalej. Tyle tysięcy kroków co ja wtedy zrobiłam to chyba nigdy 🙈
Zazdroszczę,bo ja tak sobie właśnie wyobrażałam pierwsze miesiące 😁 A moje dziecko nie brało pod uwagę nic innego niż bycie na rękach ,wiecznie bolący brzuch i chyba przez to nie spała. Niemowlę, które w dzień nie miało w ogóle drzemek,a w nocy potrafiła usnąć dopiero koło 1 i obudzić się koło 5. Jak mówiłam lekarzom,że ona nie śpi w dzień to się śmiali,że chociaż dobrze,że cokolwiek śpi w nocy. 😳
Życie się trochę zmieniło jak przez przypadek kupiłam niemieckie krople na wzdęcia ,nagle dziecko zaczęło robić kupkę codziennie albo i dwa a nie raz na tydzień i zaczęło mieć drzemki. Ale i tak już było ciężko,bo tak bardzo się nauczyła być ciągle na mnie że i tak nie szło się ruszyć.
Dopiero od niedawna jest trochę lżej,cokolwiek się zajmie,mogę jej coś ugotować czy się wykąpać jak zaśnie,dlatego ja bardziej się boje i jestem przybita niż cieszę ta ciąża
.

Zazdroszczę,bo ja tak sobie właśnie wyobrażałam pierwsze miesiące 😁 A moje dziecko nie brało pod uwagę nic innego niż bycie na rękach ,wiecznie bolący brzuch i chyba przez to nie spała. Niemowlę, które w dzień nie miało w ogóle drzemek,a w nocy potrafiła usnąć dopiero koło 1 i obudzić się koło 5. Jak mówiłam lekarzom,że ona nie śpi w dzień to się śmiali,że chociaż dobrze,że cokolwiek śpi w nocy. 😳
Życie się trochę zmieniło jak przez przypadek kupiłam niemieckie krople na wzdęcia ,nagle dziecko zaczęło robić kupkę codziennie albo i dwa a nie raz na tydzień i zaczęło mieć drzemki. Ale i tak już było ciężko,bo tak bardzo się nauczyła być ciągle na mnie że i tak nie szło się ruszyć.
Dopiero od niedawna jest trochę lżej,cokolwiek się zajmie,mogę jej coś ugotować czy się wykąpać jak zaśnie,dlatego ja bardziej się boje i jestem przybita niż cieszę ta ciąża
.
Drugie będzie inne. 🤣🤣🤣
Taką mam nadzieję, tak ludzie mówią. 🤣

Chociaż nie wiem czy chce inne dziecko.
Moja pierwsza jest idealna. Taka jaka miała być. Tylko ten charakterek... w życiu sobie na pewno poradzi...
Tak mówią,słyszałam opinie,że jakbym miała pięcioro to każde byłoby inne i przy każdym sprawdziłoby się co innego 🤷 Ale dla mnie strach jest,bo ja ledwo psychicznie przebrnęłam ten rok,jak zaczęłam się odbijać to dostałam niespodziankę w postaci dwóch kresek 🙈 Mąż wyjeżdża w delegację,nie ma go 3tyg w miesiącu,rodzice nie pomogą,a teściów nie mam. Będę myśleć napewno o kimś do pomocy,opiekunka,pomoc domowa. Ktoś kto poprostu pomoże mi ogarnąć codzienność.

reklama
Do góry