reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Dziewczyny, a jak macie z wakacjami zagranicznymi w pierwszym trymestrze? Latacie czy raczej nie?
W pierwszej ciąży nie latałam bo myślałam sobie, że jakby coś się stało to wolałabym być na izbie przyjęć w Polsce niż się martwić bariera językową. Teraz już mam więcej luzu i bym poleciała gdybym miała w planie. Na pewno wybieram się na koncert w listopadzie o ile stan mojego zdrowia się nie zmieni. 🤸‍♀️

reklama
W pierwszej ciąży nie latałam bo myślałam sobie, że jakby coś się stało to wolałabym być na izbie przyjęć w Polsce niż się martwić bariera językową. Teraz już mam więcej luzu i bym poleciała gdybym miała w planie. Na pewno wybieram się na koncert w listopadzie o ile stan mojego zdrowia się nie zmieni. 🤸‍♀️
Pochwal się gdzie będziesz hulać?
Boże dziś przede mną 8h w pracy na nogach ... Nie dam rady chyba. Na szczęście ostatnie bo wtorek wizyta i zapewne L4.

Ja na czas po prenatalnych planuję wakacje (cały miesiąc) we Włoszech. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Ja na czas po prenatalnych planuję wakacje (cały miesiąc) we Włoszech. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Brzmi bajecznie. 😍

Pochwal się gdzie będziesz hulać?
Boże dziś przede mną 8h w pracy na nogach ... Nie dam rady chyba. Na szczęście ostatnie bo wtorek wizyta i zapewne L4.
Hunter w warszawskiej Progresji.

Ja znów całą ciążę używałam olejku migdałowego i szczotkowalam (ll trymestr). Nie mam ani jednego rozstępu, a mam sporo po okresie dorastania, plus rodzinnie też dziewczyny mają.
Także uważam że pielęgnacja też coś daje ;)
szczotkowałaś które części ciała? Bo ja też szczotkuje

super! My planujemy może albo grudzień w Hiszpanii albo polecimy gdzieś poza Europę. Zawsze mówimy teraz ostatni przed ciążą wyjazd to zaszalejmy, później ostatni przed następną, ostatni taki zanim się drugie urodzi itp 😂 i tak nam same dalekie nieplanowane wyjazdy wchodzą

super! My planujemy może albo grudzień w Hiszpanii albo polecimy gdzieś poza Europę. Zawsze mówimy teraz ostatni przed ciążą wyjazd to zaszalejmy, później ostatni przed następną, ostatni taki zanim się drugie urodzi itp 😂 i tak nam same dalekie nieplanowane wyjazdy wchodzą
Ja bylam z 4-miesięcznym dzieckiem i dwulatkiem miesiac w Grecji. Samochodem 😆

Ja bylam z 4-miesięcznym dzieckiem i dwulatkiem miesiac w Grecji. Samochodem 😆
my generalnie wychodzimy z założenia że dziecko to nie jest problem w podróżowaniu i bierzemy są wszędzie i od samego początku. Pierwsze wakacje jak nie miała 3 miesięcy i to chyba były najlepsze 😂 a później już tylko inne kontynenty. Moje dziecko najlepiej śpi i je w hotelach 🤣🤣

reklama
szczotkowałaś które części ciała? Bo ja też szczotkuje
Lecę combo. Łydki, uda, pośladki, potem przejadę ręce. Na koniec brzuch i miękka szczotką piersi.
Nie wiem ile daje szczotkowanie ale z olejowaniem mi bardzo pomaga także nie zmieniam rutyny.
Jedynie w trzecim trymestrze niewskazane jest szczotkowanie na brzuchu

Do góry