reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Dziewczyny, a jak macie z wakacjami zagranicznymi w pierwszym trymestrze? Latacie czy raczej nie?
W pierwszej ciąży nie latałam bo myślałam sobie, że jakby coś się stało to wolałabym być na izbie przyjęć w Polsce niż się martwić bariera językową. Teraz już mam więcej luzu i bym poleciała gdybym miała w planie. Na pewno wybieram się na koncert w listopadzie o ile stan mojego zdrowia się nie zmieni. 🤸‍♀️

reklama
W pierwszej ciąży nie latałam bo myślałam sobie, że jakby coś się stało to wolałabym być na izbie przyjęć w Polsce niż się martwić bariera językową. Teraz już mam więcej luzu i bym poleciała gdybym miała w planie. Na pewno wybieram się na koncert w listopadzie o ile stan mojego zdrowia się nie zmieni. 🤸‍♀️
Pochwal się gdzie będziesz hulać?
Boże dziś przede mną 8h w pracy na nogach ... Nie dam rady chyba. Na szczęście ostatnie bo wtorek wizyta i zapewne L4.

Ja na czas po prenatalnych planuję wakacje (cały miesiąc) we Włoszech. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Ja na czas po prenatalnych planuję wakacje (cały miesiąc) we Włoszech. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Brzmi bajecznie. 😍

Pochwal się gdzie będziesz hulać?
Boże dziś przede mną 8h w pracy na nogach ... Nie dam rady chyba. Na szczęście ostatnie bo wtorek wizyta i zapewne L4.
Hunter w warszawskiej Progresji.

Ja znów całą ciążę używałam olejku migdałowego i szczotkowalam (ll trymestr). Nie mam ani jednego rozstępu, a mam sporo po okresie dorastania, plus rodzinnie też dziewczyny mają.
Także uważam że pielęgnacja też coś daje ;)
szczotkowałaś które części ciała? Bo ja też szczotkuje

super! My planujemy może albo grudzień w Hiszpanii albo polecimy gdzieś poza Europę. Zawsze mówimy teraz ostatni przed ciążą wyjazd to zaszalejmy, później ostatni przed następną, ostatni taki zanim się drugie urodzi itp 😂 i tak nam same dalekie nieplanowane wyjazdy wchodzą

super! My planujemy może albo grudzień w Hiszpanii albo polecimy gdzieś poza Europę. Zawsze mówimy teraz ostatni przed ciążą wyjazd to zaszalejmy, później ostatni przed następną, ostatni taki zanim się drugie urodzi itp 😂 i tak nam same dalekie nieplanowane wyjazdy wchodzą
Ja bylam z 4-miesięcznym dzieckiem i dwulatkiem miesiac w Grecji. Samochodem 😆

Ja bylam z 4-miesięcznym dzieckiem i dwulatkiem miesiac w Grecji. Samochodem 😆
my generalnie wychodzimy z założenia że dziecko to nie jest problem w podróżowaniu i bierzemy są wszędzie i od samego początku. Pierwsze wakacje jak nie miała 3 miesięcy i to chyba były najlepsze 😂 a później już tylko inne kontynenty. Moje dziecko najlepiej śpi i je w hotelach 🤣🤣

reklama
szczotkowałaś które części ciała? Bo ja też szczotkuje
Lecę combo. Łydki, uda, pośladki, potem przejadę ręce. Na koniec brzuch i miękka szczotką piersi.
Nie wiem ile daje szczotkowanie ale z olejowaniem mi bardzo pomaga także nie zmieniam rutyny.
Jedynie w trzecim trymestrze niewskazane jest szczotkowanie na brzuchu

Do góry