reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Ja od kiedy mam dziecko to nawet nie chce nam się chodzić do kina.
Znaleźć opiekę, martwić się czy Młoda da się uśpić komuś czy zrobi aferę, ogarnąć dom (bo głupio kogoś wpuszczać na chatę i narażać na wdepnięcie w lego), jechać do kina, pilnować żeby się nie spóźnić, wydać niemało na bilety i oglądać za to reklamy, plus jedzonko w kinie kosztuje majątek.
Mamy w domu nie najgorszy sprzęt audio, duży tv, kładziemy Młodą spać, zamykamy drzwi, odpalamy popcorn (za 2zł),napoje, czy nawet winko, wykupujemy film na jakiejś platformie vod i cieszymy się z wieczoru.
w sumie nie pomyślałam. Kupiliśmy 2 tygodnie temu telewizor 65cali , mamy nawet projektor do 100 cali. Totalnie o nim zapomniałam. Netflix jest. Także dziś wieczorem coś się obejrzy 😁
No właśnie ta cała procedura przed mnie irytuje. Ostatnio teściowa w maju nam została z małą jak byliśmy na weselu. 🤣

czekamy na wieści 💪 mam nadzieję pozytywne.

Do kina z chęcią bym poszła ale z młodą która ma 21 miesięcy sądzę że by było ciężko 🤣🤣 trzeba poczekać aż podrośnie.
A rodziny nie lubię się prosić o pilnowanie moich dzieci. :)
No u nas do tej pory nie było problemu, po wczorajszym buncie też stwierdziłam, że chyba w najbliższym czasie tata będzie jeździł ze starszakami, a my ze Stefkiem poczekamy na lepsze czasy. W domu też mamy nowy tv 65 cali i co weekend wieczorem z mężem coś oglądamy, ale to jednak nie to samo...😉

No ja po wizycie.
Serduszko bije 😍
1,1 cm człowieka
Ja dalej nie mogę w to uwierzyć .
Dostałam skierowanie na badania krwi i moczu. Za tydzień wizyta i założenie karty ciąży + cytologia.
Myślę intensywnie nad badaniami genetycznymi z krwi . Po głowie mi chodzi panorama rozszerzona ( prócz dużych zespołów genetycznych wykrywa mikrodelacje i delacje -taka ma moja córka ) można już podobno od 10tc robić i wskazuje też płeć więc taki bonusik) koszt blisko 3 tys. Ktoś rozważa ?

reklama
No ja po wizycie.
Serduszko bije 😍
1,1 cm człowieka
Ja dalej nie mogę w to uwierzyć .
Dostałam skierowanie na badania krwi i moczu. Za tydzień wizyta i założenie karty ciąży + cytologia.
Myślę intensywnie nad badaniami genetycznymi z krwi . Po głowie mi chodzi panorama rozszerzona ( prócz dużych zespołów genetycznych wykrywa mikrodelacje i delacje -taka ma moja córka ) można już podobno od 10tc robić i wskazuje też płeć więc taki bonusik) koszt blisko 3 tys. Ktoś rozważa ?
Gratulacje ! Mam nadzieję że taka sama wiadomość otrzymam za tydzień!

Dostałam właśnie wyniki bety w piątek była 941 dziś 2831.

Ja jeśli będzie wszystko wporzadku będę robiła badania prenatalne ze względu na wiek oczywiście ale nad takimi bardzo szerokimi nie myślałam w sumie.

Do góry