reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Kasia ja podawałam paracetamol, taka nazwa[emoji6], i w sumie na Miłka też nie działał. U nas gorączka zaczęła się w sobotę po południu trwała całą niedzielę a w poniedziałek już jej nie było. Teraz już jest dobrze u nas, zakończyliśmy podawanie antybiotyku, a przez ten czas zaprzyjaźniliśmy się z królikiem inhalatorem[emoji4], z małą pomocą smoka edzia i piosenki tyciutki pajączek[emoji39]. U Filipa pewnie to na zeby, u nas zębów nadal brak... Miłek przestał się ślinić i w sumie nic w buzi mu nie przeszkadza. Dziewczyny mam problem z ubieraniem a przewinąć pieluchę graniczy z cudem... A jak jest kupa to już kompletna porażka.
Madziolek strasznie Ci współczuję tego bólu [emoji17], wracaj do zdrowia kochana.
Martex powiem Ci, że Miłek nie robi większości rzeczy o których piszesz co robi Kubuś.. możesz być spokojna z pewnością wszystko jest z nim w porządku [emoji6]. Zacznij żyć i cieszyć się macierzyństwem, nie porównuj Kubusia do innymi dziećmi, jest i powinien byc dla Ciebie wyjątkowy.

Napisane na Redmi 5A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a do nas jakieś paskudztwo przypaletalo się. Natalka goraczkowala od piątku do wtorku. Teraz nie ma gorączki. Zarazila się ja. Tyle, że u mnie idzie na gardło już. Natalie też zaczął się kaszel. Oj masakra, jakieś wstrętne chorobska.
Martex Natalka też nie robi połowy rzeczy, które robi Kubuś. Także spokojnie, ż tego co piszesz to ładnie rozwijające się dziecko :-) chyba nawet po po ponadprzecietnie.

Oj dziewczyny, te choroby są straszne. My niestety w czwartek w nocy wylądowaliśmy w szpitalu. Filip dostał 40 st gorączki, udało nam się ją zbić ale później dostał dreszczy. Zadzwoniłam na pogotowie i karetka zabrała nas do szpitala. Pediatra stwierdził zapalenie gardla a laryngolog to wykluczył. Wyrywalam sobie włosy z głowy bo nikt nie wiedział co dziecku jest. Morfologia była idealna, mocz też. Tylko crp podwyższone. Dostał antybiotyk na gardlo i kroplowki bo nic nie chciał jesc. Prosiłam o kolejne badania, lekarze robili wszystko co chciałam, ale i te badania wychodziły w normie. Okazało się że to jakaś zmutowana trzydniowka. W niedzielę wyszliśmy do domu. Co prawda lekarz chciał nas zostawić jeszcze jeden dzień ale przyjęli w niedzielę 15 dzieci z różnymi chorobami, w większości z zapaleniem pluc i stwierdził że bezpieczniej będzie jak wrócimy do domu bo w szpitalu zaraz coś złapie. Kazał tylko natychmiast przyjechać jakby coś mnie zaniepokoiło. A żeby było zabawniej to będąc w szpitalu dostałam zapalenie pęcherza, a jak dolegliwości mi przeszły to dostałam miesiaczke. Ale już to wszystko za nami. Nie życzę nikomu. Najgorsza była ta niepewność, nikt nie wiedział co dziecku jest aż do niedzieli-wtedy pojawiła się wysypka.

Co u was słychać? Ostatnio coś cicho na forum się zrobiło.
Mam pytanie będziemy zmieniać wózek bo niestety nasz jest za ciężki.Myślałam nad spacerówką parasolką ewentualnie spacerówka która mało waży (do 8kg) i składa się do małych rozmiarów.Często jesteśmy w drodze i nie zabieramy wózka ze względu na jego duże rozmiary.Przeglądam internet już za tydzień i nic mi nie przypadło do gustu.Możecie coś polecić?
@mamamiłka jak Miłoszek? Co do przebierania to u nas też jest z tym kłopot ostatnio uciekł 5 razy :D ale daliśmy radę.Przy kupce masakra..cały czas maca siurka jak tylko otworzę pampersa,więc wiadomo jak to się kończy...
@kasia0121 jak Filipek? Zdrowy już?

Madziolek z wózkiem nie doradze. My mamy dużą i masywna spacerowke. Zajmuje dużo miejsca w bagażniku. Też myślę o zakupie parasolki bliżej wakacji. No chyba że okaże się że Filip będzie już dobrze chodził i w nosie będzie miał wózek.
Po szpitalu fizycznie doszliśmy do siebie. Ale Filip zrobił się strasznie marudny. Chce być cały czas na rękach, płacze jak znikam z jego pola widzenia, wszystko wymusza płaczem, nie będzie bawił się sam na podłodze-musi siedzieć tak żeby mnie dotykać, rano jak się budzi to pierwsze co robi to siada i rozgląda się po pokoju. Mam nadzieję że szybko mu to przejdzie bo nie jestem w stanie nic zrobić. Nie wiem skąd ten lęk u niego, w szpitalu nie opuszczalam go na krok, nawet do łazienki chodziliśmy razem.

Ehh dziewczyny duzo zdrowia dla waszych maluchow i dla was. Dziewczyny mam problem moj synek nie toleruje niczego co nie jest papką , dlawi sie i wymiouje a np chrupka zje . Czy mialyscie takie problemy ze swoimi maluchami ? Mojemu późno wprowadzilam sloiczki bo na poczatku 7 mca. Co robić ? Poradzcie coś.

Martex przy ząbkowania dzieci wolą papki niż jedzenie w kawałkach.
Ja robiłam tak: część zupy blendowalam, a część ugniatalam widelcem (tak, aby były małe kawałki) i po 2 tygodniach odeszlam całkowicie od blendowania. Z dużymi kawałkami Filip sobie też nie zawsze radzi. Wczoraj ugryzl spory jak na niego kawałek jabłka i nie dał mu rady. Musiał wypluc.

reklama
@kasia0121 tzn.azs nie mamy (pediatra postawił złą diagnozę) jednak jest to łzs mamy 2 maści i oprócz tego musimy zakupić 2 butelki preparatu a-derma exomega jeden preparat do kąpieli,drugi do smarowania.Dostaliśmy zalecenie żeby kąpiel była co drugi dzień i nie trwała pół godziny, oprócz tego nie możemy podawać zbyt dużo soczków marchewkowych no i zero słodyczy chociaż tego i tak nie dostaje.Najprawdopodobniej mamy za suche powietrze w domu i wszystko od tego.

Do góry