reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

My też mamy z planach kupić kombinezon, tylko taki zeby można było ubrac buciki. W grudniu Filip będzie miał już 8 miesięcy więc wydaje mi się że w zimie będzie chciał stawiać swoje pierwsze kroki. Co do kurtki to się zastanawiam. Ale kombinezon chyba jest wygodniejszy.

Madziolek my nadal w gondoli. Oglądaliśmy spacerówki, został nam jeszcze jeden sklep i może coś kupimy. A Aleks siedzi prosto w tej spacerówce? Bo mój Filip jak siedzi w leżaczku (nawet nie że siedzi bo to jest pozycja pół leżąca, chociaż wyżej już nie mogę dac oparcia) to leci czasami cały na boki.Muszę mu zakupić poduszkę motylek.

Kurczę Wy już wszystkie po drugim szczepieniu? My się wybieramy dopiero 12.09, no chyba że zwolni się termin w przyszłym tygodniu.

reklama
Dziewczyny zaczęły wypadac mi wlosy. Wypada ich sporo, najbardziej denerwuje mnie, ze co chwile znajduje jakis na Natalce. Tez tak macie?
Mnie tez strasznie wypadają, jak mały złapie mnie za włosy to zostają mu w rękach. Słyszałam ze po ciąży tak jest i to nie od razu tylko wychodzi to po kilkumiesiącach. Mam nadzieje ze wkrótce przejdzie.

My też mamy z planach kupić kombinezon, tylko taki zeby można było ubrac buciki. W grudniu Filip będzie miał już 8 miesięcy więc wydaje mi się że w zimie będzie chciał stawiać swoje pierwsze kroki. Co do kurtki to się zastanawiam. Ale kombinezon chyba jest wygodniejszy.

Madziolek my nadal w gondoli. Oglądaliśmy spacerówki, został nam jeszcze jeden sklep i może coś kupimy. A Aleks siedzi prosto w tej spacerówce? Bo mój Filip jak siedzi w leżaczku (nawet nie że siedzi bo to jest pozycja pół leżąca, chociaż wyżej już nie mogę dac oparcia) to leci czasami cały na boki.Muszę mu zakupić poduszkę motylek.

Kurczę Wy już wszystkie po drugim szczepieniu? My się wybieramy dopiero 12.09, no chyba że zwolni się termin w przyszłym tygodniu.
Też jestem jeszcze przed drugim szczepieniem, wszystko mi sie przesunelo bo moja lpediatra na urlopie. Chcialam rozłożyc te szczepienia czyli 5w1, pneumokoki i rota, ale teraz to nie wiem czy sie wyrobie i czy za bardzo sie to nie przeciągnie.

A skoro już mowa o zimie to patrzcie jakie cuda:
Link do: Zjawiskowe dekoracje na schody, które zapragniesz mieć [GALERIA]

Włosy u mnie są wszędzie. Strasznie mnie to denerwuje bo nie mogę nad tym zapanować. A Filip działa na nie jak magnes, co chwilę zauważam jakiegoś kłaka na nim. Boję się żeby nie trafiły do buzi.

Biedronka to chyba tylko my zostałyśmy do szczepienia... ehh

Widzę ze rozglądacie sie za spacerówkami, ja mam taką z kompletu z gondola ale rama jest strasznie ciezka.Moze chwile nim pojezdze tez pewnie zmienie na cos lzejszego. Lekarka mowila mi zeby zmienic gondole na spacerowce dopiero jak mały zacznie sam siedziec.Czy wy tez czekacie do tego momentu? Kolejny zakup za którym zaczełam sie rozgladac to krzeselko do karmienia i powiem wam ze przerazaja mnie te ceny 300-500zł. W Ikei widzialam takie za 49zl iciekawa jestem jak ono sie sprawdza.

Też tak słyszałam o spacerówce, ale na pewno szybciej Filip w niej wyląduje tyle że w pozycji pół leżącej.

Krzesełko do karmienia chce takie żeby miało stoliczek. No i ceny są kosmiczne. Aha no i jeszcze ważne żeby można było zdejmować tapicerkę i wyprać. Teraz ręcznie piore lezaczek po każdym karmieniu i mam dosyć.

Też tak słyszałam o spacerówce, ale na pewno szybciej Filip w niej wyląduje tyle że w pozycji pół leżącej.

Krzesełko do karmienia chce takie żeby miało stoliczek. No i ceny są kosmiczne. Aha no i jeszcze ważne żeby można było zdejmować tapicerkę i wyprać. Teraz ręcznie piore lezaczek po każdym karmieniu i mam dosyć.
To krzesełko z Ikei jest plastikowe i nie ma tapicerki, ale jest mozliwosc dokupienia jak ktos chce.Tace tez mozna do niego dokupic. I zastanawiam sie czy warto je kupic i czy to nie jakis szajs który sie zaraz rozpadnie. Moze sa tu jakies mamusie które miały okazje uzywac ???

Ja mam wrazenie, ze my co chwile chodzimy na jakies szczepienia. Moja przychodnia to wszystko rozoklada i nie podaje od razu wszystkiego, wiec tak chodzimy i chodzimy. Kolejne po 26 wrzesnia mamy, ostatni rota i kolejna hexa.
Dziewczyny jakies dwa tygodnie temu obcielam wlosy na krotko, wczoraj pierwszy raz przedluzylam sobie rzesy, bo na malowanie nie mam czasi, ani energii, a nie chce wygladac jak umordowana matka i pochwale sie wam, ze efekt jest super :-) bardzo fajnie to wyglada i jest mega wygodne, dzis rano wstalam i dalej piekne oczy:-)
A co zimy to nie wiem jeszcze co kupimy. Poki co mam kombinezon na zime po dziecku kolezanki i zobaczymy jak Natalka bedzie sie w nim czula. Kombinezon wydaje mi sie troszke lepszy niz kurtka, bo nie podwinie sie, wiec nereczki nie beda na wierzchu. Przy okazji szybciej sie do bedzie ubierac niz kurtke, spodnie, itd. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - Natalka caly czas pakuje raczki do buzi i nie wiem jak bedzie zima. Jesli tak dalej bedzie to zadne rekawiczki nie przejda.

Myślę że do zimy dzieciakom już przejdzie wkładanie palców do buzi.
A rzęsy super sprawa, robiłam przed ciążą. Teraz planuje dopiero na święta. To jest duża oszczędność czasu i nie trzeba się wogóle malować. Jahjahbob zazdroszczę;)A ile płacisz jeżeli wolno spytać. Ja placilam 100 zł za kaszmirowe do niektórych rzęs miałam doczepiana jedną, do niektórych trzy) a uzupełnianie 50 zł. Pewnie ceny przez ten rok poszły w górę.

Kasia0121 zaplacilam 70 zl za zalozenie, a 60 zl jest za uzupelnienie. Kobitka przyjezdza do domu, wiec fajnie. Mam 1 do 1, bo mam dosc geste rzesy, ale krotkie.
Fajnie, bo ja strrrrasznie nie lubie czuc sie zaniedbana, a po porodzie tak sie czulam. Zaniedbana, ciezka i wiecznie spocona :-)

reklama
Czesc dziewczyny[emoji4], ja myslalam na zime raczej o kombinezonie. My tez juz po 2 szczepieniach kolejne 10.10. Ciagle sie rozgladam za czyms co nam jeszcze bedzie niezbedne i faktycznie ceny krzeselek do karmienia jak z kosmosu... Ciekawa jestem gdzie ja to wszystko pomieszcze[emoji53]. Dacie wiare ze moj Milek dzis cwiczyl od rana i o 14 udalo mu sie przekrecic z pleckow na brzuszek[emoji16] a ile radochy przy tym bylo. Nie ma co 3 msc za nim i taki skok[emoji4]. Mnie z kolei tak w nocy polamalo ze chodze jak kaleka, boje sie malego podniesc bo prawa reka odmawia posluszenstwa, a przekrecic glowe w prawo to nielada wyczyn[emoji54].

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry