reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Aleks jeździ w spacerówce na pół siedząco,dopóki nie usiądzie sam to nie będziemy go sadzać,wszystko w swoim czasie :).Muszę się wam pochwalić dzisiaj znalazłam w końcu czas i poszłam zafarbować włosy doś drastyczna zmiana bo z blondu do wiśniowego ale nawet fajnie wyszło no a oprócz tego Aleks od dzisiaj ma wprowadzonego banana do diety :D

reklama
U nas dzis marudzenie, nic nie pasuje. Jestesmy juz z mezem padnieci. Wyglada mi na skok rozwojowy... kregoslup zaraz mi siadzie.
Dziewczyny ile waza wasze pociechy? Jaki rozmiar ubranek teraz zakladacie?

Czesc dziewczyny[emoji4], ja myslalam na zime raczej o kombinezonie. My tez juz po 2 szczepieniach kolejne 10.10. Ciagle sie rozgladam za czyms co nam jeszcze bedzie niezbedne i faktycznie ceny krzeselek do karmienia jak z kosmosu... Ciekawa jestem gdzie ja to wszystko pomieszcze[emoji53]. Dacie wiare ze moj Milek dzis cwiczyl od rana i o 14 udalo mu sie przekrecic z pleckow na brzuszek[emoji16] a ile radochy przy tym bylo. Nie ma co 3 msc za nim i taki skok[emoji4]. Mnie z kolei tak w nocy polamalo ze chodze jak kaleka, boje sie malego podniesc bo prawa reka odmawia posluszenstwa, a przekrecic glowe w prawo to nielada wyczyn[emoji54].

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom
@mamamiłka gratulacje :-) to musi byc super. Natalka jest takim leniuszkiem, ze chce zeby ja tylko nosic. Nie lubi lezec na brzuszku, nje potrafi sie jeszcze przewracac i nawet za bardzo nie cwiczy...

Jahjahbob nie przejmuj się Aleks też jeszcze nie opanował obracania na boczki ;) Myślę,że lada dzień nasze maluszki to opanują,każdego dnia nas czymś potrafią zaskoczyć :D Co do wagi to teraz będzie ważył ponad 6kg pewnie,dowiemy się dokładnie jak pójdziemy na szczepienie ale to dopiero pod koniec miesiąca.
mamamilka Brawa dla Miłka!!! :D

Gratulacje dla pociech. Obracanie się to nie lada wyczyn. Filip co prawda obraca się na boki, próbuje też na brzuch ale jeszcze mu się nie udało. Lubi leżeć na brzuchu i rzadko kiedy obraca się z tej pozycji na plecy. Nawet zaniechał łapania się za stopy, robi teraz to od wielkiego dzwonu o_O. No i cały czas mi spędza sen z powiek fakt, że jak trzymam Filipa w pozycji siedzącej tak że jego plecy oparte są na moim tułowiu to przechyla głowę w jedną stronę. Nie wiem czy jego mięśnie są jeszcze za słabe żeby główkę trzymał idealnie prosto czy coś jest nie tak. Jak leży to głowę ma prosto, jak go noszę tak że nasze klatki piersiowe się stykają to też. Tylko w tej jednej pozycji. Ortopeda mówił że wszystko jest w porządku, ale chyba jeszcze zapytam pediatry przy szczepieniu. Wiecie coś może na ten temat?

Nie wiem ile Filip waży, dowiem się na szczepieniu. Nosi rozm. 68 choć czasami jest już na niego za mały, a 74 znowu za duży. Oszaleć można.

My dzisiaj próbujemy jabłko z bananem. Było już samo jabłko i śliwka. O dziwo mój synek zdecydowanie woli warzywa od owoców, pomijając soczki:)

Cześć dziewczyny!
@Jahjahbob u mnie też koszmar z włosami, są wszędzie a ja niedługo będę łysa!!! Ja jeszcze mojej Ali nic nie wprowadziłam nowego do jedzenia. We wtorek mamy drugie szczepienie to pogadam z pediatrą co i kiedy. Muszę być ostrożna bo Ala już miała wysypkę i teraz dokarmiam ją mlekiem dla alergików!! A co do wagi to u nas ok 6,5 kg i rozmiar 68/74!
@kasia0121 moja też płaczę w gondoli a na spacerówkę za mała. Teraz na spacer wychodziny jak jest najedzona i śpiąca :tak:
I ciąle trzyma rączki w buzi!!
@biedronka10 moja siorka ma to krzesełko z ikea za 50 zł i jest zadowolona. Jej córa ma już rok a siedziała w nim już jak miała 5 m-cy. Nic się z nim nie dzieje a do tego wszędzie je ważą bo łatwe w montażu i lekkie!!
Co do stroju zimowego to ja mam właśnie po siostrzenicy kombinezon!!
Nika dużo zdrówka dla Was!
Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
My też za niedługo będziemy się rozglądać za krzesełkiem do karmienia.Czekamy aż Aleks sam zacznie siedzieć,dzisiaj z 5 min podciągał się do góry za moje palce a jaki był wtedy szczęśliwy :D

Matulo jaka straszna pogoda, aż nie chce się wychodzić z łóżka. Filip ma jednak inne plany i od 4.30 jestem na nogach8-)

Pranie mi zmokło. A żeby było zabawniej to już drugi raz. Wczoraj rano padala mżawka to mi zmoczyla pranie, później przestała więc zostawiłam pranie na balkonie, wieczorem już było suche tylko nie chciało mi się tego ściągać i w nocy deszcz i znowu mokre. Oj głupia i leniwa ja.

Jedziemy dzisiaj na roczek do chrzesniaka męża. Jak się cieszę, będą ludzie, ludzie i jeszcze raz ludzie. Zapominam o diecie. Wszak nie wypada żeby się gospodarze obrazili;)

kasia0121 udanej imprezy :) Mi też się dzisiaj nic nie chce,podobno u nas do wtorku ma tak być..masakra.Aleks w nocy chyba z 6 razy się budził,chyba mu w rączki było zimno bo nie lubi mieć przykrytych.Wczoraj kupiliśmy mu kombinezon taki na teraz z zabudowanymi stópkami następny kupimy trochę większy taki żeby dało się założyć buciki.

reklama
Jak dziewczyny mija dzien? My sie lenimy i glupiejemy w domu, taka pogoda na zewnatrz, ze nawet spacerku nie da sie zorganizować. No to lezymy, jemy, wyglupiamy sie z Natalka i doprowadzamy dom i siebie do wzglednego ladu :-)
Fajnie tak z Malentasem:-)

Do góry