reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Hejo! Dzis jakis taki dzien, ze nie mialam Was nawet kiedy poczytac az do teraz i zamiast spac, nadrabiam ;)

Dzis histeria byla dwa razy. Moze to faktycznie skok rozwojowy. Troche jest u mnie inaczej @mamaAWR, bo Marys chce jesc, w trakcie dostaje tej histerii.. Dzis to mogl byc brzuch, bo jadla na potege, a kupa byla w nocy, a kolejna, niewielka, dopiero przed wieczorna kapiela. Tak wiec troche moglo ja to meczyc, bo zazwyczaj kup jest znacznie wiecej.

Spala dzis trzy razy - po godzinie na klatce u mnie i u mojej mamy, ktora wpadla w odwiedziny oraz z pol h na spacerze. Ogolnie po kapieli zamiast odplynac przy cycu i spac, to oczy jak pońć złotych i jesli juz przysypianie, to za chwile odruch moro, ktory ja budzil... Zobaczymy jak bedzie w nocy...

My usg robilismy w ramach pakietu w Medicover. Mocno nam sie to oplaca, bo za miesiac cala rodzina placi bodajze 200zl, a korzystamy na potege (Marys i ja, bo maz jeszcze ani razu od dwoch lat u lekarza nie byl ;)).

Mary tez ciumka sobie piastki jak jest mega głodna i ma je w zasiegu paszczy. A jak ich brak, to bardzo lubi moje i meza bicepsy, moj dekolt i .. sutki meza! ;)

Gardlo chyba jest ok. Probowalam zagladac podczas ziewania ;)

@Lefkowa gratulacje! Zuch dziewczyna!!

@Karlik no warto sie zorientowac jak te wszystkie rozne schorzenia w rodzinie wygladaja. Ja wiem, ze mam antygen hla b-27 odpowiedzialny za choroby autoimmunologiczne związane ze stawami glownie. Mala ma 50% szans, ze go odziedzczyla. Poki co u mnie jakichs specjalnych objawow nie daje, ale w przyszlosci moze byc roznie. Zakladam, ze mam go po tacie, bo ma problemy glownie z plecami, ale do lekarza oczy więc isc nie chce..
Tak wiec warto sie rozeznac.

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hello...ale mam dziś energii...dziecię zawiezione na półkolonie i sprzątam...i Wam przesyłam dużo energii :)
A dziewczyny mam pytanie robilyscie kiedys maluchom 2 miesięcznym zdjęcie na dowód? Jak wyglada zrobienie takiego zdjęcia?

Cześć Dziewczęta! :)
Mam dziś gości, la la la :)
od wczoraj sobie działam powolutku, la la :)
Dorzucam na dziś do kawki:
19247739_1503207516368043_6603965810365445162_n.jpg

Hello...ale mam dziś energii...dziecię zawiezione na półkolonie i sprzątam...i Wam przesyłam dużo energii :)
A dziewczyny mam pytanie robilyscie kiedys maluchom 2 miesięcznym zdjęcie na dowód? Jak wyglada zrobienie takiego zdjęcia?
Ja robiłam [emoji16] ale mały miał wtedy 4 miesiące.
Robisz jako tło, czyli zarzucają na ciebie biała płachtę/prześcieradło i trzymasz dziecię na rękach frontem do aparatu.
Gorzej ze sprawieniem żeby dziecię patrzyło na aparat [emoji12] i miało zamknięta buzię. U nas buzia była otwarta ze zdziwienia [emoji50]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Martussa, ale apetyczne....wpadam dzis na kawę do Ciebie :)

Lalamido, dzięki...bo dziś lub jutro czeka mnie takie zdjęcie. Starszy miał zdjecie na paszport jak juz siedział a przy Oli nie wiedzialam jak i co ....

@Olo32 - to faktycznie mógł być brzuszek. U nas to już taki standard, że nie traktuję tego jako anomalię. Pomagają masaże i rozgrzewanie termoforkiem.

Z tymi chorobami to mnie zastrzeliłyście. Ja nic nie wiem o chorobach genetycznych w rodzinie i nikt mnie nie pytał. Wiem tylko, że teściowa ma padaczkę, ale leczoną i żadnych ataków nie miała od lat.. hmm.. może powinnam o tym wspomnieć lekarzom?

@marta:-) - energia się przyda. My jeszcze w łóżeczku. Właśnie prubójemy masażami wygonić nocną kupę :p

Dominik drugą noc z rzędu nie obudził się na karmienie po drugiej. W końcu sama o 4 go wybudziłam i od razu pożałowałam. Dostał takiego moro, że rąbną obiema rękami w szczebelki łóżeczka. Nawet ochraniacze nie zamortyzowały takiego uderzenia. I mina, jakby ducha zobaczył. Cud, że w takim stanie cyca znalazł.
A potem stękał i charkał do 6.
To chyba nie był dobry pomysł z tym wybudzaniem.. no ale 7h bez jedzenia!!

Cześć Dziewczęta! :)
Mam dziś gości, la la la :)
od wczoraj sobie działam powolutku, la la :)
Dorzucam na dziś do kawki:
19247739_1503207516368043_6603965810365445162_n.jpg
Namówiłaś mnie !!! Jadę do Ciebie w gości [emoji39] . A innym gościom powiedz że ... rotawirus, malaria i gorączka afrykańska [emoji83]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry