reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Nic. Tylko body z długim jeśli jest słońce i ponad 20 stopni.
Dzisiaj jest zimno wiec były śpiochy, spodnie sztruksowe-ogrodniczki, skarpetki i bluza/kurtka. No i czapka i koc [emoji33]na dworze 16 stopni, wilgoć i zero słońca.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny witam się po długiej przerwie, ja dziś byłam w szpitalu z tą nieszczęsną nogą i na razie będę się leczyć w domu a później czeka mnie zabieg,
Olo to dobrze ze z maluszkiem ok,
Warrai tez kupiliśmy szumisia ale u mnie nie pomaga:(
Ja jak jest chłodniej ubieram body i pajacyk, dodatkowo przykrywam kocykiem, ostatnio jak było ciepło to zdjelam mu pajacyka i przykryłam pieluszką i obowiązkowo czapeczka

Majmaj- za to to moje pierwsze dziecię z czapka :)górskie powietrze i dużo czapek [emoji12]
Jak jest ponad 20 to nie zakładam przecież w gondoli i tak jest osłonięty.
A ostatnio znajoma mi kazała uszka zakrywać !! A ja nie mam czapek z uszkami ani wiązanych pod broda [emoji33]he he
Wciąż pokutuje mit ze zapalenie ucha jest od wiatru, przewiania czy "przeciągu". XXI wiek [emoji13]

Martussa- moi znajomi zostawiali telefon (no mamy) u dziecka z polaczeniem na drugi numer (taty) i byli online z sypialnia :) to było w hotelu a oni na kolacji- wtedy niania nie ma zasięgu a dobiec się dało [emoji1]

Dziewczyny - zamiast elektro niani - apka - baby monitor z logo smoczkiem! Kładzie się telefon z włączona aplikacją przy dziecku, a gdy ono wyda odpowiednio głośne dźwięki - apka zadzwoni na drugi numer - działa, sprawdziłam dziś :D
Buziaki!! :)
Potwierdzam że rozwiązanie jest dobre [emoji4] i sprawdzone. Z Olkiem tak robiliśmy tylko wtedy nasz stacjonarny telefon miał taka funkcję.
Teraz nie mamy już stacjonarnego więc jakby coś to zostawiamy jeden telefon dzwoniacy na drugi [emoji1]. I wtedy każde stekniecie, kichniecie i kaszlniecie słyszymy [emoji4].
Moi znajomi mieli nawet monitoring założony i obserwowali syna na monitorze w kompie [emoji41]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My czapę zakładamy puki co bo wiatr nam jakiś chłodny zawiewa mimo słońca. Ale zdarzało mi się ja już zdejmować w trakcie spaceru (a wierzymy się duże)

My generalnie albo bodziak z krótkim rekawkiem i pajacyk albo bodziak z długim i spodenki. W chłodniejsze dni zakładam sweterek z kapturkiem. Kocyk mam taki że składam go na 2, 3,4 warstwy w zależności od temperatury [emoji1]. Ale zauważyłam że mały nie lubi jak mu za gorąco i bardzo się poci.
Więc w porównaniu z innymi dziećmi które widzę w wózkach to moje jest niedoubierane [emoji41].

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry