reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

A jeszcze się pochwalę że dziś z nr 1 wybrałam się na przejażdżkę rowerową [emoji7]. Dwie godziny nas nie było aż nas du.... bolały.
Leon został z tatą i grali na PS [emoji41].
Przydaje się wprowadzanie butelki razem z cycowaniem [emoji2].

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lato w lesie, a lato w mieście to jednak różnica. Pojechałam dzisiaj z małą do Wawy i dziecko mi się zagotowalo. Najpierw w foteliku, była mokra jak szczur, wściekła że bez cyca nie podchodz! No i ten upał nieznośny! Zawsze narzekam na moje drzewa, że za dużo cienia mamy, ale dziś doceniam!
Mamy pierwszy uśmiech!!! Właśnie zmienialiśmy pieluszkę o 3 am a tu taka roześmiana paszcza, że zupełnie mi się spać odechciało! Dziś 5 tygodni

Witam sie po weekendowo :)

Wróciliśmy już do domu wczoraj późnym wieczorem więc dziś pranie pranie i sprzatnie bo nikogo niw było ale bałagan jest ;) wypad nad morze sie udał, pogoda dopisała...Mlody oprócz kapieli w basenie odkrytym na ośrodku to zaliczył kapielke w morzu...Młodej służyło powietrze spala i jadla...spać mogła caly czas...od paru dni sie budzi na czuwanie okolo 18 i do 21 nie śpi ale co mnie nie pokoi to już tydzień bez kupy ale brzuch Jej nie boli...niby na mleku mamy tak może być...ale sie martwię...

Teraz Was nadrobie...na szybko:

Olo, super ze wyniki Maryski są oki

Lalamido, dobrze ze weekend u tesciowej przeżyłas jednak sprawdza sie przyslowie ze zadowolenie z tesciowej rośnie z kwadratem odległości :)

Karlik, dobrze ze nic sie nie stalo Wam bo do nieszczęścia bylo blisko...

Waraai, uwielbiam Twoje posty :) naprawdę kobieto pomysł o blogu...

Martussa, widzę ze córcia też rosnie jak na drożdżach, słodziak...buziaki

MajaMaj, gratuluję uśmiechu córki ...bezcenne chwile :)

Ostatnia edycja:
Mamy chłopców mam pytanie : w co się ubiera chłopców na chrzest?
Te wszystkie internetowe rzeczy wyglądają mega tandetnie.
Odpadają garniturki itp
Syn będzie miał na chrzcie 6 tygodni wiec nie wiem czy nie ubrać go w jakieś ładne, białe zwykle śpiochy....
Z dziewczynami łatwiej [emoji30]

Marta- fajnie ze wyjazd się udał, co do kupy to szykuj się na wieeeelkie pranie jak zrobi. Nasz rekord 3 dni bez ale stres tez miałam. Spróbuj jeść kasze z olejem lnianym albo polewaj tym olejem ziemniaczki :)
Majmaj- mówisz ze w mieście tortury... a mnie czeka przyszły tydzień w upalnym Wrocławiu.... chce załatwić kilka spraw i jak mi mąż weźmie auto to muszę wziąć hotel w centrum żeby się przemieszczać tramwajami z dziećmi a jak poza miastem to nic nie załatwię bo on będzie musiał wziąć auto żeby dojechać do biura. Wrrr
No i spakowanie 3 fotelików, wózka o gondoli mogę zapomnieć ....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Spróbuje z tym olejem...idziemy w tym tygodniu do szczepienia to podpytam ale mam nadzieję ze do tego czasu kupsko będzie...:p

Karlik, to wyprawa Cie czeka :) u mnie Stachu był chrzczony zimą to miał jasny kombinezon i tyle bo ja też nie lubię takich przeprzczonych rzeczy...ja bym obstawiala na biale śpiochy lub moze jakies jasne spodnie i koszulka..takie coś co później sie wykorzysta...a u Nas chrzest w sierpniu bo tylko w czwarta niedziele jest chrzest i lipiec odpada bo chrzesny wyjeżdża...wiec Mała bedzie w sukience...faktycznie z dziewuszkami latwiej...

Karlik! Sama z trójką do miasta??? W życiu bym się nie pisała! I to z noclegiem??? No way!
Co do chrztu, to chyba nie pomogę za bardzo- mój Maks był chrzczony w bardzo zimną Wielkanoc- miał biały komplecik polarowy, pod spodem białe śpiochy. Dla mnie te mini garnitury to też porażka, nie podobają mi się za grosz! Może kup białe leginsy i do tego koszula (musi być biała? Mój średniak był w koszuli jasnej w kratę , ale fakt miał wtedy 8 mcy)
Marta- super, że wyjazd Wam się udał! Wynajmujecie Wasze mieszkanko (czy dom?) w ciągu roku jak Was nie ma?
No dobra, przełamię się i pochwalę tą moją dziecinę, może nie zrobi mi psikusa! Jak ona przepięknie śpi w nocy! Wczoraj od 20 do 3, o 3 jedzonko, kupa, przebieranko i uśmiechy, od 4 do 8 spanie! Jestem w ciężkim szoku i niedowierzam, że takie dzieci są :) Ale! Żeby zachować równowagę, to mój dwuipółlatek przydreptał do mnie o 00;30 wyganiając mojego męża. No coś za coś!

Aby nie zachwalic boje sie napisać...moja Panna juz kolejną noc budzi sie tylko raz w nocy...dzis to piersi jak kamienie rano bo nauczone do większej ilości karmien...zobaczymy co dalej...:) wynajmujemy od maja do września bo pozniej sie nie oplaca bo trzeba zapłacić Pani która się opiekuje mieszkaniem a kazdy w jesienno zimowym terminie przyjechał by tylko na weekend wiec nieoplaca Nam sie i wtedy jezdzimy my i rodzina, znajomi...

Dobry!
Ja dzisiaj z rana dowiedziałam się co to jest strzelająca kupa. Pechowo mam niezły refleks i zrobiłam unik. Teraz do prania cała pościel z mojego łóżka i podłoga do mycia. Że o przewijaku i wszystkin co na nim było nie wspomnę. Ma ten mój syn rozrzut. Ale potem jaka ulga u niego i zaciesz :)

Czytam was tak w kwestii ubierania i dochodzę do wniosku, że chyba stosuję na synu zimny wychów.
Jak jest tak mega ciepło 25 stopni to zakładamy tylko bodziaka z krótkim rękawem i owijam Młodego w kocyk. Jak zawieje wietrzyk to zasłaniam gondolke tą kapą z przodu. Jak trochę chłodniej to dokładamy śpiochy i czapeczkę zakrywającą uszy. Jak jeszcze wieje do tego albo jest ok 16 stopni to dochodzi kaftanik albo pajac zamiast śpiochów.
Zimniej to u nas jeszcze chyba nie było.

My chrzest planujemy dopiero we wrześniu więc jeszcze się nie zastanawiałam nad strojem, ale chyba biały bodziak i śpiochy + biały kaftanik (bo w kościele zimno) wystarczy. Ja tam szaleć specjalnie nie bedę.

@Olo skąd brałaś chustę?

I 100% bawełna będzie za gruba?
Oraz jeżeli jestem takim karakanem metr sześćdziesiąt, to S/5 będzie optymalne, true?

Umawiam się dopiero z doradcą, i wiem, że ona ma chusty do testowania i w ogóle. Ale mam okazję kupić śliczną nówkę LennyLamb tkaną splotem jodełkowym i w w/w rozmiarze i z mojej metropolii za 200pln i jakby kusi, ale nie wiem, jak z tą bawełną po prostu..
Plus, że nie ma limitu wagi.
Minus - każdorazowe motanie.

I lato tymczasem. ;)

reklama
U mnie chrztu zero, zatem nawet się nie zastanawiam.
Ciekawa jestem, kiedy któraś rodzina zacznie zgłębiać temat i produkować presję. :p

@Karlik moja wyobraźnia się kończy w momencie, w którym zaczynam myśleć o logistyce Twojego wyjazdu do Wro. [emoji6]

@mamaAWR ja doświadczyłam tej przyjemności kilka dni temu. Szczęściem osłaniałam własnym ciałem łóżko. Ale kupa wszędzie poniżej mojej szyi. :D

@marta:-) oj jak Ci zazdroszczę północnej wycieczki!!! My dopiero dwa tygodnie, ale w lipcu nic mnie już tu nie zatrzyma. ;)

@Lalamido nie chcę być monotematyczna, ale Tobie też zazdroszczę. Rowerowania. I bólu dupska. ;]
Ech.. cierpię na stacjonarną stagnację..

@MajaMaj kiedy taki świadomy uśmiech się tak po prawdzie pojawia? Czytałam, że w pierwszym miesiącu - ale: skąd wiadomo, że to celowe działanie a nie ciągle grymas jeszcze?

Ostatnia edycja:
Do góry