reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

U nas położna była raz, siedziała 2h z czego półtorej gadała z nami tak po prostu, a ostatnie pół dopiero oglądała Marysię. Nawet jej nie ważyła. No i powiedziała, że jakby była potrzebna, to żeby dzwonić do przychodni, bo mają tylko jedną wizytę patronażową. Także ten ;)

A z badaniem krwi też ciekawa historia, bo lekarka o tym zapomniała podczas wizyty i dzwoniła do mnie po wyjściu z przychodni. Powiedziała, że w związku z tym, że mam grupę krwi 0 Rh trzeba zrobić morfologię w 2-3 tygodniu życia. Nie wiem o co kaman no ale zrobiliśmy badanie. Do morfologii doszła jeszcze bilirubina..

reklama
mamaAWR- ja musze przenocowac na chrzcie 17 osób bo nie ma jednego miejsca w PL gdzie mieszkałyby choćby dwie rodziny z zaproszonych gości :-) Rodzina Nomadów u mnie :-) Właśnie szukam pensjonatu ale nikt mi nie chce wynając w wakacje na 1 noc!!
Tutaj przepis Link do: Babeczki z płatków owsianych i truskawek - healthy plan by ann moje córki uwielbiają ( a jesienią robie je z dynią zamiast truskawek)
Lalamido - oj biedna Ty. Współczuję!
marta:-) - to pieknie sie karmicie skoro tak waga przyrasta. świetnie, nie ma dziwo że ubranka zmieniacie ( ja tez juz niektóre 56 chowam. Całe szczęście że niemiałam nic na 50)
Olo - dziwne z tymi badaniami, ale coś teraz teściowa mówiła o tym O że ważne jest RH ale ma znaczenie czy jest duże R czy małe r.... takie teraz sa nowe rzeczy... A Ty masz plus czy minus?
martussa- juz doskonale wiem co to znaczy wędrująca kupa :-) he he he ciekawe czy mi sie ubranka dopiorą z tego pomarańczu :-) Raz na 3 dni ale konkretnie nie ma co :-)
Dziś mam dzień nieschodzenia z mojej góry. Moje łydy odpoczną. A jutro będzie moja mama to wyskoczę sobie do sklepu sama - i jest radość :-)

U mnie położna powiedziała, że ona ma obowiązek być u mnie 6 razy ale przyjdzie ze 4.... We Wrocławiu była RAZ.
No i odpadł nam wczoraj pepek. W 13 dniu. dłuuuugo

mamaAWR- ja musze przenocowac na chrzcie 17 osób bo nie ma jednego miejsca w PL gdzie mieszkałyby choćby dwie rodziny z zaproszonych gości :-) Rodzina Nomadów u mnie :-) Właśnie szukam pensjonatu ale nikt mi nie chce wynając w wakacje na 1 noc!!
Tutaj przepis Link do: Babeczki z płatków owsianych i truskawek - healthy plan by ann moje córki uwielbiają ( a jesienią robie je z dynią zamiast truskawek)
Lalamido - oj biedna Ty. Współczuję!
marta:-) - to pieknie sie karmicie skoro tak waga przyrasta. świetnie, nie ma dziwo że ubranka zmieniacie ( ja tez juz niektóre 56 chowam. Całe szczęście że niemiałam nic na 50)
Olo - dziwne z tymi badaniami, ale coś teraz teściowa mówiła o tym O że ważne jest RH ale ma znaczenie czy jest duże R czy małe r.... takie teraz sa nowe rzeczy... A Ty masz plus czy minus?
martussa- juz doskonale wiem co to znaczy wędrująca kupa :-) he he he ciekawe czy mi sie ubranka dopiorą z tego pomarańczu :-) Raz na 3 dni ale konkretnie nie ma co :-)
Dziś mam dzień nieschodzenia z mojej góry. Moje łydy odpoczną. A jutro będzie moja mama to wyskoczę sobie do sklepu sama - i jest radość :-)

U mnie położna powiedziała, że ona ma obowiązek być u mnie 6 razy ale przyjdzie ze 4.... We Wrocławiu była RAZ.
No i odpadł nam wczoraj pepek. W 13 dniu. dłuuuugo
Gabrysia ma dzisiaj 2tygodnie i pępek trzyma się już na nitkach [emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

@Karlik - dzięki za przepis! W weekend jak młody przyśnie to wypróbuję :)
Z tymi 17stoma osobami to faktycznie masz problem. U Ciebie w sezonie to pewnie nawał turystów.

@Lalamido- jak Ty się czujesz? Lepiej już?

Dobra.
Dziś wymiękam.
Młoda nie śpi od 16.
Dziś jest pierwszym dniem, gdy płacze, ale - na bogów! - nic nie ratuje sytuacji!
Żadna pozycja, karmienie (cycki wyjadła i już i tak wypluwa, bo objedzona), nawet smoczek, którego tak bardzo nie chciałam.
Nie mam pomysłu.
Walczymy już milion godzin. :)

Co przysypia, to budzi się ze zrywem, albo po prostu kontempluje przestrzeń szeroko otwartymi oczyma.

Nie ukrywam, że jestem wykończona. ;)
A tu jeszcze noc przed nami.

Dziś był pierwszy spacer. Na pobranie bilirubiny. Ta zaś spadła bardzo (hurrrra!), to pewnie dziecko nadrabia mi swoje cale życie dzisiaj. ;)

@Karlik ja mam 0Rh+, mąż też. Plusy chyba lepsze niz minusy ;)

U nas kikut pepowiny odpadl w niedziele, czyli 13 dnia po urodzeniu. Teraz czasem lekko krwawi, ale przemywamy octeniseptem.

Nadejszla wiekopomna chwila! Cala wieczorna toaleta: kapiel, przemywanie pepka, oczu, buzki, zakraplanie nosa, obeszla sie bez placzu! :) ostatnio kapiel byla super, ale juz toaletka sie nie podobala. Dzis cisza i spokoj. Alleluja :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

@Karlik - dzięki za przepis! W weekend jak młody przyśnie to wypróbuję :)
Z tymi 17stoma osobami to faktycznie masz problem. U Ciebie w sezonie to pewnie nawał turystów.

@Lalamido- jak Ty się czujesz? Lepiej już?
Lepiej [emoji16], dzięki. Ale wesoło nie bylo. Chyba niedźwiadkowi mojemu też się udzieliło bo cały dzień strasznie ulewał a wręcz zwracał 1/3 tego co zjadł. Ale pod koniec dnia już spokój [emoji16].

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobra.
Dziś wymiękam.
Młoda nie śpi od 16.
Dziś jest pierwszym dniem, gdy płacze, ale - na bogów! - nic nie ratuje sytuacji!
Żadna pozycja, karmienie (cycki wyjadła i już i tak wypluwa, bo objedzona), nawet smoczek, którego tak bardzo nie chciałam.
Nie mam pomysłu.
Walczymy już milion godzin. :)

Co przysypia, to budzi się ze zrywem, albo po prostu kontempluje przestrzeń szeroko otwartymi oczyma.

Nie ukrywam, że jestem wykończona. ;)
A tu jeszcze noc przed nami.

Dziś był pierwszy spacer. Na pobranie bilirubiny. Ta zaś spadła bardzo (hurrrra!), to pewnie dziecko nadrabia mi swoje cale życie dzisiaj. ;)
Ja mam od kilku dni identycznie. Mały przez kilka godzin nie śpi. Albo sobie leży albo stęka jak niedźwiadek, albo marudzi że jest mu "ogólnie źle".
U mnie sprawdza się leżaczek babybjorn w pozycji leżącej [emoji2] . Dziś nawet starszy syn bujał go nogą przez godzinę z tabletem w ręku.
Ale są tego plusy bo o 21 zasypia i śpi tak do 24 - 1 w nocy i to ciurkiem [emoji1].
Nam tydzień w domu zajęło ogarniecie aktywności dobowej malutkiego i przedstawienia też naszych zegarków.
Z ciekawostek to nigdy nie chodziliśmy spać wcześniej niż o 1.00 a teraz 23 a my grzecznie już w łóżku [emoji12]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja córeczka od kilku nocy robi sobie przerwę w spaniu od 3 do 5. Szkoda, że ja też mam wtedy przymusową przerwę... W związku z katarem najmłodszych pociech oddelegowalam Maksa na dół do dziadków, męża do pokoju Maksa, a my z Wiką nareszcie się wysypiamy ( oprócz 3-5) Boję się ją tak chwalić żeby się nie zepsuła

Do góry