reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Mam jakiegoś Dr.Max, w kapsułkach twist-off. Tylko witamina D z olejem sojowym.
W poniedziałek mamy wizytę u pediatry. Zapytam o ten Devikap

Ostatnia edycja:
reklama
Dzisiaj to chyba jakiś pechowy dzień.. Dominika jakby coś w tyłek ukąsiło - syrena cały dzień (tyłek sprawdzałam, nic go nie ugryzło). Nie pomaga cyc, noszenie.. od 4 rano do 13 wył i marudził. Potem padliśmy oboje przytuleni na 2,5 h. Dał się przespacerować przez 2h i znów syrena. Po kąpieli 1h wiszenia na cycu i udało się go uśpić, ale co chwila coś kwęka.. uch... padam na pysk.
Słyszałam, że te problemy z brzuszkiem mogą być od witaminy D. Podobno jest witamina D w roztworze wodnym, która jest łagodniejsza dla brzuszków maluchów, ale jest na receptę.

@Klaudia_i_nikodem - Nikodem wygląda słodko. Dziubek robi identyczny jak mój Dominik. Z tym, że u Dominika to znak, że kupa idzie :D

@Olo32 - ja się przychylam do stwierdzenia Klaudii - mój lubi jak trzęsie. Na krawężnikach staram się uważać, ale kostka brukowa to go uspokaja.
mamaAWR też mamy problem z małym od kilku dni jest nie spokojny tak jakby to bolał brzuszek myśleliśmy że od mieszanki bo to dokarmiamy ja coś mam mało mleka i się nie najada a witaminę D też podajemy kilka dni jak byliśmy w szpitalu to ładnie spał a w domu masakra

Moja położna kazała obserwować brzuszek bo witamina D powoduje bóle brzucha. Bo ja Jej sie pytalam czy po witaminie D może wiecej ulewac bo robiłam eksperyment jak daje Oli witamine D to zaczyna ulewac a jak w ciagu dnia nie daje tylko późnym popołudniem to dopiero wtedy zaczyna. Też zapytam o tą witamine co MajaMaj pisze.

O to nam nikt o tych bolach brzucha od wit d nie powiedzial. Moze to to meczy Maryske..

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem mamusie. Na nic czasu same odwiedziny. Mamy się dobrze tylko mała nie chce cycka jedziemy na laktatorze. Z początku dokarmialam mm bo spuszczalam po 5 ml teraz jedziemy tylko na moim za jednym zamachem spuszczam 90 :) tak rozkrecilo się ładnie ale wiecznie siedzę i spuszczam. Od wtorku jesteśmy w domku. Zoltaczka mija, rana się goi. Szwy mam same rozpuszczalne. Tylko problem z zaparciami u mnie. Dopiero w 5 dobie zrobiłam kupę i to po dwóch czopkach. Jest z tym tragedia tak boli. Biorę żelazo bo mam niedokrwistość.

Waraai gratulacje maluszka :D

DSC_0213.JPG

Załączniki

• DSC_0213.JPG
    DSC_0213.JPG
    745,7 KB · Wyświetleń: 641
Jestem mamusie. Na nic czasu same odwiedziny. Mamy się dobrze tylko mała nie chce cycka jedziemy na laktatorze. Z początku dokarmialam mm bo spuszczalam po 5 ml teraz jedziemy tylko na moim za jednym zamachem spuszczam 90 :) tak rozkrecilo się ładnie ale wiecznie siedzę i spuszczam. Od wtorku jesteśmy w domku. Zoltaczka mija, rana się goi. Szwy mam same rozpuszczalne. Tylko problem z zaparciami u mnie. Dopiero w 5 dobie zrobiłam kupę i to po dwóch czopkach. Jest z tym tragedia tak boli. Biorę żelazo bo mam niedokrwistość.

Waraai gratulacje maluszka :D
Klaudia sliczna <3 ja tez porodzie zwlekalam z 'dwójką' z obawy o szew i pana hemoroida. Chyba dopiero w trzeciej dobie poszlam na dluzej do wc, a w ciazy zazwyczaj 2x dziennie. Koszmar. Zelazo chyba tez nie ulatwia sprawy - ja tez je biore przez te utrate krwi w trakcie porodu.

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

MilkaKlaudia, super że jesteście. Mała cudowna :)

Ja też nie wiedzialam wcześniej o złej stronie witaminy D bo pamietam ze Stas bral i D i K i nic się nie działo ale co dziecko to człowiek się czegoś nowego uczy. Jutro wypróbuję dać Młodej wcześniej witamine i zobaczę co sie będzie działo a w niedzielę nie dam i wtedy zobaczę czy będzie ok.

reklama
Do góry