reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

A u mnie po staremu . :) Nic nie drgnęło . Wróciłam właśnie z KTG, i nic się nie zapowiada, skurczy brak. Następne badanie w niedziele, i zobaczymy co dalej. Po ilu dniach zwykle wywołują poród? Bo słyszałam, że moja Pani Doktor przepisowo zawsze po 10 każdej wywołuje. hmmm zobaczymy... wolałabym żeby naturalnie się rozkręciło... :-( :(
A jak u Ciebie? też brak jakichkolwiek przepowiadaczy ?:)
Wczoraj miałyśmy ktg. Ja niby czułam skurcze ale to cały czas tylko przepowiadajace. Ktg nic a nic nie pokazało.. Czop nie wypadł zero objawów. W poniedziałek kolejne ktg. U nas wywołują po dwóch tygodniach. Już jest stresujaco bo każdy co chwilę pyta jeszcze się kulasz? Mam dość chwilami...

reklama
I jak dobrze rozumiem, to czop śluzowy tylko przed porodem, tak? Czyli ten glut, który 12 dni po porodzie ze mnie wyłazi to nadal nie to ? ;)
Karlik- oj kurka, to kiepsko z tym antybolem dla Karolka :( Ja też musiałam się sama dopominać o badania no i ja, pomimo dobych wstępnych wyników zdecydowałam się jednak odłożyć szczepienia w czasie, mam nadzieję, że u Was wszystko będzie super! Oby!!
My dziś byliśmy na pierwszej wizycie w przychodni- wszystko świetnie, młoda dokładnie dzisiaj osiągnęła swoją wagę urodzeniową. My też się w nocy nie wybudzamy- dzisiaj spała 5godzin- dla mnie bomba! Za to w dzień jemy często, zalecenia ze szpitala są takie, że karmienie minimum 8 razy na dobę- tyle to my spokojnie w dzień jemy plus w nocy jeszcze 2 razy.
Lalamido, jak tam u Was?
Olo- jaki poziom Mary miała przy wypisie? Cieszę się, że już domek, nie ma to jak własne łóżko- dla mnie to szpitalne było katorgą!
Wszystkiego najlepszego mamuśki- i te już rozpakowane i te w dwupaku :)
Waraai, a Ty jak tam? Goście już pojechali?

Dziewczyny my dziś od 11.40 razem :)
Leon Śpioch 3620g, 56 cm
1495804692-aaaaaa.jpeg

Dam znaka jak i co jak mnie posadzą na du.... ;)

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Waraai- puk puk
Uła- wywołują rożnie-10,12,14 dni po. A teraz masz ile?
Milkaklaudia -a jak silne wychodzą u Ciebie na ktg przepowiadające? Ja moje przedporodowej tez odczuwałam jak przepowiadające...dopiero te w okolicach 80-100 zaczęłam czuć
Majmaj- umówiłam sie wczoraj rano ze szczepią jak wszystkie crp i inne beda ok- i były.... Nie mówili mi ze sprawdzają to jeszcze następnego dnia o moze sie zmienić... No ale bedzie dobrze :) a czop to śluz u mnie przezroczysty zwykły śluz wyłaził dwa raze dziennie prZez tydzien przed porodem.

Lalamido- piękny śpioch!! Ale oczy jakie wyraźne zaraz po porodzie!!Super. Zbieraj siły :)

Lalamido, gratulacje i gorace buziaki dla Was!!! Piękny prezent na Dzień Mamy :)

Karlik, tak Stasiowi sie nigdy nie ulewalo a Panna jest mistrzynią...je bardzo zachlannie...odbije Jej sie i jeszcze delikatnie uleje później...często musze ją przebierać...
Fajnie ze corcia Twoja pojedzie z babcia, ja Stasia zawsze na ferie i na tydzien wakacji daje dziadkom...wyjeżdżają wtedy razem w gory lub nad morze...Stas uwielbia podróże z dziadkiem...w tym roku w polowie lipca tez zabieraja Stasia a wcześniej zapisuje Stasia na półkolonie w wakacje co by mu sie nie nudziło w domu...

KlaudiaMilka, nie denerwuj się. ..niedługo rozpakujesz sie...korzystaj z pogody i cierpliwości :)

Olo to super ze dziś wychodzicie, dziewczyny które badały dimery w ciazy i mialy problemy z zylakami napiszcie coś więcej bo nie pamiętam brały sci zastrzyki lub jakieś leki w ciąży

Cześć, dziewczęta! [emoji1]

Najlepszości i innych radosnych okołodzisiejszych okoliczności.
Cierpliwości też, niechaj rozkwita razem z miłością i nowym życiem.

@Lalamido gratulacje. [emoji846]
Leoś też do okruszków nie należy. :}

Moi wyjechali. Przeganiałam ich po mieście, rynkach i czym tylko, bo naprawdę czułam się tak dobrze, jakby do porodu był jeszcze dobry miesiąc. Zresztą, jak chodzę, to nie boli mnie miednica. :p
Jak chwilę odpocznę, to muszę ją sklejać plastrem, bo jedno biodro chce w lewo, drugie w dalsze prawo. Ale spoko, rozpadam się raptem od trzech dni. Skurcze odeszły w daleką niepamięć, a panna zdecydowanie stara się wyeksponować moje coraz bardziej murzyńskie biodra. [emoji1]

1495814575-aaaaaa.jpeg

Fota w locie. Rany. W poniedziałek mam imieny i czeka mnie pierwsze KTG w szpitalu. :]

Tata panny zapytał mnie, kiedy chcę rodzić, bo on musi się umówić z klientami na tatuowanie i chce wiedzieć, kiedy mi nie pasuje. [emoji23]
Mało nie padłam. [emoji1]
Wtorek, 17:00, będzie okej? Jak myślicie? [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Waraai- nie wiem co mnie bardziej w Twoim poście zaskoczyło - Twe murzyńskie biodra czy fakt ze jestes blond!! Głowę bym dała ze czarna!!
Mnie poniedziałek pasuje, możesz rodzic o 17.bylebylo to telekspresowe tempo Moze juz bede w domu.

Do góry