reklama
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
@DaWo jak ja Cię rozumiem... Z pierwszą tak łaziłam... Ale wrzuć na luz, to nie wyścigi... Pewnie już coś ciąży w tej ciąży, jednak jeszcze tylko momencik!!!
Dla cyckujących!!!!
Link do: 10 trosk mamy karmiącej piersią i… akcja podkręć swoją laktację.
Dla cyckujących!!!!
Link do: 10 trosk mamy karmiącej piersią i… akcja podkręć swoją laktację.
milkaklaudia
Fanka BB :)
Karlik powodzenia!
DaWo jeszcze ja zostałam i nic a nic się nie dzieje. I jakiś dół mnie łapie chyba już przez to czekanie i płakać się chce. Mam juz dość...
DaWo jeszcze ja zostałam i nic a nic się nie dzieje. I jakiś dół mnie łapie chyba już przez to czekanie i płakać się chce. Mam juz dość...
Karlik
Lalamido - mnie tak mdliło dzisiaj w nocy, dziwne uczucie, ale może tak sie zdarza przed porodami ;-) a! i dziś w ciągu dnia, po prysznicu zasnęłam - jak kłoda. Spóźniłam się nawet do lekarza bo zaspałam na 14tą.... może ten organizm mądrzejszy ode mnie i zbiera siły. Albo po prostu paskudna pogoda i spadek ciśnienia - ha ha ha
MajMaj - myślałam, że to badanie na rzeżączkę robią razem z badaniem na kiłę czyli odczyn WR. Czytałam że to badanie dna oka jest przez wielu tak samo przez niektórych negowane jak szczepienia.
waraai - ciekawa jestem czy Ty się nie skusisz na ta trampolinę ;- he he he Tak, myślę, że będzie tak jak chciałyśmy - Tobie się nie spieszy :-)
marta:-) - a nie podaje się tez witaminy K maluchom?
Martussa82- i to Karol Maj
No jakieś tam skurcze mam stres tylko że nie sa AŻ tak bolesne żeby wiedzieć że już trzeba jechać.... Krzyż przy nich boli - owszem ale tyle jeszcze mam rzeczy do zrobienia ze nie mam kiedy się zastanowić nad nimi :-)
MajMaj - myślałam, że to badanie na rzeżączkę robią razem z badaniem na kiłę czyli odczyn WR. Czytałam że to badanie dna oka jest przez wielu tak samo przez niektórych negowane jak szczepienia.
waraai - ciekawa jestem czy Ty się nie skusisz na ta trampolinę ;- he he he Tak, myślę, że będzie tak jak chciałyśmy - Tobie się nie spieszy :-)
No jakieś tam skurcze mam stres tylko że nie sa AŻ tak bolesne żeby wiedzieć że już trzeba jechać.... Krzyż przy nich boli - owszem ale tyle jeszcze mam rzeczy do zrobienia ze nie mam kiedy się zastanowić nad nimi :-)
To mamy identyczne objawy bo ja też jak nigdy kimę zaliczyłam i to 2h. A ja nie potrafię spać w dzień [emoji2] .Lalamido - mnie tak mdliło dzisiaj w nocy, dziwne uczucie, ale może tak sie zdarza przed porodami ;-) a! i dziś w ciągu dnia, po prysznicu zasnęłam - jak kłoda. Spóźniłam się nawet do lekarza bo zaspałam na 14tą.... może ten organizm mądrzejszy ode mnie i zbiera siły. Albo po prostu paskudna pogoda i spadek ciśnienia - ha ha ha
Jeśli wytrwam noc to jutro z łóżka nie wstaję i zdrowaśki odmawiam żeby dotrwać do piątku do 8 rano [emoji4].
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana możesz mi powiedzieć coś więcej o kasie za pobyt w szpitalu? Bo za urodzenie dziś dostałam pieniądze a właśnie znajoma mi mówiła o szpitalu...@waraai oprócz odrętwienia, które wkurza i rozpościera się od pępka w dół żadnych dolegliwości, jeno kształt brzucha śmieszny, ścięty tam taki, no nie wiem, jak to opisać, Chodzę normalnie, śpię na brzuchu - w końcu, wstaję z każdej pozycji bezproblemowo... A Ty tak nie szarżuj, upadek raczej nie będzie przyjemny i bezpieczny,,, Masz absolutną rację pisząc o nas jako fundamentach, tylko my, matki, faktycznie, często siebie stawiamy na szarym końcu...
Formalności po porodzie zleciłam Małżowi, sporo tego.... Ja nie ogarniam, do 2 tyg trzeba zgłosić dziecko do ośrodka zdrowia, w szpitalu podać dane, gdzie to będzie, bo tam przesyłają kartę szczepień, trzeba mieć wybraną położną środowiskową i też podać w szpitalu, do usc po wyjściu ze szpitala, Małż pojechał z naszymi dowodami osobistymi a zgłosił narodziny tam szpital. do pracy szpital dał karteczkę plus wniosek o urlop, 500+ w mopsie, ubezpieczenie dziecka w pracy, odbiór kasy z polisy za urodzenie dziecka - i u mnie - za pobyt w szpitalu, najwięcej zabawy chyba z becikowym, ale tego jeszcze nie załatwialiśmy, nie wiem co jeszcze, jak sobie przypomnę to napiszę.
@milkaklaudia - to uśmiechu na te imieniny i tego, no - żebyś urodziła??
Alka była dziś pierwszy raz u fryzjera - podcinałyśmy Hani włosy, byłyśmy we trzy, pietra miałam, że będzie ryk i płacz - starszej, że nie chce skracać, młodszej - o cokolwiek, ale obie zachowały się cudownie Tę to nawet na śpiocha ubrałam i dowiozłam do domku
Pozdrowienia od Blaneczki :-)
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Klaudia_i_nikodem
Kasa za pobyt w szpitalu jest jak było cc, jak naturalnie to się nie dostaje
Co do hemoroidow @Olo32 to samo miałam. Okropnie mi strzeliły podczas porodu... :/ w takim przypadku podkłady poporodowe szt 2 w majtkach pełniły swego rodzaju poduszkę i szło nawet jakoś siadać. Ponad miesiąc po porodzie nie jest źle, ale dupa mimo wszystko boli. Hemorectal,procto glyvenol też brałam, może i coś pomogło.. W ciągu 2 miesięcy ma się wchłonąć, tak mi powiedzieli
Co do hemoroidow @Olo32 to samo miałam. Okropnie mi strzeliły podczas porodu... :/ w takim przypadku podkłady poporodowe szt 2 w majtkach pełniły swego rodzaju poduszkę i szło nawet jakoś siadać. Ponad miesiąc po porodzie nie jest źle, ale dupa mimo wszystko boli. Hemorectal,procto glyvenol też brałam, może i coś pomogło.. W ciągu 2 miesięcy ma się wchłonąć, tak mi powiedzieli
Ok, czyli się kwalifikuje. Wniosek składam w pracy czy mogę np. przez internet jak za urodzenie? Potrzebuje jakieś specjalne dokumenty?Kasa za pobyt w szpitalu jest jak było cc, jak naturalnie to się nie dostaje
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
DaWo jak tam ? Lepiej trochę ? Nie smutaj nosa [emoji8] ... no weź się uśmiechnij do nas szeroko [emoji2] . Dawaj znaka co i jak.I może będę ostatnia [emoji22]
Wkurza już mnie wszystko... Łażę i nic... Smutno mi!!!!
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Szpitale niestety nigdy nie nastrajają pozytywnie i wszystkie emocje się kumulują w ich ścianach ale dasz radę [emoji8] . Już niedługo, jeszcze chwilka... a może już ?[emoji2]
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom