reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

I może będę ostatnia [emoji22]
Wkurza już mnie wszystko... Łażę i nic... Smutno mi!!!!

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lalamido - mnie tak mdliło dzisiaj w nocy, dziwne uczucie, ale może tak sie zdarza przed porodami ;-) a! i dziś w ciągu dnia, po prysznicu zasnęłam - jak kłoda. Spóźniłam się nawet do lekarza bo zaspałam na 14tą.... może ten organizm mądrzejszy ode mnie i zbiera siły. Albo po prostu paskudna pogoda i spadek ciśnienia - ha ha ha
MajMaj - myślałam, że to badanie na rzeżączkę robią razem z badaniem na kiłę czyli odczyn WR. Czytałam że to badanie dna oka jest przez wielu tak samo przez niektórych negowane jak szczepienia.
waraai - ciekawa jestem czy Ty się nie skusisz na ta trampolinę ;- he he he Tak, myślę, że będzie tak jak chciałyśmy - Tobie się nie spieszy :-)
marta:-) - a nie podaje się tez witaminy K maluchom?
Martussa82- i to Karol Maj :)

No jakieś tam skurcze mam stres tylko że nie sa AŻ tak bolesne żeby wiedzieć że już trzeba jechać.... Krzyż przy nich boli - owszem ale tyle jeszcze mam rzeczy do zrobienia ze nie mam kiedy się zastanowić nad nimi :-)

Lalamido - mnie tak mdliło dzisiaj w nocy, dziwne uczucie, ale może tak sie zdarza przed porodami ;-) a! i dziś w ciągu dnia, po prysznicu zasnęłam - jak kłoda. Spóźniłam się nawet do lekarza bo zaspałam na 14tą.... może ten organizm mądrzejszy ode mnie i zbiera siły. Albo po prostu paskudna pogoda i spadek ciśnienia - ha ha ha
MajMaj - myślałam, że to badanie na rzeżączkę robią razem z badaniem na kiłę czyli odczyn WR. Czytałam że to badanie dna oka jest przez wielu tak samo przez niektórych negowane jak szczepienia.
waraai - ciekawa jestem czy Ty się nie skusisz na ta trampolinę ;- he he he Tak, myślę, że będzie tak jak chciałyśmy - Tobie się nie spieszy :-)
marta:-) - a nie podaje się tez witaminy K maluchom?
Martussa82- i to Karol Maj :)

No jakieś tam skurcze mam stres tylko że nie sa AŻ tak bolesne żeby wiedzieć że już trzeba jechać.... Krzyż przy nich boli - owszem ale tyle jeszcze mam rzeczy do zrobienia ze nie mam kiedy się zastanowić nad nimi :-)
To mamy identyczne objawy bo ja też jak nigdy kimę zaliczyłam i to 2h. A ja nie potrafię spać w dzień [emoji2] .
Jeśli wytrwam noc to jutro z łóżka nie wstaję i zdrowaśki odmawiam żeby dotrwać do piątku do 8 rano [emoji4].

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Karlik, no właśnie podobno sa nowe wytyczne ze tylko witamine D bo wystarczy że dostaly zastrzyk witaminy K w szpitalu i chcialam sie Was podpytac czy Wam tak samo powiedzieli .....

@waraai oprócz odrętwienia, które wkurza i rozpościera się od pępka w dół żadnych dolegliwości, jeno kształt brzucha śmieszny, ścięty tam taki, no nie wiem, jak to opisać, Chodzę normalnie, śpię na brzuchu - w końcu, wstaję z każdej pozycji bezproblemowo... A Ty tak nie szarżuj, upadek raczej nie będzie przyjemny i bezpieczny,,, Masz absolutną rację pisząc o nas jako fundamentach, tylko my, matki, faktycznie, często siebie stawiamy na szarym końcu...

Formalności po porodzie zleciłam Małżowi, sporo tego.... Ja nie ogarniam, do 2 tyg trzeba zgłosić dziecko do ośrodka zdrowia, w szpitalu podać dane, gdzie to będzie, bo tam przesyłają kartę szczepień, trzeba mieć wybraną położną środowiskową i też podać w szpitalu, do usc po wyjściu ze szpitala, Małż pojechał z naszymi dowodami osobistymi a zgłosił narodziny tam szpital. do pracy szpital dał karteczkę plus wniosek o urlop, 500+ w mopsie, ubezpieczenie dziecka w pracy, odbiór kasy z polisy za urodzenie dziecka - i u mnie - za pobyt w szpitalu, najwięcej zabawy chyba z becikowym, ale tego jeszcze nie załatwialiśmy, nie wiem co jeszcze, jak sobie przypomnę to napiszę.

@milkaklaudia - to uśmiechu na te imieniny i tego, no - żebyś urodziła?? :D

Alka była dziś pierwszy raz u fryzjera - podcinałyśmy Hani włosy, byłyśmy we trzy, pietra miałam, że będzie ryk i płacz - starszej, że nie chce skracać, młodszej - o cokolwiek, ale obie zachowały się cudownie :D Tę to nawet na śpiocha ubrałam i dowiozłam do domku :D
18678803_1462738187081643_1263793427_n.jpg
Kochana możesz mi powiedzieć coś więcej o kasie za pobyt w szpitalu? Bo za urodzenie dziś dostałam pieniądze a właśnie znajoma mi mówiła o szpitalu...

Pozdrowienia od Blaneczki :-)

1495648758-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasa za pobyt w szpitalu jest jak było cc, jak naturalnie to się nie dostaje :(
Co do hemoroidow @Olo32 to samo miałam. Okropnie mi strzeliły podczas porodu... :/ w takim przypadku podkłady poporodowe szt 2 w majtkach pełniły swego rodzaju poduszkę i szło nawet jakoś siadać. Ponad miesiąc po porodzie nie jest źle, ale dupa mimo wszystko boli. Hemorectal,procto glyvenol też brałam, może i coś pomogło.. W ciągu 2 miesięcy ma się wchłonąć, tak mi powiedzieli :D

Kasa za pobyt w szpitalu jest jak było cc, jak naturalnie to się nie dostaje :(
Co do hemoroidow @Olo32 to samo miałam. Okropnie mi strzeliły podczas porodu... :/ w takim przypadku podkłady poporodowe szt 2 w majtkach pełniły swego rodzaju poduszkę i szło nawet jakoś siadać. Ponad miesiąc po porodzie nie jest źle, ale dupa mimo wszystko boli. Hemorectal,procto glyvenol też brałam, może i coś pomogło.. W ciągu 2 miesięcy ma się wchłonąć, tak mi powiedzieli :D
Ok, czyli się kwalifikuje. Wniosek składam w pracy czy mogę np. przez internet jak za urodzenie? Potrzebuje jakieś specjalne dokumenty?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I może będę ostatnia [emoji22]
Wkurza już mnie wszystko... Łażę i nic... Smutno mi!!!!

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
DaWo jak tam ? Lepiej trochę ? Nie smutaj nosa [emoji8] ... no weź się uśmiechnij do nas szeroko [emoji2] . Dawaj znaka co i jak.
Szpitale niestety nigdy nie nastrajają pozytywnie i wszystkie emocje się kumulują w ich ścianach ale dasz radę [emoji8] . Już niedługo, jeszcze chwilka... a może już ?[emoji2]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry