reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Hejka jestem tutaj nowa, urodziłam 4 maja o 5.18 3110g 50 cm Artur w 37 tygodniu wiec wczesniaczek.
Cześć!! Witamy i baw się z nami dobrze :D

arta - Hanki są najfajowsze na świecie!! Gratuluję Kruszynki!! Buźka :D

Krliku - no niezły patent, ale może Go jednak czymś głośniejszy wygoń - łycha i patelnia? syrena strażacka?? :D

BTW - nie wiem po co się Wam tak spieszy rodzić?? :D Źle Wam w ciąży? POtem jest tylko tak:

Link do: Dzień z życia młodej mamy, czyli dlaczego nie umyłam dziś okien... - Mamy Gadżety

reklama
@DaWo balonik mi zalozyli jakos chyba kolo 11 i do pochwy wypadl w nocy, a z pochwy na majty nad ranem kolejnego dnia (jakos kolo 5:30), a urodzilam o 18:15 po przebiciu pecherza plodowego i oksytocynie.

My jeszcze zostajemy w szpitalu, zeby zobaczyc jutro jak tam sie zoltaczkowe sprawy beda rozwijac, bo pediatra powiedziala, ze w trzeciej dobie wychodzi najbardziej. Teraz cyc rulez!

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Karlik, ale Ty np miałaś badanie w kierunku rzeżączki? Bo ja nie... Tzn chyba nie, nie wiem nawet jak to się oznacza, ale to chyba nie jest rutynowe badanie w ciąży? Super ten dzwoneczek! I jaki brzunio zgrabny!!! Poza tym wszędzie czytam, że robi się Credego natychmiast po porodzie- my młedej pilnowaliśmy non stop color więc nie było możliwości żeby zrobili bez naszej wiedzy, jakoś mnie to męczy bo wiem, że jeszcze 2 tyg temu jak rodziła na Karowej moja koleżanka to zrobili bez żadnego pytania o zgodę i tak się właśnie obawiałam jak to będzie u nas.
Olo- jaki macie dziś poziom bilirubiny? Szybkiego powrotu do domciu! Olo, a witaminę K podali?

Marta&Hania Gratulacje przeslodkiej Hani :) ale Wam zazdroszczę :)
DaWoDawaj kochana :) trzymam kciuki za Was :*

Karlik
Pożycz dzwoneczek albo zadzwoń wirtualnie nad naszym brzuszkiem i to tak głośno oby Klaudia usłyszała :) dzisiaj mam imieniny i mogłaby mamusi prezent sprawić :)

Ula Krocze napierdziela cały czas jakby ktoś mnie skopal....

@DaWo balonik mi zalozyli jakos chyba kolo 11 i do pochwy wypadl w nocy, a z pochwy na majty nad ranem kolejnego dnia (jakos kolo 5:30), a urodzilam o 18:15 po przebiciu pecherza plodowego i oksytocynie.

My jeszcze zostajemy w szpitalu, zeby zobaczyc jutro jak tam sie zoltaczkowe sprawy beda rozwijac, bo pediatra powiedziala, ze w trzeciej dobie wychodzi najbardziej. Teraz cyc rulez!

Olo a dużo chodziłaś z tym ustrojstwem? Bo mi każą chodzić ale wkurza mnie już to chodzenie...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Marta&Hania Gratulacje przeslodkiej Hani :) ale Wam zazdroszczę :)
DaWoDawaj kochana :) trzymam kciuki za Was :*

Karlik
Pożycz dzwoneczek albo zadzwoń wirtualnie nad naszym brzuszkiem i to tak głośno oby Klaudia usłyszała :) dzisiaj mam imieniny i mogłaby mamusi prezent sprawić :)

Ula Krocze napierdziela cały czas jakby ktoś mnie skopal....
To wszystkiego najlepszego [emoji16]
A dzisiaj to chyba Joanna ma imieniny...
Może urodzimy razem[emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Sorry, dziewczyny, że Wam niczego nie gratuluję i się nie zachwycam, ale gości mam jeszcze przez trzy dni, od wczoraj i w zasadzie nie mam kiedy pomarudzić, że miednicę trzyma mi już chyba tylko gorset mięśniowy i skóra, bo inaczej puzzle. :D

Dziś wybieramy się całą wielką bandą na jump arenę (takie czadowe miejsce pełne trampolin). Wyjątkowo planuję tylko popatrzeć. ;P

W ogóle - potknęłam się dziś rano z zakupami na schodach i zarzuciło mnie całą do przodu. W normalnych warunkach równowaga przychodzi jakoś automatycznie, tutaj poleciałam do przodu, jak trzeba, i nagle dołączył do tego brzuch - wrażenie, jakby nagle ciągnął się w dół ogromny kamień. W życiu tak nie spięłam mięśni dupy. :D
W zasadzie szczęściem nie wywinęłam orła, bo naprawdę powrót do nieregularnego pionu był sportem ekstremalnym. ;)
I tak myślę - za pierwszym razem te 4 tygodnie temu pierdyknęłam jak długa z 3 metrowym drągiem w ręku na wrzosowiskach. Wtedy brzuch mnie nie ciągnął tak ku glebie. Dzisiaj fuksem wywinęłam się niefortunnej przygodzie.
Następnym razem nic mnie raczej nie uratuje. ;P

Jutro cały dzień atrakcji turystyczno-kulinarno-przyjemnościowych. Gdzieś tam chodzi mi po głowie stadnina koni, bo mam niedaleko domu.

Natomiast też zastanawiam się nad ubrankami. Niby wg mojej gin panna przekroczyła 50cm. No ma lekko prawo w tym tygodniu. Wzięłam zatem miarkę, rozwinęłam pół metra i - nie mam pojęcia, jak ona w tej bazie siedzi.. ;)
W każdym razie niech już mi się nie rozrasta jakoś wyraźnie. Wczoraj na USG obwód główki wyszedł 9,5cm. Optymalnie i na styk ją jeszcze wycisnę, nie? ;)

Natomiast!
Piękne te Wasze córeczki!!!
Napatrzeć się nie idzie..

@Olo jak Twoje podwozie teraz? Dajesz radę? Co na hemoroidy Ci zalecili?

@DaWo trzymam kciuki za dzisiejszy dzień. :D

@Lalamido - fantastyczne wdzianko, :]
I oj nie do końca tak jest, że najważniejsze jest zdrowie naszych pociech (choć oczywiście jest bezapelacyjnie). Też zawsze bardziej skupiam się na dziecku, jego zdrowiu i siebie spycham na ostatni plan, ale przed pierwszą operacją serca i przy podejrzeniu tętniaka mózgu tąpnęło mną, jak jasna cholera.
Bo dość powiedzieć, że syn ma tylko mnie i piekielnie się bałam, że mu mnie zabraknie.
Dzieci są najważniejsze, ale z tego właśnie powodu, my także jeśmy ważne ogromnie.
Dla nich.
Dbaj o siebie i nie próbuj bagatelizować, czy odkładać w czasie, bo ważniejsze wyda się cokolwiek innego.
Jesteś fundamentem, pamiętaj o tym. A fundament to podstawa.

Sama chętnie odsunęłabym kolejną operację serca po porodzie na "święte nigdy", albo "jak młoda podrośnie", ale z drugiej strony.. serce mam ciągle jedno, a od mojego życia zależą dwa inne (a nawet trzy, bo kota też :p).

Ogarnij tę cesarkę. Siebie. Maleństwo. I śmigaj na diagnostykę i leczenie. Będzie dobrze, a na pewno lepiej niż teraz. :)

@marta:-) za chwilę pierwsze fotki z miesięcznicy wjadą. ;)

@Martussa jak u Ciebie po cesarce proces gojenia rany? Wiem, że pisałaś, iż goi się, jak na psie, ale - jak się czujesz?

@Karlik jaki Ty masz urodziwy bębenek! [emoji7]

Z pytań oczywistych, ale dla mnie niekoniecznie. ;)

JAK WYGLĄDAJĄ FORMALNOŚCI PO PORODZIE?
Urlop macierzyński i rodzicielski do kiedy trzeba ogarnąć?
I kiedy szłyście do USC?
I w ogóle - wszyyystko. ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aktualizacja kolejki porodowej:

Zwycięzcy:
Klaudia_i_nikodem 21.04.2017 r. o godz.12:15 na świat przyszedł Nikodem Piotr: 3250 g, 53 cm

mania1987 26.04.2017 r. o godz. 12:05 na świat przyszla Zosia : 3100 g, 50 cm

majówka2017 27.04.2017 r. majówka/kwietniówka przywitała Swój Skarb

asia333podlasie 28.04.2017 r. o godz. 23:48 na świat przyszedł Gabriel : 3150 g, 54 cm

Marta:-) 30.04.2017 r. o godz. 4:40 na świat przyszła Piękna Królewna: 3200 g, 57 cm

myszkax33 1.05.2017 r. o godz. 12:30 na świat przyszedł Alan Staś: 3100 g, 54 cm

mamaAWR 5.05.2017 r. o godz. 3:08 na świat przyszedł Dominik: 2960 g, 52 cm

Dominika17: 4.05 o godz. 5:18 na świat przyszedł Artur: 3110 kg, 50 cm

Martussa82 5.05.2017 r. o godz.8:40 na świat przyszła Alicja: 3650 g, 55 cm

Martusiamiska 5.05.2017 r. o godz.14:15 na świat przyszła Hania : 3680 g, 56 cm

Koniczyna05 11.05.2017 r. o godz. 18:40 na świat przyszedł SYN: 3880 g, 58 cm

gulba5: od 14.05.2017 r. o godz. 15:33 na świat przyszedł Aleksander: 3590 kg, 58 cm

MajaMaj: 15:05.2017 r. o godz. 6:00 na świat przyszła Wiktoria

Gabiś: 17.05.2017 r. o godz. 00:15 na świat przyszła Córcia: 3720 kg, 60 cm

Lefkowa: 21:05 o godz. 17:10 na świat przyszła Ania: 3480 kg, 55 cm

Olo32: 22.05 o godz. 18:15 na świat przyszła Marysia: 3460 kg, 57 cm

Marta&Hania: 23.05 o godz. 23:40 na świat przyszła Hania: 2760 kg, 50 cm

Oczekujący:
DaWo: między 15 a 28 maja (czekamy a rozwój sytuacji)
Marysia787: od 21.05 czekamy na rozwój sytuacji
*Ula*: od 21.05 czekamy na rozwój sytuacji
milkaklaudia: od 22.05 czekamy na rozwój sytuacji
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (lub wcześniej)

reklama
@MajaMaj witamine K podali, poziom bilirubiny beda pewnie badali jutro - jeszcze jej nie kluli ani razu. Co do Credego - musze meza zapytac, bo on podpisywal wszystkie zgody. Ja sie za bardzo trzeslam ;)

@waraai jak ja Cie lubie czytac madra ach chybotliwa kobieto ;) podwozie niby sie goi, ale napierdala (jedyne pasujace slowo) konkretnie. Na hemoroida procto glyvenol, ale ja chyba i tak do proktologa skocze..

@DaWo oj chodzilam duzo, bo chcialam, żeby jak najszybciej wypadl. Wkurzajace to bylo, bo oddział nieduży, a co za tym idzie wybieg w postaci korytarza krotki, ale robilam koleczka :)

Do góry