reklama
MajaMaj
Fanka BB :)
Lalamido, suplementuj się witaminą D. Poza podażą doustną smaruj też tą opryszczkę. Ostatnio mojemu mężowi w dwa dni usunęłam- właśnie vit D i dodatkowo jodem smarował (trochę szczypie)- u niego zadziałało rewelacyjnie, a zazwyczaj długo się buja i kończy się właśnie na Heviranie.
Czy Wy uwierzycie, że ja po raz kolejny nie widziałam czopa? No nie było jak Boga kocham!!! Jak to jest możliwe przy tylu ciążach?
A moja Wikuś jest cudowna, śpi i je Dziewczynki, a powiedzcie mi- ja mieszkam w lesie i obecnie pylą sosny, pełno takiego żółtego badziewia leci. Myślicie, że powinnam z nią już wychodzić? Niby pogoda piękna, ale tyle tego syfu leci, że wszystko jest żółte na 0,5 cm- pewnie po pół godziny cały wózek będzie żółty...
Czy Wy uwierzycie, że ja po raz kolejny nie widziałam czopa? No nie było jak Boga kocham!!! Jak to jest możliwe przy tylu ciążach?
A moja Wikuś jest cudowna, śpi i je Dziewczynki, a powiedzcie mi- ja mieszkam w lesie i obecnie pylą sosny, pełno takiego żółtego badziewia leci. Myślicie, że powinnam z nią już wychodzić? Niby pogoda piękna, ale tyle tego syfu leci, że wszystko jest żółte na 0,5 cm- pewnie po pół godziny cały wózek będzie żółty...
DaWo
Karlik nam mleczarnia płaci od 1zł do 1,30zł za litr mleka co ma 4°tłuszczu,a w sklepie oni z 1litra zrobią 5litrow a z tego co umyją te maszyny to jeszcze 0°jest....Martussa- emocje u takich dzieci sa niewiarygodne. Wiesz, że moja 2 letnia córka po wizycie w szpitalu i obejrzeniu swojej nowonarodzonej siostry w domu tak przeżywała, że w histerii wyciągnęła z wielkiej wanny swoją małą wanienkę pełną wody i wylała wszystko na środek łazienki ( dla mnie to było zawsze za ciężkie), po czym goła zwinęła się w kłębek i zasnęła. Do dzisiaj jej emocje sa jak pajęcza nić - nigdy nie wiadomo kiedy pęknie a nasze "wychowanie" to przede wszystkim nauka inteligencji emocjonalnej tego małego ( 8lat) człowieka....
*Ula* - piękny rejon zamieszkujesz, pięknie u Ciebie :-) Pochodzisz stamtąd czy jestes napływowa?
waraai- szalona, syn ma rację, nie może być za czysto :-)
DaWo - ale masz piękną mordkę w oborze!!!
Olo - juz liczylłam na Ciebie!
milkaklaudia, - śpicie czy rodzicie?
Lalamido - przez te cholerne opryszczki trzeba potem jeździć ze dwa lata na badania słuchu dzieci.... ja tak miałam z córką. W wywiadzie się pytali czy miałam w ciąży - no jasne, mam co rusz - no to nie wkleili tej kartki normalnego koloru do książeczki tylko taką, co to jeszcze trzeba sprawdzać wiele razy - bo ten wirus ma wpływ na słuch dziecka....
Z mlekiem od krowy mnie sąsiad wydymał - on mleko wylewa albo kotom daje bo nie ma co z nim robić, więc ja się zgłosiłam chetna - nie chciał kasy, ja nie chciałam bez kasy, wiec umówiliśmy sie na kwotę symboliczną co dwa dni 2L zabieram po wieczornym dojeniu ( dodam że krowa się pasie już na terenie praktycznie parku narodowego). Po miesiącu mąż przyszedł zapłacić a on mówi, że się ze mną umawiał na 3x tyle. No i zapłaciłam za mleko jak za złoto :-)
Tutaj ludzie tak mają - wolą nie zarobić wcale niż normalnie bo najważniejsze zedrzeć z kogoś kase choćby raz!
I rekord pobity. Jeszcze nigdy nie byłam tak długo w ciąży!! 5 ciąż, dwa porody - ostatni właśnie na tym etapie minął. A teraz jaśnie pan się leni. Ale czekam na spokojnie. Tylko następny tydzień ma lać... i te przedstawienia w szkole....
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Vit D łykam co dziennie od 2012r bo za słabo wapń przyswajam ale może faktycznie jeszcze posmaruje jak działa.
A skoro poruszane były sprawy mleczne to słuchajcie u mnie przez tydzień idzie 12l mleka, dwa sery białe, 14 kefirow robico 400ml i jogurty różne i rożniste, 1 serek naturalny łaciaty. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego ile tego nabiału na tydzień wpierniczamy [emoji12]. Młody jak idzie na plac zabaw to do bidonu mleko sobie wlewa. I obowiązkowo mleko do szkoły oprócz wody.
To chyba trzeba leczyć [emoji16]
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
A skoro poruszane były sprawy mleczne to słuchajcie u mnie przez tydzień idzie 12l mleka, dwa sery białe, 14 kefirow robico 400ml i jogurty różne i rożniste, 1 serek naturalny łaciaty. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego ile tego nabiału na tydzień wpierniczamy [emoji12]. Młody jak idzie na plac zabaw to do bidonu mleko sobie wlewa. I obowiązkowo mleko do szkoły oprócz wody.
To chyba trzeba leczyć [emoji16]
Karlik
marta:-) - bardzo fajna karuzela. Ja lusterko chyba kupię to: Link do: BabySafe Lusterko do obserwacji dziecka w podróży Teraz chcę większe, bo miałam kiedyś takie małe i śmiałam się że widać czy jest dziecko czy nie ma - nic więcej.Lalamido - a do wit D łykach K2? Bo wtedy ona jest w dobre miejsca transportowana ( ja miałam kiedyś badanie włosa i się okazało że mam bardzo dużo wapnia ale we włosach a nie w kościach!!) A czy Twój syn nie ma katarów? Bo znam ludzi którzy twierdzą, że mleko zaśluzowia człowieka bardzo. Ale 12l mleka tygodniowo.... łał
MajMaj - ja też wit D suplementuje cały czas ( z K2MK7) i niestety opryszczka potrafi się pojawić mimo to - ale za to nie mam większych przypadłości chorobowych - w okresie najgorszego samopoczucie ( zawsze jest to grudzień :-)). Ale był okres że miałam je co miesiąc.:-( heviran brałam dwa miesiące i miałam po nim... 1 miesiąc przerwy w opryszczce. W grudniu miałam przy obu dziurkach w nosie i na ustach...
Ja bym przykryła wózek folią na deszcz a małej zakładała moskitierę. Ja sie strasznie boję w lesie kleszczy za to i jak myślę o wakacjach w Wildze to mam stres ( bo tam też masę komarów mamy)...
daWo- dużo macie krów? myśmy mu 1,5zł za litr płacili ( skoro i tak wylewa) a na "u baby" na targu jest 1,5L za 4 zł. Mam jeszcze inne źródła tylko się muszę przejść.... Ale ekologiczna trawka, ekologiczne mleczko to i cenę można dać :miastową:
Okna umyte - co prawda tylko na dole ale zrobione.
MajMaj - ja też wit D suplementuje cały czas ( z K2MK7) i niestety opryszczka potrafi się pojawić mimo to - ale za to nie mam większych przypadłości chorobowych - w okresie najgorszego samopoczucie ( zawsze jest to grudzień :-)). Ale był okres że miałam je co miesiąc.:-( heviran brałam dwa miesiące i miałam po nim... 1 miesiąc przerwy w opryszczce. W grudniu miałam przy obu dziurkach w nosie i na ustach...
Ja bym przykryła wózek folią na deszcz a małej zakładała moskitierę. Ja sie strasznie boję w lesie kleszczy za to i jak myślę o wakacjach w Wildze to mam stres ( bo tam też masę komarów mamy)...
daWo- dużo macie krów? myśmy mu 1,5zł za litr płacili ( skoro i tak wylewa) a na "u baby" na targu jest 1,5L za 4 zł. Mam jeszcze inne źródła tylko się muszę przejść.... Ale ekologiczna trawka, ekologiczne mleczko to i cenę można dać :miastową:
K2 też łykam [emoji1]. Duuuuuzo łykam kolorowych pigułek. Olo to okaz zdrowia ( odpukać w nie malowane). Już od kilku zim nie miał poważniejszych chorób a jedynie małe przeziębienia które po 2 dniach przechodziły. Kataru żadnego [emoji12] .marta:-) - bardzo fajna karuzela. Ja lusterko chyba kupię to: Link do: BabySafe Lusterko do obserwacji dziecka w podróży Teraz chcę większe, bo miałam kiedyś takie małe i śmiałam się że widać czy jest dziecko czy nie ma - nic więcej.Lalamido - a do wit D łykach K2? Bo wtedy ona jest w dobre miejsca transportowana ( ja miałam kiedyś badanie włosa i się okazało że mam bardzo dużo wapnia ale we włosach a nie w kościach!!) A czy Twój syn nie ma katarów? Bo znam ludzi którzy twierdzą, że mleko zaśluzowia człowieka bardzo. Ale 12l mleka tygodniowo.... łał
Za to rok temu złamał rękę i to tak totalnie obie kości z przemieszczeniem ( całe wakacje w gipsie). Pewnie nie złamał by jej gdyby nie okazało się że miesiąc wcześniej pękła mu kość na zajęciach z sensoryki i jakoś zapomniał nam powiedzieć że z ręka jest coś nie tak, nie bolała , nie miał czasu, jak zwykle był to dla niego nieistotne ... a my w szpitalu przed lekarzem się tlumaczylismy że nic nie wiedzieliśmy o powtórnym złamaniu [emoji41]
reklama
MajaMaj
Hahaha, to widzę, że Olo jest lepszy zawodnik Twardziel!!
A w ogóle odnośnie vit D chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że czytałam kiedyś gdzieś, że dzieci matek które suplementują się w ciąży wit C i D nie mają żółtaczki po urodzeniu. Nie do końca chciało mi się w to wierzyć, ale rzeczywiście Wiki nie była ani nie jest ani trochę żółta, podczas gdy wszyscy moi chłopcy jednak byli /9nie jakoś wybitnie, bez potrzeby naświetlania, ale jednak widocznie). Powiedzcie jak to u Was będzie po porodzie, ciekawi mnie ile w tym prawdy.
A w ogóle odnośnie vit D chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że czytałam kiedyś gdzieś, że dzieci matek które suplementują się w ciąży wit C i D nie mają żółtaczki po urodzeniu. Nie do końca chciało mi się w to wierzyć, ale rzeczywiście Wiki nie była ani nie jest ani trochę żółta, podczas gdy wszyscy moi chłopcy jednak byli /9nie jakoś wybitnie, bez potrzeby naświetlania, ale jednak widocznie). Powiedzcie jak to u Was będzie po porodzie, ciekawi mnie ile w tym prawdy.