reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Olo- ja chyba nigdy prześcieradła nie miałam! W okolicy twarzy leżała pieluszka a pod spodem jakis cienki kocyk chyba...juz nie pamietam.

Park, plac zabaw, leniwe w torbie i duzo wody.no i gazetka plus kindel. Posiedzę tu do wieczora chyba :)

reklama
Olo- ja chyba nigdy prześcieradła nie miałam! W okolicy twarzy leżała pieluszka a pod spodem jakis cienki kocyk chyba...juz nie pamietam.

Park, plac zabaw, leniwe w torbie i duzo wody.no i gazetka plus kindel. Posiedzę tu do wieczora chyba :)
Ja mam taki gąbczasty materacyk, a na nim powłoczkę, ale taką już trochę zużytą, stąd pytanie :) Zanabyłam kilka prześcieradeł na stronie smyka :)

Fajnie z tym parkiem :) Ja siedzę na kanapie i też cośtam podjadam ;) Leniwe zrobię wieczorkiem. A co do czytania - ja w ciąży się skupić nie umiem i w trakcie L4 nie przeczytałam żadnej książki w całości i czuję, że to trochę masakra :/

Olo- miałam to samo z czytaniem ale w szpitalu sąsiadka mnie namówiła na ściągnięcie kilku książek na kindla i powiem Ci ze jeden dzien- jedna ksiazka wtedy :) w domu juz nie mam tyle weny :)

A leniwe robiłam drugi raz w życiu. Pierwszy tydzien temu jak mnie zmotywowalyscie.

Waraai- a juz myslalam ze rodzisz.. :(

Olo- miałam to samo z czytaniem ale w szpitalu sąsiadka mnie namówiła na ściągnięcie kilku książek na kindla i powiem Ci ze jeden dzien- jedna ksiazka wtedy :) w domu juz nie mam tyle weny :)

A leniwe robiłam drugi raz w życiu. Pierwszy tydzien temu jak mnie zmotywowalyscie.

Waraai- a juz myslalam ze rodzisz.. :(

Eeeej a podeślesz jakieś? :) Albo tytuły albo już te wersje kindlowe jeśli masz takie do dzielenia się ;)

A i ja też ostatnio pierwszy raz w życiu robiłam :) Dziś zrobię drugi ;) Więc piona!!

Ostatnia edycja:
Hejooo.. Upał, Ala dziś skończyła 2 tygodnie, pospała na polku w wózku, teraz odpoczywa od gorąca w sypialni :D
Dostałyśmy dziś prezent:
18600584_1457116480977147_1044989465_n.jpg

Będzie na spacery i na kije i w ogóle, Małż sceptyk krzyczy, że źle i niedobrze, bo jej tam gorąco :D

A jeszcze jeden patent mam na dziś:
Matki przewijające - na przewijak zakupiłam to:
18575942_1457292460959549_1293536167_o.jpg

POdkład medyczny! jak u gina na fotelu - i kładę pod doopkę córki mej, która namiętnie siusia jak tylko poczuje wolną pupę :D

Idę cosik porobić dopóki dziecię śpi!!!
Czemu tu nikt nie rodzi!!!??? Eno!! :)

Bry!
Wyspacerowaliśmy się dziasiaj z młodym po lesie kabackim 2h i padliśmy oboje w domu. Dobrzeże Dominik dał się matce wyspać bo byłoby słabo. Melduję że po wczorajszych lodach dziecku nie tyle nic nie jest co chyba nawet spokojniejszy. Szczęśliwa msatka to szczęśliwe dziecko :) więc dzisiaj znów były lody, tym razem z innej lodziarni :)

Co do lusterka to ja mam tejsamej firmy ale trochę mniejsze, okrągłe. Nawet się sprawdza. W każdym razie mąż zadowolony, a to on prowadzi :)

A w ogóle odnośnie vit D chciałam Wam jeszcze powiedzieć, że czytałam kiedyś gdzieś, że dzieci matek które suplementują się w ciąży wit C i D nie mają żółtaczki po urodzeniu. Nie do końca chciało mi się w to wierzyć, ale rzeczywiście Wiki nie była ani nie jest ani trochę żółta, podczas gdy wszyscy moi chłopcy jednak byli /9nie jakoś wybitnie, bez potrzeby naświetlania, ale jednak widocznie). Powiedzcie jak to u Was będzie po porodzie, ciekawi mnie ile w tym prawdy.
Ja się suplementowałam witaminą D i syn był zażółcony ale bez naświetlania, więc może coś w tym jest.

A w ogóle - dziewczyny rodzące SN.
Jak tam u Was z hemoroidami po porodzie?
Się martwię po tych akcjach u proktologa i chirurga z zakrzepicą, że coś jednak przy parciu urodzi się ponad dziewczę i łożysko.
I diabli wiedzą, co stosować.
U mnie ten problem nie istnieje. Zero dyskomfortu :)

A ja mam pytanie z kolei wyprawkowe jeszcze. Bo ten wózek sobie obejrzałam i się zastanawiam, czy na materacyk coś się jeszcze kładzie? Poza prześcieradłem rzecz jasna. Jakąś pieluchę, coś? Dawno za
Wózek wyścielałam kocykiem a na to daję jeszcze pieluszkę tetrową pod głowę. A to dlatego że się Małemu lubi ulać a mnie się nie chce prać materaca z wózka :p

@Martussa82 - super prezent dostałaś :) i już się zamierzacie chustować? Bo mnie wczoraj położna przystopowała że to jeszcze za wcześnie na chustę. I sama nie wiem czy nosić Małego czy poczekać ze dwa tygodnie aż mu się kręgosłup trochę usztywni.

@Martussa82 chustowanie <3 ja też będę chciała młodą tak nosić i już nawet umówiłam doradczynię chustonoszenia :) Podkład - idealna sprawa. Ty to masz pomysły :D
A rodzić to ja chcę, tylko Maria sceptycznie do moich zachcianek podchodzi ;)

@mamaAWR informacja o lodach cieszy bardzo!!! Za info o wyściełaniu wózka dziękuję :)
Las Kabacki jest super, tylko pytanie, czy jakoś się przed tymi dziadowskimi kleszczami można mądrze zabezpieczyć?

Hejooo.. Upał, Ala dziś skończyła 2 tygodnie, pospała na polku w wózku, teraz odpoczywa od gorąca w sypialni :D
Dostałyśmy dziś prezent:
18600584_1457116480977147_1044989465_n.jpg

Będzie na spacery i na kije i w ogóle, Małż sceptyk krzyczy, że źle i niedobrze, bo jej tam gorąco :D

A jeszcze jeden patent mam na dziś:
Matki przewijające - na przewijak zakupiłam to:
18575942_1457292460959549_1293536167_o.jpg

POdkład medyczny! jak u gina na fotelu - i kładę pod doopkę córki mej, która namiętnie siusia jak tylko poczuje wolną pupę :D

Idę cosik porobić dopóki dziecię śpi!!!
Czemu tu nikt nie rodzi!!!??? Eno!! :)
Pani Madralinska[emoji13][emoji12][emoji14] tak właśnie myślałam dzisiaj że twoje maleństwo ma już 2 tygodnie...
Czasami to żałuję że do czerwcówek się nie zapisałam bo wtedy byłabym pierwsza [emoji16] no ale czy tam są takie ekstra laski jak tu?!? No właśnie [emoji55] chyba nie...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry