Kaska mama Hani :)
Początkująca w BB
Masz racje tylko spokój może nas uratować
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O matko współczuję [emoji17] . Co się dziś nagimnastykowałam to moje . Ale dzień w dzień chyba bym nie dała rady.Współczuję! Ale na pocieszenie powiem Ci, że ja przez całą ciążę, codziennie muszę się stroić w wyroby uciskowe z względu na problemy z żyłami z przeszłości nie tak zamierzchłej. Najpierw rajstopy a jak już nie mieściły się na brzuchu to pończochy. A dziadostwo ciasne dosyć. Już bym je zrzuciła i po tym ciepełku z gołą nogą chodziła ech!!!
Troszkę przysłaniam po południu, bo okno zachodnie, ale tak to nie przesadzam zanadto... Byleby w twarz słońcem Ali nie świecić...Dziewczyny nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz, proszę o uświadomienie Chyba gdzieś wyczytałam, albo usłyszałam (nieważne), że takie Maluszki na samym początku w domu powinny spać w przyciemnionym pokoju, bo nie nie są przyzwyczajone do światła. I teraz zastanawiam się, czy zamawiać na szybko zasłony, albo rolety, czy to tylko taki ''wymysł''? Na porodówce chyba takimi ''luksusami'' się nie przejmują?
To nawet nie zalecenie noszenia tych wyrobów tylko dobra rada lekarza. Powiedział, że w ciąży jest spore ryzyko powstania nowych żylaków, a zdarza się i tak, że te żyły, które już zamknięte były czy laserowo, czy skleroterapią mogą się otworzyć. Żylaki mi się na szczęście żadne nie porobiły. Może właśnie dzięki codziennemu noszeniu tych wyrobów uciskowych. Wolałam nie ryzykować i nie sprawdzać, co by było gdybym ich nie nosiłaOlo- a zalecenia na te żyły masz na poród tylko? Zrobiły Ci sie żylaki w ciąży? Ja miałam te pończochy na lot samolotem w lutym ale jak zakładałam w Emiratach i myslalam ze ducha wyzione w tamtej temperaturze. Teraz mi ten żylak na udzie jakos sie wchłonął ale przestrzega mnie kolezanka- nigdy zabiegu na lato wlasnie przez te pończochy!
Mi zamykali laserowo (Link do: Laserowe usuwanie żylaków Warszawa, leczenie żylaków kończyn dolnych), kosztowało w cholerę, bo 3000zł od jednej nogi, a robiłam obie plus jedną trzeba było jeszcze dodatkowo potraktować za kolejne 3 kafle. Więc wykosztowałam się okrutnie, ale uczucie nieciążących nóg latem jest tego warteOlo a jaką metodą na tę żylaki wybrałaś? Drogie to było? Bo ja 2lata temu miałam usuwane ale w ciąży wyszły nowe. I myślę co dalej z tym zrobić...
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom