reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Śniło mi sie dzis ze wszystkie byłyśmy na jednej sali przedporodowej. Spałyśmy tam i nasi faceci byli z nami i chrapali!! Lekar mowil nam ze jak chcemy urodzić to nie możemy spac na miękkim materacu i 4 dni z rzędu uprawiać przytulanki i wtedy samo pójdzie

Odpoczęłam w nocy. Kręgosłup sie zregenerował bo wczoraj dałam mu popalić. Wczoraj miałam dzien opadnięcia z sił.
Warai- współczuje tych skurczy a masz jeszcze umówiona wizytę do gin? Na kiedy?
Olo- ja juz powinnam chyba z ciastami dać spokój- dobijam do 14kg na +...
Martussa- jakie ciastka upieczesz dla mamy karmiącej?

Ostatnia edycja:
reklama
Śniło konsole dzis ze wszystkie byłyśmy na jednej sali przedporodowej. Spałyśmy tam i nasi faceci byli z nami i chrapali!! Lekar mowil nam ze jak chcemy urodzić to nie możemy spac na miękkim materacu i 4 dni z rzędu uprawiać przytulanki i wtedy samo pójdzie

Odpoczęłam w nocy. Kręgosłup sie zregenerował bo wczoraj dałam mu popalić. Wczoraj miałam dzien opadnięcia z sił.
Warai- współczuje tych skurczy a masz jeszcze umówiona wizytę do gin? Na kiedy?
Olo- ja juz powinnam chyba z ciastami dać spokój- dobijam do 14kg na +...
Martussa- jakie ciastka upieczesz dla mamy karmiącej?
Karliczku - owsiane najpewniej, z sezamem... Bez kakao i nutelli chociaż te najlepsze... ech :)

Dla mam karmiących i dużo pijących polecam rozważyć zakup:
Link do: Brita, fill & go, butelka filtrująca wodę, 1 szt., nr kat. 235313 - Internetowa drogeria Rossmann - Zakupy online

Wczoraj Małż mi sprawił, wlewam kranówkę i chleję, będzie mniej plastikowych butelek, bo wypijam ze 3 l wody dobowo jak nie więcej :)

Cześć dziewczęta!
Słaba noc za mną :/ Wieczorem w końcu przytulanie z mężem po..hm.. bardzo długiej przerwie. I wiecie co? Po seksie od razu skurcz! U MĘŻA W NODZE!!!! Czyli działa, tylko kurna nie w tę stronę no :/
Potem w nocy miałam dosyć spore te bóle jakby okresowe i myślałam, że to już. I że dobrze, że ciastki upiekłam, to wezmę na porodówkę. I nic. Względnie się uspokoiły, ale nie wyspałam się strasznie. Jestem zombiaczkiem dziś :/

@waraai bądź czujna jak ważka! Jak Tomee Lee Jones w Ściganym! ;)

@Karlik pewnie też powinnam dać spokój, bo niby w ostatnim miesiącu już się nie powinno przybierać, a ja chyba odrabiam chudnięcie z początku ciąży. Nie wchodzę już na wagę, bo tylko się wkurzam. A jem tak samo jak wcześniej (wcześniej też były ciastki). Może faktycznie jestem higroskopijna i wchłaniam wodę z powietrza? ;)

@Martussa82 kakao nie można bo alergen, si? Muszę zacząć zbierać informacje na temat karmienia, bo kiedyś w końcu ta Maryśka wyjdzie no! Dziś, na imieniny byłoby idealnie ;)

Dzień dobry!
I wyszło tak, że ja teraz za wami nie nadążam :)
Wczoraj z Młodym byliśmy na drugim końcu Wa-wy kupić chustę do noszenia. Przeszłam szczegółowy instruktarz na lalce, teraz trzeba na dziecku poćwiczyć wiązanie. Byliśmy też na normalnym już spacerku i sushi.. o matko, jak mi to sushi smakowało :D do dzisiaj nie stwierdziłam u syna żadnych negatywnych objawów więc chyba mu nie szkodzi :)
Teraz śpi z mamą na łóżku bo mamy dzień leniucha. W nocy chyba urodziłam jakieśresztki łożyska itak się wystrachałam, że leżę plackiem od tej 2 w nocy a mąż wszystko wokół nas ogarnia. Nie uśmiecha mi się teraz wracać do szpitala na drugie czyszczenie :\

@Gabiś - gratulacje!! Długaśna ta Twoja córa, będzie wysoką panną :) nieźle Cię tam wymęczyli, ale najważniejsze że już jesteście razem zdrowi i szczęśliwi :)

@*Ula* - ja nie zasłaniam okien. W nocy to wogóle świecę światło, żeby widzieć kogo przewijam :p Młody się do tego przyzwycził i tylko mąż marudzi że nie może spać przy świetle. Pytałam o to też pediatrę i nie miała żadnych zastrzeżeń. Oczywiście jak słońce ostro daje to Małego osłaniam tak, żeby w oczy mu nie świeciło.

Dla mam karmiących i dużo pijących polecam rozważyć zakup:
Link do: Brita, fill & go, butelka filtrująca wodę, 1 szt., nr kat. 235313 - Internetowa drogeria Rossmann - Zakupy online

Wczoraj Małż mi sprawił, wlewam kranówkę i chleję, będzie mniej plastikowych butelek, bo wypijam ze 3 l wody dobowo jak nie więcej :)

Syn ma taką do szkoły i to NAJLEPSZY ZAKUP EVER!!
Wodę ma na bieżąco. Ile zapragnie. Nie musi codziennie targać plastikowych butelek z kupną mineralką.
Ja do szpitala biorę taką samą. :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przeczytałam dziś na IG, że jedna z dziewcząt, które śledzę (z mojego miasta zresztą, parentingowa blogerka) urodziła wczoraj drugie dziecko. I wszystko cacy, ale całość zajęła jej 6 godzin od pierwszych skurczy!
O 14 skurcze, po 18 szpital, chwilę po 20 dziecko.

Do stu diabłów. Ja to na pewno przeoczę teraz. [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Przeczytałam dziś na IG, że jedna z dziewcząt, które śledzę (z mojego miasta zresztą, parentingowa blogerka) urodziła wczoraj drugie dziecko. I wszystko cacy, ale całość zajęła jej 6 godzin od pierwszych skurczy!
O 14 skurcze, po 18 szpital, chwilę po 20 dziecko.

Do stu diabłów. Ja to na pewno przeoczę teraz. [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Bo to się trzeba do bloga dostosować, pisanie o skręcaniu i wykręcaniu na 2dni przed i 5godzin jęków i steków, oraz sraniu i zyganiu to mało blogerskie, trzeba wszystko załatwić książkowo tak żeby ładnie opisać.... Tym się nie kieruj... Ja też miałam taki blog oczekując@pl ale tam za zły komentarz zablokowali mnie[emoji36] blog blogiem,a życie życiem, one mają poród opisany ledwo zajdą w ciążę [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

Olo rozbawiłaś mnie do łez tym skurczem w nodze męża :D Może niejasno określiłaś swoje oczekiwania tuż przed? :p

A powiedzcie mi, czy u Was w szpitalu pobierane są opłaty za KTG? Bo ja zostałam właśnie uświadomionia, że w mojej mieścinie idąc na IP na KTG bez skierowania, tak sobie z ulicy jak chcę sprawdzić, czy wszystko jest ok to muszę zapłacić :errr: I tak trochę jestem w szoku... Jak to u Was wygląda?

Olo sto lat sto lat[emoji513][emoji485][emoji484][emoji483], żeby nie to że w kolejce jesteś za mną to bym życzyła porodu na imieniny [emoji13][emoji12][emoji12]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Olo- jak to nie powinno się przybierać w ostatnim miesiącu?? Ja właśnie w ostatnim jestem dodatkowo prawie 2 na plus. Ale nic to - właśnie zjadłam pół drożdżowego placka z powidłami zagryzając truskawkami. Niech sie dzieje wola nieba - może żarciem go wypchnę! Skurcz męża cudo historia. Zastosuj rade lekarza z mojego snu - 4 razy sex i będzie poród.
martussa, waraai - Ta butelka tylko online czy stacjonarnie też? Czy nie potrzeba przy karmieniu dostarczyć trochę minerałów. Bo jednak kranówa ich nie posiada at all. My w domu tez kranówę całe lato w dzbanku z mięta i cytryna uskuteczniamy ale teraz jednak piję mineralną ( cisowianka lub nałęczowianka żeby niskosodowa była przy karmieniu). Ta butelka tylko online czy stacjonarnie też?
Pytam, bo mój kolega mając kamienie nerkowe pił tak dużo źródlanej wody że zemdlał z powodu wypłukania minerałów z organizmu!
mamaAWR- jak przyjdzie położna środowiskowa to jej pokaż to co z Ciebie wyleciało. A jak będziesz leżeć duzo to nie dasz szansy grawitacji żeby się oczyściło do końca :-)
Marta&Hania - u mnie w szpitalu nawet nie ma porodówki :-) więc nie wiem. Ja nie chodzę na ktg bo bym musiała jeździć ze 20 km wiec czekam tylko na poród.

byłam z tymi bąblami u lekarza - to pewnie barsz sosnowskiego mnie załatwił. Mam jakąś maść i mam smarowac żeby przyspieszyć gojenie.

Do góry