reklama
Kaska mama Hani :)
Początkująca w BB
DaWo - ja też myślę, że to nerwy, czym bliżej terminu człowiek się coraz bardziej nakręca zamiast wyciszyć i zebrać siły. Termin w takim razie mamy w podobnym czasie. Ja dziś sobie zdałam sprawę, że tak naprawdę ostatnio prawie o niczym innym nie myślę. Tutaj mam cały czas kontakt z Doulą i ona pisze mi różne rzeczy, najważniejsze żeby nastawić się pozytywnie i nie nakręcać a do mnie też to ciężko dociera, bo nie wyobrażam sobie żeby można było się już teraz uspokoić. Dzidziuś też odczuwa nasze emocje więc musimy się na tym skupić, żeby jemu było tam dobrze, mimo tak ograniczonego miejsca jakie ma ...
waraai
Fanka BB :)
Moja mama 14.05 ma 70-te urodziny. Tak sobie myślę, że wymarzona pierwsza wnuczka to byłby całkiem miły prezent, nie?
Idealny.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
mamaAWR
@MajaMaj - przyznaj, że nie chciało Ci się kupić prezentu mnie sie to udało z mężem - miał 5.05 urodziny. Się jeszcze nie zorientował że nic mu nie kupiłam
@Kaska mama Hani :) - ja miałam również dodatni GBS i podali mi antybiotyk już na sali porodowej, czyli jakieś 2 -3h przed urodzeniem Dominika i syn się nie zaraził. Więc spokojnie, zdążą podać i Tobie.
@DaWo - ja Ci wróżę poród 20tego. Ale jak się wyrobisz wcześniej to też nie będzie źle. Odychaj głeboko i myśl pozytywnie!
@Kaska mama Hani :) - ja miałam również dodatni GBS i podali mi antybiotyk już na sali porodowej, czyli jakieś 2 -3h przed urodzeniem Dominika i syn się nie zaraził. Więc spokojnie, zdążą podać i Tobie.
@DaWo - ja Ci wróżę poród 20tego. Ale jak się wyrobisz wcześniej to też nie będzie źle. Odychaj głeboko i myśl pozytywnie!
Początkująca w BB
mamaAWR- jak dobrze, że się Dominik nie zaraził, czyli sprawdzają to od razu po porodzie? Dzięki za wsparcie.
Mi dziś wywróżyła doula, poród na dzień mamy ale jakoś mi się nie uśmiecha, aż tyle jeszcze czekać i stresować. No ale to już nie zależy od nas.
Mi dziś wywróżyła doula, poród na dzień mamy ale jakoś mi się nie uśmiecha, aż tyle jeszcze czekać i stresować. No ale to już nie zależy od nas.
Początkująca w BB
A apropo czyszczenia to skądś to znam.... Ufff ja już koło tygodnia latam po kilka razy dziennie...
Olo32
DaWo
Olo przy drugim nie jest łatwiej, bo człowiekowi wydaje się że zna temat ale ja się teraz bardziej boję niż wcześniej.... Teraz więcej wiem przez internet i doktora Google i szukam dziury w całym,a z takich faktycznych obaw to ten antybiotyk co muszę dostać- żeby zdążyli podać,a przy Franku nie musiałam mieć,a nawet nie pamiętam czy w ogóle wiedziałam i co z tym chodzi...@mamaAWR ejjj 20ty jest moj! chociaz moge wczesniej, no dobra
Co do emocji - ja staram sie nie nakrecac, jestem podekscytowana, bo to pierwsze dziecko, a wiec totalnie nieznany teren, ale chyba jednak ciekawosc wygrywa ze stresem
Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
Wykąpałam się i idę spać, zobaczymy jak będzie.
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Początkująca w BB
Olo 32 - podziwiam Cię, i też chciałabym aby ciekawość wygrała z lękiem ...
DaWo - a ja jak słyszę, że to już drugie to nachodzą mnie myśli, że takiej kobiecie jest już dużo łatwiej, wie czego się spodziewać, jak oddychać, jak się prze itd. a widać to niekoniecznie daje taki spokój... Z tym antybiotykiem też teraz mi siedzi w głowie aby zdążyli podać... Także rozumiem Twoje odczucia jak najbardziej.
DaWo - a ja jak słyszę, że to już drugie to nachodzą mnie myśli, że takiej kobiecie jest już dużo łatwiej, wie czego się spodziewać, jak oddychać, jak się prze itd. a widać to niekoniecznie daje taki spokój... Z tym antybiotykiem też teraz mi siedzi w głowie aby zdążyli podać... Także rozumiem Twoje odczucia jak najbardziej.