reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Pierwsza panna była ze mną (jeszcze w brzuchu) na obronie licencjata... teraz druga już przy cycu na obronie mgr ;) tak słabo wycyrklowaliśmy z mężem, ale kto przewidział, że uda nam się przy pierwszym cyklu starań, gdzie na Marysię czekaliśmy 2 lata ! :D

Co do cytomegalii ja to badałam na początku pierwszej ciąży i już wtedy miałam przeciwciała, a Fibrynogen , co to ? :confused:

Ja również obawiam się tego, że w szpitalu będzie tłok ! albo, że trafię na salę z kimś z serii pato... bo np. 1 będą już obstawione. :oo:
My też myśleliśmy, że fajnie by było, gdyby młoda się urodziła, jak już się przeprowadzimy do nowego mieszkania i też nie spodziewaliśmy się, że uda się od razu przy pierwszej próbie. Ale w sumie wyszło super, bo maj to fajny czas na poród :D No i nie musiałam się męczyć z noszeniem rajstop/pończoch uciskowych latem :p

Fibrynogen to czynnik krzepnięcia krwi. Jeśli się nie ma wyników, to robią w szpitalu, ale podobno dobrze mieć wynik ze sobą. U mnie cytomegalii przed ciążą nie sprawdzili, a jak już wiadomo było, że w ciąży jestem, to ginekolog stwierdziła, że nie ma sensu sprawdzać, bo i tak w ciąży się tego nie leczy..

reklama
Ja tez cytomegalię miałam na początku ciąży.
Ja jeszcze mam do powtórzenia mocz a krew jest oki więc miesiąc są wyniki ważne czyli do 19 maja a do tego czasu to już będę rozpakowana :)

No ja pamiętam że gdyby nie położna z którą rodziłam za pierwszym razem to chcieli Nas odesłać że miejsc brak...i to mega nerwowy stan bo jedziesz rodzić i mówią proszę do innego szpitala bo u Nas miejsc brak...:rofl:

W Sw. Rodzinie i teraz też tam planuje. I na stronie szpitala ( ich facebookowej stronie) jest co należy zabrać ze sobą, jakbyś potrzebowała ( zaktualizowane parę dni temu).

Dzień dobry :-) :-)
Cytomegalia to tak jak toxo bada się na początku ciąży, często jest przyczyną poronien, ale nigdy nie spotkałam się aby badać to.na.końcówce ciąży.
Asia - faktycznie masz.nieciekawie.z.tym szpitalem. Mój gin sam.chce mnie widzieć przed terminem na oddziale bo z nadciśnieniem mówi że nie powinno się za długo czekać z porodem i w razie co będą mi poród wywoływać a mam mniejsze ciśnienie niz Ty...
Ja torby nadal nie spakowalam...wstyd. Mam wszystko poprane i.wyprasowane ale nie mogę się zmobilizować ażeby spakować siebie i Małą.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@asia333podlasie nie stresuj mnie tym szpitalem bo w tym samym przecież zamierzam rodzić. Słyszałam od znajomej która tam rodziła ze gdy nie mają miejsc potrafią odesłać do Sokółki...
a co do badań to mi ręce opadają. Moja gin.na wizycie powiedziała mi ze szyjki już praktycznie brak, rozwarcie na 1 cm, zaś w szpitalu ze szyjka zamknięta i jeszcze jest 1,2 cm. Bądź tu mądrym... aż żałuję że wcześniej nie zapisywalam się do innego gin.Aby weryfikować wszystkie newsy ;)

@asia333podlasie nie stresuj mnie tym szpitalem bo w tym samym przecież zamierzam rodzić. Słyszałam od znajomej która tam rodziła ze gdy nie mają miejsc potrafią odesłać do Sokółki...
a co do badań to mi ręce opadają. Moja gin.na wizycie powiedziała mi ze szyjki już praktycznie brak, rozwarcie na 1 cm, zaś w szpitalu ze szyjka zamknięta i jeszcze jest 1,2 cm. Bądź tu mądrym... aż żałuję że wcześniej nie zapisywalam się do innego gin.Aby weryfikować wszystkie newsy ;)
To chyba z Wojewodzkiego do Sokolki wysylaja bo wiem ze Ci lekarze pracuja w Sokolce tez. Powiem Ci ze mam wrazenie ze jakbys nawet miala to rozwarcie to w szpitalu powiedza ze go nie ma aby do domu. Jeszcze nie wiem czy pisalam byla wczoraj dziewczyna czop odszedl wody zaczely odchodzic ale brak skurczy regularnych i tez do domu rece opadaja.
Powiem Ci ze ja juz chyba bede teraz do Wojewodzkiego probowac bo ten Usk mi juz nabrzydl i takie gadanie ze jak bedzie zly zapis ktg to poloza ja dziekuje czekac do takiego momentu.

Powiem Wam ze taki mam metlik w glowie ze szok moja gin tylko szpital bo cisnienie Ci czekac w domu i badz tu madry.

Akurat ta znajoma rodzila w USK i wyrazala opinie o tym szpitaly.
U nas problemem jest zapewne ze lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu w którym zamierzamy rodzić... chyba przy następnej ciąży jak się uda będę dążyć aby lekarz prowadzący pracował również w wybranym przeze mnie szpitalu. Bo z takim podejściem to oszalec można ; (
@Martussa82 przyłączam się do opinii ze bardzo zgrabnie wyglądasz w ciąży, przed ciążą też super. Z takim zdrowym podejściem szybko zgubisz te parę kg :)
@Klaudia_i_nikodem slicznego Masz synka. Oby zdrowo się chował :)

Akurat ta znajoma rodzila w USK i wyrazala opinie o tym szpitaly.
U nas problemem jest zapewne ze lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu w którym zamierzamy rodzić... chyba przy następnej ciąży jak się uda będę dążyć aby lekarz prowadzący pracował również w wybranym przeze mnie szpitalu. Bo z takim podejściem to oszalec można ; (
@Martussa82 przyłączam się do opinii ze bardzo zgrabnie wyglądasz w ciąży, przed ciążą też super. Z takim zdrowym podejściem szybko zgubisz te parę kg :)
@Klaudia_i_nikodem slicznego Masz synka. Oby zdrowo się chował :)
Wiekszosc z nich przyjmuja tylko w przychodni przy szpitalu a tam normalnych ciaz nie prowadza tylko blizniacze i mocno zagrozone to tez nie taka latwa sprawa moja gin nie pracuje w Usk od jakiegos roku wiec lipa ☺ a co znajoma mowila o Usk?

reklama
@Lalamido no daleko mi do eterycznej Danusi... Jagienka to od zawsze mój typ!!! A chuda nigdy nie byłam,a zawsze chciałam... (wysoka też.... ) Jednakże dwa razy w życiu byłam już w rozmiarach, w których czułam się ósmym cudem świata... i w obu przypadkach Mój Mąż Sabotażysta popełniał mi ciążę!!!

Do góry