reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja tez w piatek usg po skonczonym 36 tygodniu, wiec piona! :) wizyte kontrolna u gin tez mam w piatek, bedziemy posiew na te paciorkowce robic. polozna powiedziala, zebym gin poprosila o skierowanie na badanie na cytomegalie plus na poziom fibrynogenu. Zobaczymy, czy sie pani zgodzi laskawie ;)

Dzien dobry w ten sloneczny dzien! [emoji3]

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
;) piona ! Ja już posiewy mam za sobą i wyszło czyściutko, ale chcę jeszcze zrobić posiew moczu bo przy Olku okazało się, że miałam i to w pęcherzu więc antybiotyki poszły w ruch i dla mnie i dla małego. Co prawda teraz mam mieć CC ale lepiej dmuchać na zimne :).

reklama
Powiwm Ci Marta ze takie mam siano w glowie i balagan ze szok bo niby tu gada ze lepiej juz urodzic bo cisnienie zagraza a z deugiej strony do domu a czekac az ktg bedzie zle to tez nie wyjscie.

Hej dziewczyny i ja sie witam ☺
Wczoraj tak pisalyscie o szalejacych brzuchach ze zaczelam sie martwic bo moj maly nie za bardzo aktywny a ja tych lekow od cisnienia to garsciami biore i cisnienie duze ze po poludniu pojechalam na ip bo cisnienie 160na 118 i te slabe ruchy i tak wiec ktg niby prawidlowe z malym tez a cisnienie hmm za kazda wizyta podnosza mi tylko jej wartosc bo nie ma miejsc w szpitalu. Nastawilam sie ze chcem do tego szpitala zeby tu rodzic ale juz 3 raz bylam na ip i za kazdym razem to samo teraz wrocic jak albo beda regularne skurcze albo cisnienie 170na 120 paranoja. Wczoraj dziewczyna byla co czop jej odszedl wody zaczely odchodzic ale brak regularnych skurczy i do domu bo miejsc brak zglupialam z tym wszystkim. Jest u nas jeszcze jeden szpital i juz sama nie wiem co robic.

Milego dnia dziewczynki.
hmmm... ja przy pierwszym synu też nie miałam naturalnych skurczy tylko wywołane oksy a jak wody mi odeszły to położna kazała mi się spokojnie ogarnąć w domu, zmyć lakier z paznokci, brać torbę i męża i jechać do szpitala. Moja starsza siostra pierwsze dziecko miała przez CC a drugie PN ale też nie miała skurczy i to żadnych nawet partych. I nie miała zielonego pojęcia co znaczy przeć jak jest skurcz party. Nie wiem co doradzić :(

Fibrynogenu w standardowej morfologii nie ma. Przynajmniej u mnie. Dlatego muszę poprosić o to.
Co do cytomegalii - położna prosiła o wykonanie badania, żeby było wiadomo, czy młodą trzeba będzie pod tym kątem leczyć.

Dziewczyny. :)

Biorąc pod uwagę, że mogę witać się z panną zdecydowanie wcześniej, a jestem w ciemnym lesie zaopatrzeniowym, czy mogłybyście zarzucić mnie jakąś listą wyprawkową?
W sensie choćby tym, co same spakowałyście do szpitalnych toreb. :)

Wiem, że to już tutaj było, ale tak dawno temu, że nie wiem, jak szukać. :(

Z rzeczy do domu mam owszem: wyrko, przewijak, ubranka, kosz, kocyk i wózek i to tyle!
Pieluchy by trzeba wszelkiej maści jakieś.
W zasadzie to we łbie mam ostatnio stan depresyjnego przytłumienia i nie potrafię się z tymi zakupami ogarnąć, a czas goni.
Dość powiedzieć, że internety zamiast pomóc, to przytłaczają mnogością wątków. ;|

@Lefkowa - podziwiam Cię, Studentko, teraz doczytałam!! Siłaczka :D Mądre dziecię powijesz!!!!! :)

Z tym moim ładnym wyglądem przed ciążą to proszę nie szarżować - taka półtorametrowa kulka, o udach panczenisty ;)
@Lalamido kurcze, też miałam plan chodzić w ciąży ale pogoda nie pozwoliła a potem Mąż, bo po okolicy grasują dziki... Mam nadzieję wrócić do trenowania z miesiąc po cc, powoli, powoli, żeby ze 2- 3 km na start dać radę... Już zapowiedziałam rodzinie, że będą mieć dyżury przy małoletniej w wózku, a ja będę kijkować :) a że miałam w zwyczaju chadzać od 5 do 6 rano, to myślę, że dam młodej cyca, przewinę, położę i zniknę na pół godzinki - godzinkę bez straty dla córeczki :D
Czeka mnie zgubienie kilkunastu kg... I powrót do względnej formy fizycznej.

@Karlik - jest pewien spokój w Twoim poście, prawda?? Pobyt w szpitalu Ci się przydał i dla zdrowia i dla głowy!!!
@myszkax33 nocki współczujęęęę :( Da się godzinkę uszczknąć w ciągu dnia??

@Olo32 - no dzień dooobry :D

Bo my jesteśmy zdrowe Jagienki co tyłkiem orzechy rozłupują a nie cherlawe Danusie :). Ja też nie mogę się już doczekać jakiegoś większego ruchu, bo założenie sobie butów bez sapania to już nie to samo ;).
A dzik u nas są już na porządku dziennym :) tylko te nasze to w lasku już nie siedzą ale po chleb do sklepu spożywczego przychodzą

Link do: targowek.info

Sprawdzilam zaktualizowany wykaz badań na stronie szpitala co należy mieć i u Nas z badań:
-oznaczenie grupy krwi i Rh
- dowód osobisty
-kartę ciąży
- wynik posiewu z pochwy i odbytu
- wszystkie badania USG z przebiegu ciąży
- wynik badani HIV i HBS

reklama
Pierwsza panna była ze mną (jeszcze w brzuchu) na obronie licencjata... teraz druga już przy cycu na obronie mgr ;) tak słabo wycyrklowaliśmy z mężem, ale kto przewidział, że uda nam się przy pierwszym cyklu starań, gdzie na Marysię czekaliśmy 2 lata ! :D

Co do cytomegalii ja to badałam na początku pierwszej ciąży i już wtedy miałam przeciwciała, a Fibrynogen , co to ? :confused:

Ja również obawiam się tego, że w szpitalu będzie tłok ! albo, że trafię na salę z kimś z serii pato... bo np. 1 będą już obstawione. :oo:

Do góry