reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

My z racji kołyski kupilismy zestaw minky kocyk troszkę grubszy i poduszka płaska jeżeli małemu będzie za ciepło to jeszcze mam kocyk minky bez wsadu czyli cieniutki. Nie bawiliśmy się w kupowanie pościeli bo po pierwsze zaraz wkoncu zrobi się ciepło i pościel będzie zbędna a po drugie bez sensu było kupowanie pościeli pasujacej rozmiarowo do kołyski jak niedługo synek przeniesie się do normalnego łóżeczka i będzie potrzebna większa pościel ;)

reklama
@asia333podlasie już zapoznałam się z zasadą dyżurów;) mała jest ułożona od 30 tyg.posladkowo i nie chce się obrócić stąd cc. Skierowanie również będę miała na cc ale to dopiero za niecałe 2 tyg.na wizycie dostanę. A boję się że do tego czasu urodze, brzuch często mi twardnieje i często kuje spojenie lonowe... poza tym szyjki już praktycznie brak.
Byłam tam dwa razy na SOR i raz dzwoniłam- szybciej zakończyła rozmowę niż zdążyłam w pełni zadać pytanie.

To fakt ale dla mnie i tak chyba te w usk sa milsze przynajmniej tak mi sie wydaje lekarze tez jakby ale ciezko powiedziec ja tez chyba za 2 tyg jak dotrwal to do usk sie poloze moze sie spotkamy ☺

Hmmm jeśli chodzi o karmienie to jestem zielona z racji pierwszego dziecka, zobaczymy co Malej będzie bardziej odpowiadało cycek czy butelka...szczęśliwe dziecko szczęśliwa mama:) A borykacie się tez z "ulewaniem" się mleka/siary?

Annkow dobre pytanie, ja dostalam spiworek do Malej ale ogrzewa tylko brzuszek i nóżki a raczki nie są niczym okryte... I tak sie zastanawiam czy ta opcja przejdzie. Widziałam spiworki które przypominały otulacz, ale pytanie czy dziecię będzie chciało być tak zniewolone:huh:

My z racji kołyski kupilismy zestaw minky kocyk troszkę grubszy i poduszka płaska jeżeli małemu będzie za ciepło to jeszcze mam kocyk minky bez wsadu czyli cieniutki. Nie bawiliśmy się w kupowanie pościeli bo po pierwsze zaraz wkoncu zrobi się ciepło i pościel będzie zbędna a po drugie bez sensu było kupowanie pościeli pasujacej rozmiarowo do kołyski jak niedługo synek przeniesie się do normalnego łóżeczka i będzie potrzebna większa pościel ;)
Myślałam że tylko ja nie mam jeszcze pościeli ale dostałam takiej wizji że jak się urodzi dziewczynka to kupię coś w różu, do syna miałam uniwersalne a teraz chcę tak,a u nas 2przypadki teraz były że urodziło się na odwrót więc poczekam. Jakiś kocyk uszykuje i tyle. Jest jeszcze szansa że siostra albo mama mi niespodzianke zrobi i wrócimy do domu i będzie gotowe[emoji54]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie po luteinie tez swedzi i piecze ona to ma do siebie posmaruj clitrimazolem kosztuje 2 zl w aptece odrazu ulzy
dzieki asiu, tylko ja w szpitalu leżę to nie mam skąd jej wziąć. Zgloszę jutro i zobaczę co wymysla.
DaWo- z karmieniem to strasznie indywidualna sprawa... dla mnie to właśnei wielka wygoda- nie ma butli, mycia, smoczków, wszędzie jest żarełko pod ręką - czy w parku, czy w restauracji czy na plazy. ale może pomyśl nad nastawieniem się na karmienie mieszane? ja radze spróbować bo może będziesz miała sycący pokarm i Wam się poukłada a butelka zawsze może być np. na noc, na lepsze spanie.... wyczujesz sama. spróbuj :-)Podpisuje się pod wszystkim co pisała Martussa - ja wyłam przez lewą pierś a w krzyżu mnie ciagnęło z miesiąc, ale tez ponad rok za każdym razem :-)
Moja córa od 6 miesiąca do cyca dostawała kubek z dziubkiem (kapek) z którego piła wodę. To tylko zależy od mamy. Ja np. nie lubię dzieci chodzacych i dopominających się o pierś czy szrpiących za mamy bluzkę - to już mnie obrzydza faktycznie :-)
Starszą eliminowałam a młodsza któregoś dnia odwróciła głowę i tyle.
Teraz moja koleżanka rodziła w styczniu i nie miała nic pokarmu, nic! próbowała ale nie przyszedł i nawet nie musiała nic na zatrzymanie laktacji dostać bo ani kropelka nie przyszła.
gulba- ja nie miałam ale trzymam kciuki za powodzenie. Ty już możesz rodzić!
Annkow- śpiworek, kocyk.. miękki rożek minky

Kurczę.

Do mnie dotarło, jak wielu rzeczy jeszcze nie mam. Ogromu, rzekłabym nawet.
A w kontekście ostatnich rewelacji, to powinnam chyba na wszelki wypadek ogarnąć już wyprawkę.

Tak strasznie niegotowa jestem.
W dodatku leżę dopiero od kilku godzin tak poniekąd plackiem i dostaję na łeb. :p
A tu trzeba te trzy tygodnie wytrwać. :D
I majówka w wyrze!

To fakt ale dla mnie i tak chyba te w usk sa milsze przynajmniej tak mi sie wydaje lekarze tez jakby ale ciezko powiedziec ja tez chyba za 2 tyg jak dotrwal to do usk sie poloze moze sie spotkamy ☺
jak będziesz to pisz :)
wydaje mi się ze jednak nie ma co patrzeć czy te Panie są miłe czy nie, grunt ze w razie czego maluchy będą miały tam fachowa opiekę, według opinii lepszą niż w wojewódzkim.

Co do pościeli to ja na początek mam rożek a później chyba w spiworek będę mała układać.

reklama
Hej,
Byłam dziś na wizycie u mojej ginekolog.
Od wtorku napinał mi sie brzuch i czułam ból w dolnej części brzucha przy wstawaniu czy przewracaniu na bok. wyszło mi też białko w moczu (norma 15 a ja miałam 16), ciśnienie Ok. Dostałam skierowanie do szpitala na jutro. Jestem załamana. Bo jak potwierdzi sie rozejście spojenia łonowego to będę miała cc [emoji17].
Mały waży 3,4 kg, a jestem w 37 tc, wg usg ma długie nogi i bardzo sie rozpycha. Liczę że to sprawia mi tem ból a nie to rozejście.
Miałam wyniki GBS - ujemny

Czy któraś z was miała problem z rozejściem spojenia łonowego?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mnie cały czas to spojenie lonowe boli, najgorzej jest przy podnoszeniu nóg - włożeniu nogi w spodnie i przy zmianie pozycji w łóżku. Straszny ból. Mówiłam lekarzowi - stwierdził że trzeba uważać aby nie doszło do rozejscia się. Tyko jak? Nie zapytałam. Na ostatniej wizycie mówił że jest wszystko ok a mnie boli coraz mocniej. Powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego.

Co do karmienia chcialabym bardzo piersią. Ale myślę że muszę Klaudie przyzwyczaić też do butelki - w sensie chciałabym ściągać pokarm i żeby chciała też pić z butelki ale żeby znowu nie chciała już tylko z butelki bo wiem że dzieci szybko przyzwyczaja się do lepszego a z butelki leci szybciej i nie trzeba tak mocno ciągnąć. Bo chodzi o to że w tym sierpniu bierzemy ślub i nie wyobrażam sobie brać ją na salę. Ma zostać z opiekunką i wtedy nagromadzilabym pokarm w zamrażarce. Mam nadzieję że mi się to uda.

Co do przykrycia dzisiaj właśnie położna mówiła że pościel nam niepotrzebna jest na początku :) "dziecko najlepiej śpi w rożku bo ma mieć ograniczona przestrzeń tak jak w brzuchu wtedy czuje się najbezpieczniej. Jeżeli nie rożek to czymkolwiek ograniczyć mu swobodne ruchy-przez ok miesiąc kiedy tak naprawdę nie wykonuje jeszcze żadnych ruchów. A później śpiwórek. :)

Do góry