reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

I ja witam nową mamusie :)

Karlik, bierze go bierze i zabrać nie może....wiec moze przejdzie bokiem baseny i piłkę odpuszczamy aby pomóc przeziebieniu, ale zobaczymy. Kurujemy sie bo w czwartek Kangur konkurs matematyczny wiec chcemy pomóc szarym komórką aby myślały i witaminy z wapnem daję...:)

Dziś odrazu po fryzjerze odwiedzilam Smyka i Małej lekki kombinezon polarkowy kupilam i Młodemu sweter aby było po równo a sobie w H&m dwie koszulki ciążowe....tzn zwykle tshirty :) bo myślę ze juz za duzo dla siebie niema co kupować....mi zostaly jeszcze do kupienia staniki do karmienia...
A pozniej maraton prasowania koszul bo dziś malzonek na konferencje wyjezdza na 3 dni wiec po dwie na dzien plus zapas....padam...ale jak juz bylam w transie to kominek umylam..schody...i teraz chwila odpoczynku...z serniczkiem :)
A teraz zaczelam myśleć ze ja chyba z małą walizka pojadę do szpitala...pod łóżko sie schowa....i będzie. ...a odnosnie brzuszka to Mała tak samo...brzuch faluje a jak Stas przylozy lubaz to cisza... czasami Stasiowi zafunduje kopniaka Mala....i wtedy On a nie boli Cię to mamo...:)

reklama
Annkow- ja polecam z doświadczenia Braun thermoscan do ucha - mam już drugi egzemplarz ( w ciągu 10 lat ale siostra ma jeden działający, niezawodny od 13 lat) i baaardzo sobie chwalę. mam model IRT4520. Witaj w klubie szyjkowych - ja miałam pessar w poprzedniej ciazy a teraz mam szew. skończyłam 29 tydzień. Z pessarem nie leżałam, teraz też po 2 tygodniach zmieniłam tryb z leżenia na oszczędzanie się :-)
marta:-) - podziwiam za prasowanie mężowi koszul. U mnie zasada wyssana z mlekiem matki " mąż koszule prasuje sam" bo robi to najlepiej ;-) mój oczywiście też codziennie w koszuli i to codziennie innej rzecz jasna!

Mnie ostatnio córy wypytały czy poród boli i czy dziecko się rodzi we krwi. Bo im wyjaśniłam wcześniej którą dziurką to się odbywa. Ale krótkie odpowiedzi ( szczere) bez rozwijania tematu w zupełności je zaspokajają :-)

U mnie tego tematu niema ale jak widzi w filmie ze pokazują czyste dziecko to mówi ze to udawane bo powinno byc w mazi ...ale pewnie wszystkie niezręczne tamaty przedemna...
Pamiętam pytanie z przedszkola, czemu niektórzy chlopcy mają większe a niektórzy maja mniejsze siusiaki :)

Olo32. Współczuję. Wiem coś na ten temat. Najgorsze dla mnie było leżenie na tej patologii (2 razy z jednym dniem przerwy bo mi się pogorszyło) i pogrążanie się w coraz większej melancholii jak tu co nowy przypadek wywołania ciąży albo nagłego zabierania na cearskie toczył się koło mojego łóżka:)nie ma nic gorszego lepiej leżeć odwlokiem w domu i nie mieć do kogo się odezwać.
Karlik. Słyszałam o zakładaniu tego ustrójstwa. Jak to przetrwałaś? Bardzo traumatyczne masz przeżycia po tym szwie?
Dzięki, właśnie czytałam o tych braun, że w zależności od modelu różne opinie.

Olo32. Współczuję. Wiem coś na ten temat. Najgorsze dla mnie było leżenie na tej patologii (2 razy z jednym dniem przerwy bo mi się pogorszyło) i pogrążanie się w coraz większej melancholii jak tu co nowy przypadek wywołania ciąży albo nagłego zabierania na cearskie toczył się koło mojego łóżka:)nie ma nic gorszego lepiej leżeć odwlokiem w domu i nie mieć do kogo się odezwać.
Karlik. Słyszałam o zakładaniu tego ustrójstwa. Jak to przetrwałaś? Bardzo traumatyczne masz przeżycia po tym szwie?
To pierwsze to chyba do Klaudii, bo ja poki co bez wiekszych przebojow.

A w ktorym szpitalu bylas?

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny... nadrobiłam Was... niestety po gościach nadal słabo się czuje... [emoji22] jestem wręcz padnięta...

Witam się z nowymi mamami [emoji4]

Waraai - którą torbę bierzesz 20 czy 40l? Opinie ma spoko...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja się Wam pochwalę :D dzisiaj na warsztatach "Mamo, to ja" wygrałam leżaczek-bujaczek Fisher prica :D cieszę się jak głupia... jeszcze nigdy nic nie wygrałam.

Witam nową mamusię :D
Wow [emoji4] gratuluję [emoji4] coś miałaś robić czy Cię wylosowali [emoji6]?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

bezproblemowo. żadnej traumy po szwie - jakieś masz straszne informacje - ot zabieg, gorsze rzeczy przede mną. To porównywalne z ... zakładaniem spirali ( to juz po narkozie) bo w trakcie zabiegu sie spi :-) Nie jest to może takie hop siup jak pessar w prywatnym gabinecie ( jak miałam 6 lat temu) ale nie wspominam źle. A Ty masz od którego tygodnia krążek i z jakiego powodu i czy musisz leżeć plackiem juz do końca?
Lefkowa - gratulacje !! super, brawo!!

ja dzis wyjatkowo o tej porze, na nogach. Nie wiem czemu ale boli mnie ... nisko w dole brzucha. Jakby pecherz... jakis taki obolały ten brzuch jakby mnie ktoś skopał. Jak wsadziłam poduchę pod pupę i mlodego odsunęłam do góry to lepiej.

reklama
Do góry