reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ładny! A co to za model?
Ja się przymierzam do wózków Tako, Adamex albo Anex Sport... ale one wszystkie wydają się być takie same..

reklama
Też się na niego zapatrywałam, ale uznaliśmy, że jednak chcemy 3 w 1 :)
na początek zawsze łatwiej gdzieś podjechać ze stelażem i tylko wpiąć fotelik (zwłaszcza, że mamy małe auta) :)

Bryy :)
W Sławkowie słoneczko, będzie suszenie prania, wietrzenie pościeli :D

KopAlka nasza w nocy grzecznie śpi, za to w dzień nie mogę być w bezruchu, bo się dziecięciu nudzi - bujać, chodzić, hałasować - i jest wtedy super :) Coraz bardziej lubię to nasze drugie dziecko :)

Pojawiają się skurcze treningowe, ale strachu nie ma, bo odpuszczają i są nieregularne :)
Wizytę mam 27 marca i mam na nią zrobić tylko morfo i mocz - od poprzedniej wizyty minie wtedy 3 tyg - to w temacie częstszych spotkań z lekarzem. jeszcze nie puchnę spektakularnie, apetyt cudownie dopisuje, wyprawka się kompletuje... Zgaga łaskawa i rzadko mnie nawiedza.:yes:
Do fryzjera na farbowanie i postrzyżyny też się wybieram, a co! Lans na porodówce musi być - więc dopiero w kwietniu, żeby w maju jeszcze jako się prezentować

@waraai gondolka wydaje się całkiem przyzwoita :) Co do spacerówki - zima zimie nierówna... i tak ich trzeba będzie naubierać i poprzykrywać... Zawsze można śpiworek do spacerówki zakupić :)

Dobra, Mąż zamówił żurek i naleśniki z serem, zabieram się za obiad... Ze smuteczków - szlag trafił mój piekarnik po 8 latach używania zaledwie... i ciastków nie ma jak wypiekać...:no:

Ucałowania, Drogie Majówki.

O.
Martwy piekarnik to smutek wszechwielki!
Wiem, gdyż - sama żyłam dwa miesiące z takim trupem (który jak się okazało, miał tylko zwarcie ;P - nie ma to, jak życie bez faceta ;]).
Ale gdy go reaktywowano, ciasta piekłam chyba codziennie. [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kupiłam wózek.

No.
Prawie kupiłam, bo odbiorę go dopiero w piątek (albo i nie ;P).
Tonę w internetach, czytam opinie, jeżdżę po sklepach, gapię się na ludzi na ulicach i jestem w coraz większej kropce.
W sumie w większości 2w1 martwią mnie spacerówki i zima (nie mówię o tych za kosmiczne pieniądze, ale i tu nie byłabym pewna).
Syn te 15lat temu miał taką wypasioną. ;)
Szeroka, wygodna, ciepła, no cudo. W ogóle mieliśmy pojedyncze wózki.
Bo i głęboki. I potem ta spacerówka. I parasolka. Dwa pierwsze ciężkie jak diabli, byłam sama, nosiłam po schodach z zakupami i dałam radę.

41ec0a2bb32b976a3f79614689dee3de.jpg

Ten jest taki.
Z wad - mały kosz. ;D
Trzy koła (nie znam się, ale podjazdy będą wyzwaniem).
I chyba niezimowa spacerówka (tę myślę zakupić pod koniec roku osobno i docelowo).

Gondola na te pierwsze miesiące sobie poradzi, jak myślicie? ;)

Ooo mnie się podoba!! Bardzo :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry mamuśki :) Witamy się z Haneczką ten słoneczny dzionek :) U nas w planach na dziś małe zakupy i dotlenianie ;)
Co do fikania małej w brzuszku to preferuje ona raczej godziny ranne i wieczorne. Później po 22 sobie zasypia, czasami ok. 3 chwilę się pokręci i o 6 już szaleje ;)
Jeśli chodzi o wózek to zastanawiały mnie zawsze pod względem prowadzenia i stabilności te z trzema kołami, ale nie miałam nigdy okazji się przekonać i u nas wybór padł na Anex Sport.

Miłego dnia :)

Pojechałam jednak w końcu na kontrolę do gin z tym moim kamiennym brzuchem.
Dostałam magnez i Nospę rozpisaną kilka razy dziennie i w razie czego mam jechać do szpitala, żeby mogli zbadać czynność skurczową i włączyć leki podtrzymujące.
No i dużo wypoczywać i polegiwać.
Poczekam do piątku (bo w sobotę wyjeżdżam) i jeżeli się nie uspokoi, to podskoczę na IP.

Szyjka zamknięta i 3,8cm długa.
Zatem z tej strony jest spoko. ;]

reklama
Dziewczyny tak mi czasami się robi brzuch twardy ale z jednej strony(lewej).
Dużo leżałam w czasie ciąży na lewym boku i wiecie, że wydaje mi się że dziecko w brzuchu bardziej po lewej stronie jest.
Czy tak może być, czy to moje wymysły?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry