reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ładny! A co to za model?
Ja się przymierzam do wózków Tako, Adamex albo Anex Sport... ale one wszystkie wydają się być takie same..

reklama
Też się na niego zapatrywałam, ale uznaliśmy, że jednak chcemy 3 w 1 :)
na początek zawsze łatwiej gdzieś podjechać ze stelażem i tylko wpiąć fotelik (zwłaszcza, że mamy małe auta) :)

Bryy :)
W Sławkowie słoneczko, będzie suszenie prania, wietrzenie pościeli :D

KopAlka nasza w nocy grzecznie śpi, za to w dzień nie mogę być w bezruchu, bo się dziecięciu nudzi - bujać, chodzić, hałasować - i jest wtedy super :) Coraz bardziej lubię to nasze drugie dziecko :)

Pojawiają się skurcze treningowe, ale strachu nie ma, bo odpuszczają i są nieregularne :)
Wizytę mam 27 marca i mam na nią zrobić tylko morfo i mocz - od poprzedniej wizyty minie wtedy 3 tyg - to w temacie częstszych spotkań z lekarzem. jeszcze nie puchnę spektakularnie, apetyt cudownie dopisuje, wyprawka się kompletuje... Zgaga łaskawa i rzadko mnie nawiedza.:yes:
Do fryzjera na farbowanie i postrzyżyny też się wybieram, a co! Lans na porodówce musi być - więc dopiero w kwietniu, żeby w maju jeszcze jako się prezentować

@waraai gondolka wydaje się całkiem przyzwoita :) Co do spacerówki - zima zimie nierówna... i tak ich trzeba będzie naubierać i poprzykrywać... Zawsze można śpiworek do spacerówki zakupić :)

Dobra, Mąż zamówił żurek i naleśniki z serem, zabieram się za obiad... Ze smuteczków - szlag trafił mój piekarnik po 8 latach używania zaledwie... i ciastków nie ma jak wypiekać...:no:

Ucałowania, Drogie Majówki.

O.
Martwy piekarnik to smutek wszechwielki!
Wiem, gdyż - sama żyłam dwa miesiące z takim trupem (który jak się okazało, miał tylko zwarcie ;P - nie ma to, jak życie bez faceta ;]).
Ale gdy go reaktywowano, ciasta piekłam chyba codziennie. [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kupiłam wózek.

No.
Prawie kupiłam, bo odbiorę go dopiero w piątek (albo i nie ;P).
Tonę w internetach, czytam opinie, jeżdżę po sklepach, gapię się na ludzi na ulicach i jestem w coraz większej kropce.
W sumie w większości 2w1 martwią mnie spacerówki i zima (nie mówię o tych za kosmiczne pieniądze, ale i tu nie byłabym pewna).
Syn te 15lat temu miał taką wypasioną. ;)
Szeroka, wygodna, ciepła, no cudo. W ogóle mieliśmy pojedyncze wózki.
Bo i głęboki. I potem ta spacerówka. I parasolka. Dwa pierwsze ciężkie jak diabli, byłam sama, nosiłam po schodach z zakupami i dałam radę.

41ec0a2bb32b976a3f79614689dee3de.jpg

Ten jest taki.
Z wad - mały kosz. ;D
Trzy koła (nie znam się, ale podjazdy będą wyzwaniem).
I chyba niezimowa spacerówka (tę myślę zakupić pod koniec roku osobno i docelowo).

Gondola na te pierwsze miesiące sobie poradzi, jak myślicie? ;)

Ooo mnie się podoba!! Bardzo :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry mamuśki :) Witamy się z Haneczką ten słoneczny dzionek :) U nas w planach na dziś małe zakupy i dotlenianie ;)
Co do fikania małej w brzuszku to preferuje ona raczej godziny ranne i wieczorne. Później po 22 sobie zasypia, czasami ok. 3 chwilę się pokręci i o 6 już szaleje ;)
Jeśli chodzi o wózek to zastanawiały mnie zawsze pod względem prowadzenia i stabilności te z trzema kołami, ale nie miałam nigdy okazji się przekonać i u nas wybór padł na Anex Sport.

Miłego dnia :)

Pojechałam jednak w końcu na kontrolę do gin z tym moim kamiennym brzuchem.
Dostałam magnez i Nospę rozpisaną kilka razy dziennie i w razie czego mam jechać do szpitala, żeby mogli zbadać czynność skurczową i włączyć leki podtrzymujące.
No i dużo wypoczywać i polegiwać.
Poczekam do piątku (bo w sobotę wyjeżdżam) i jeżeli się nie uspokoi, to podskoczę na IP.

Szyjka zamknięta i 3,8cm długa.
Zatem z tej strony jest spoko. ;]

reklama
Dziewczyny tak mi czasami się robi brzuch twardy ale z jednej strony(lewej).
Dużo leżałam w czasie ciąży na lewym boku i wiecie, że wydaje mi się że dziecko w brzuchu bardziej po lewej stronie jest.
Czy tak może być, czy to moje wymysły?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry