reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ale masz Myszka33 wyczucie u mnie bardzo słonecznie od rana, tylko czekoladek brak ale kwiatki już dostałam od moich Panów....moje dziecko dziś się buntowało ze koleżanką w klasie zaniesienie czekoladki ale jak dam tyle ze dla kolegów starczy tez, inaczej nie zanosi koleżanką.... mały egoista rośnie :(
a zaraz jadę na spotkanie z Panną w brzuchu się spotkać :) zobaczymy ile urosła pannica bo od wczoraj mam taką zgagę ze nie wiem co tam w środku uciska...ale wczoraj dzień fatality co zjadłam to miałam mdłości...
Karlik, ja tez dziś nie spałam, ale ja przez zgagę.... może dziś się wyśpimy...;) zawsze tak sobie mówieę rano jak wstaje...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, do mnie dojeżdża - wszystko. ;P

A dziś stuka mi pierwszy rok znajomości z tatą mojej dziewuszki. ;)
W taki trudny do zapomnienia dzień się poznaliśmy. ;P

Natomiast z okazji Dnia Kobiet syn zabiera mnie dziś do kina!
Co prawda na film, którym sam się jara (nie to, żebym ja nie kochała Logana), ale liczy się gest. [emoji12]

Pięknego dnia, kochane!

Rany!
Za rok będę celebrowała ten czas z córką! [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Miłego dnia kobiet :))

Załączniki

• 17148747_1465292553481316_515626617_o.jpg
    17148747_1465292553481316_515626617_o.jpg
    98,9 KB · Wyświetleń: 70
A jeszcze pytanie. Czy jeśli strasznie ale to strasznie chce mi się pić już miesiąc czasu-piję z 5 litrów dziennie to normalne?? I mam straszne obrzęki stóp i rąk, w ciągu dnia w ogóle nie przechodzą, a nad ranem to palców u rąk nie jestem w stanie zgiąć takie mam spuchnięte i tak mnie bolą. Lekarzowi to zgłaszałam, nic mi na to nie powiedział, a w książeczce ciąży zaznaczył, że nie mam obrzęków...

@majówka2017 może czas udać się na konsultację do innego lekarza ? wg mnie objawy są niepokojące...

Przyjmuję życzenia i Wam również życzę wszystkiego co najlepsze na cały rok ! :D

majówka - kolezanka tak strasznie puchła w ciąży i też jej nic nie zrobili. Nie miała szans założyć butów ani klapek (zimą).
Podobno picie herbaty z pokrzywy przynosi ulgę na zatrzymanie wody w organizmie ale ja tez bym skonsultowała problem ( może nawet z internistą)

A ja w ramach dnia kobiet rozliczę dziś PIT za 2016 :-) zobaczymy co tam wyjdzie...

dzięki :) piję już herbatę z pokrzywą, niestety bez skutku. A mieszczę się tylko w kalosze... które były luźne, a teraz mam wrażenie, że pękną ;p

5l wody to raczej za dużo.
Przynajmniej tak powiedział mi urolog, jak wylądowałam u niego z zastojem w nerce z powodu tej rosnącej macicy.
Teraz piję tak 3l plus jakieś zupy, itede.

Opuchlizna może być spowodowana zastojem wody w organiźmie, lub dotyczyć krążenia.

W poniedziałek moja kardiolog wysłała mnie w trybie nagłym na USG Doppler kończyn dolnych (z powodu jednego tylko zakrzepu gdzie indziej ;P), mimo iż nogi mi nie puchną, a o puchnięcie nóg w ciąży pyta mnie Za Każdym Razem.

Skonsultuj to, moim zdaniem.
Lepiej zapobiegać, niż leczyć.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry