reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Łóżeczko po siostrzenicy w ogóle nie zniszczone ale widzialam takie na allegro. Teraz wizytę mamy 20 marca, już doczekać się nie mogę. A Wy kiedy Asia? Lampiony w pepco za niecałe 20 zł. Wyglądały marnie w pudełeczku a po rozłożeniu taki efekt :D

Martussa82 niestety lampiony na baterie dwie grube. Tata patrzył jak to wykombinować i zamienić na zwykłą wtyczkę :) Może się udaa :)
Dawo spora Twoja dziewczynka :) super :) gratulacje już pewnie bobas prawdziwy :)
KlaudiaNikodem znowu szpital... Ty to chyba już kazdy kąt znasz w tym szpitalu i wszystkich lekarzy. Współczuję Ci naprawdę.... wiecznie coś ehhhh..
Karlik to tylko była przymiarka pościeli do łóżeczka nic jeszcze z tego nie jest wyprane, będę prała wszystko później żeby było świeżutkie. I żeby można już było suszyc na dworze, na swiezym powietrzu - byłoby fajnie :)
Ja teraz zwiedzam szpital w którym chce rodzic, inny niż poprzednio, więc zawsze to jakiś plus, w razie W wiem gdzie jechać. :D i powiem Wam, że gastronomia tutaj jest po prostu DOBRA,na co w życiu nie liczyłam!! Jest smacznie!! Mówię serio!! ;D

Klaudianikodem- oby wlew magnezowy wyciszył i nie bolał jak cholera :-) Odpoczywaj spokojnie :-) To możesz chodzić i zwiedzać?
milkaklaudia - tak, suszenie na dworze.... zapach prania i wiatru w łóżeczku - będzie spała jak zaczarowana :-)
waraai- ten zawałowy zapis nawet mnie wczoraj wbił w mój zapadający sie materac. Kochana, Twoja panna to kolos,mój maluch w piatek ( a mam 28tyg dziś) ważył 1250g i moja teściowa położna osądziła że duzy :-) a te chirurgiczne sprawy robili Ci kolejny raz? ten obrzęk już zniknął?

Odwiedziła mnie dziś sąsiadka - szykuje się do 3 ciąży (38lat) pogadałyśmy o mojej niewydolności i ona mówi, że przez dwie ciąże szyjki jej nikt nie badał a w drugiej ciąży w 7 miesiącu miała rozwarcie na 4-5 paluchów ( w pierwszej ciąży to samo ale w 8 miesiącu) !! Nie leżała - bo jej nikt za granicą nie kazał. Urodziła 3 dni przed terminem.
Az mi głupio że ja z szyjką 18mm i bez rozwarcia leżę - jak księżniczka jakaś.

@Klaudia_i_nikodem może dostajesz już posiłki z diety lekkostrawnej jako potencjalna rodząca... z moich doświadczeń z poprzedniej ciąży wiem, że posiłki dla przyszłych mam i noworódek są o niebo lepsze :D

@milkaklaudia zauroczyłam się Twoim łóżeczkiem....

@Olo32 grunt to pozytywne nastawienie ;)

Maryśki dzisiaj nie posłałam do przedszkola... ma taki okropny kaszel, ale osłuchowo czysta, bo byłyśmy u lekarza... jeszcze jutro ją przetrzymam w domu, a w czwartek odpocznę ;)

Panna w brzuszku chyba faktycznie mi się przekręciła, takie odnoszę wrażenie...

@Karlik z tym zwiedzaniem to tak zazartowałam sobie, wiadomo, że leżeć :) ale miałam okazję widzieć trakt porodowy i rodzace na skurczach krzyczące. :D
@Lefkowa właściwie tutaj się przyjmuje 90% potencjalnych rodzących więc może dlatego jedzenie jest takie dobre. Gdybym wiedziała wcześniej, ostatnim razem przyjechała bym tutaj!! Tylko TV drożej wychodzi. [emoji19]
Ja miałam na dniach wrażenie że mały się obrócił pośladkowo bo czułam go na bokach, jednak jak się okazało głowa jest dalej nisko przygotowana do ewentualnego wylotu [emoji14]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja teraz zwiedzam szpital w którym chce rodzic, inny niż poprzednio, więc zawsze to jakiś plus, w razie W wiem gdzie jechać. :D i powiem Wam, że gastronomia tutaj jest po prostu DOBRA,na co w życiu nie liczyłam!! Jest smacznie!! Mówię serio!! ;D
No to exstra :) Zawsze jakieś plusy z tego leżenia no i oczywiście jak boli lepiej być pod kontrolą niż matwić się w domu samej..

Ależ tu ruch :D
Tylko was zostawić :)
My dziś po wizycie - szyjka długa, twarda i zamknięta, Alucha waży 1700 gramów, zatem wyhamowała i idzie w zgodzie z terminami i swoim wiekiem (31/32 tydz) Zgaga i nietrzymanie moczu mają minąć po ciąży (żart lekarza) :evil::wink::-) :) Ułożona na nietoperza, (odwróciła się a nie "przekręciła" - poinstruował gin, no miał dziś dzień na żarty, no naprawdę):-D:-D
serce wali jej jak młot, 3 maja wieczorem lub 4 rano stawiam się do szpitala i mnie rozcinają. dwa tyg wcześniej konsultacja anestezjologiczna w szpitalu. Następna wizyta 27 marca, z badań jedynie mocz i morfologia do zrobienia, reszta pewnie dojdzie na połowę kwietnia. Waga moja - 15 in plus...

Tyle.

Pieluszki tetrowe i flanelkowe dojechały dziś, zapełnia mi się graciarnia :yes:
@Olo32 no bardzo jestem ciekawa, co Ci nakażą :)

reklama
Ależ tu ruch :D
Tylko was zostawić :)
My dziś po wizycie - szyjka długa, twarda i zamknięta, Alucha waży 1700 gramów, zatem wyhamowała i idzie w zgodzie z terminami i swoim wiekiem (31/32 tydz) Zgaga i nietrzymanie moczu mają minąć po ciąży (żart lekarza) :evil::wink::-) :) Ułożona na nietoperza, (odwróciła się a nie "przekręciła" - poinstruował gin, no miał dziś dzień na żarty, no naprawdę):-D:-D
serce wali jej jak młot, 3 maja wieczorem lub 4 rano stawiam się do szpitala i mnie rozcinają. dwa tyg wcześniej konsultacja anestezjologiczna w szpitalu. Następna wizyta 27 marca, z badań jedynie mocz i morfologia do zrobienia, reszta pewnie dojdzie na połowę kwietnia. Waga moja - 15 in plus...

Tyle.

Pieluszki tetrowe i flanelkowe dojechały dziś, zapełnia mi się graciarnia :yes:
@Olo32 no bardzo jestem ciekawa, co Ci nakażą :)
Lubię czytać Twoje posty :) sama do siebie się śmieje :) to dobrze, że wszystko dobrze :) z jednej strony fajnie wiedzieć kiedy sie dokładnie urodzi - można więcej zaplanować. Z drugiej nie wiem kiedy więcej stresu, czy lepiej wiedzieć czy jednak nie i z zaskoczenia :) ale nie ma co debatować bo i tak na to wpływu nie mamy....

Do góry