Hej dziewczyny jestem tu nowa, u mnie 26 tydzień i termin porodu na 23 maj . Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej okropnie się boję powiem tyle w domciu już mam córcie 6 lat i 4 letniego synka a teraz czekamy na Oleńke Pozdrawiam Paula
reklama
Olo32
Fanka BB :)
DziękujęWitam nowe mamusie, ja wizytę mam jutro, ale bez usg u mnie też ostatnio ważył 665 gr
ciekawe ile jest teraz, ja chyba usg będę miała ok 30 tyg to 3 badanie prenatalne,
Olo super wyglądasz
Ja tez dostalam skierowanie na usg 28-32 tygodnia ciazy. Za dwa tygodnie sie wybieram. Jestem ciekawa, jak tam Mary
Gin powiedziala ostatnio, ze w III trymestrze trzeba uwazac z kwasem foliowym, zeby nie przekroczyc norm jego zawartosci we krwi. Ja po wykryciu u mnie mutacji genu mthfr zaczelam brac jego metylowana forme. Musze zrobic badanie i sprawdzic, jak tam jego wchlanianie u mnie wyglada.
P.S. tak, niedzielno-poniedzialkowa bezsennosc :/
Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
@Olo32 - szczuplinką jesteś, kwitnąco!!!!
@Klaudia_i_nikodem - polecam meliskę przed snem, wypiłam z podwójnej porcji i pospałam do 4:40 I dziś odpoczywaj!!
@Marta&Hania - ale może chociaż masz służącą?
@Paa_ulcia - ja jestem!!
Ja będę wić gniazdo!! Dziś z Małżem - taki mam plan - zakupię papier ścierny drobny, bejcę wodną do drewna, szpachlę i wosk i odnawiam stare krzesła i stół, bo mnie kurna nosi!! Wymienię też krzesłom tapicerkę, mam na to dwa tygodnie, do rodzinnych ósmych urodzin Haneczki - i jeszcze kupię materiał i uszyję sobie obrus i nowe poszewki na salonowe poduszki... Małż się tylko pobłażliwie przygląda, przysłuchuje i potakuje głową... CO on biedny ze mną ma
Zniosłam ze strychu ubrania po Hani i takie od koleżanek, mam tego już troszkę, więc się uspokoiłam, ale w z praniem czekam na przyjazd komody, do której chcę to wpakować... A tej nie widać jeszcze... A już miesiąc od zamówienia
Za komentarze do zdjęć pięknie dziękuję, kulką się czuję, ale przy wzroście siedzącego psa nie będę wyglądać inaczej
DObrego tygodnia!!
@Klaudia_i_nikodem - polecam meliskę przed snem, wypiłam z podwójnej porcji i pospałam do 4:40 I dziś odpoczywaj!!
@Marta&Hania - ale może chociaż masz służącą?
@Paa_ulcia - ja jestem!!
Ja będę wić gniazdo!! Dziś z Małżem - taki mam plan - zakupię papier ścierny drobny, bejcę wodną do drewna, szpachlę i wosk i odnawiam stare krzesła i stół, bo mnie kurna nosi!! Wymienię też krzesłom tapicerkę, mam na to dwa tygodnie, do rodzinnych ósmych urodzin Haneczki - i jeszcze kupię materiał i uszyję sobie obrus i nowe poszewki na salonowe poduszki... Małż się tylko pobłażliwie przygląda, przysłuchuje i potakuje głową... CO on biedny ze mną ma
Zniosłam ze strychu ubrania po Hani i takie od koleżanek, mam tego już troszkę, więc się uspokoiłam, ale w z praniem czekam na przyjazd komody, do której chcę to wpakować... A tej nie widać jeszcze... A już miesiąc od zamówienia
Za komentarze do zdjęć pięknie dziękuję, kulką się czuję, ale przy wzroście siedzącego psa nie będę wyglądać inaczej
DObrego tygodnia!!
myszkax33
Czesc dziewczyny, mój mąż odprawiony do pracy a ja zasnąć nie mogę a jeszcze by się chciało...zostawilam wczoraj męża u kolegi w towarzystwie xboxa i pizzy (i dzieci ) a ja poszłam z koleżanką do kina na Greya,zaczem wróciłam do domu było po 23,położyłam się po 1 a już po 5 trzeba było wstać żeby zrobić mężowi śniadanie do pracy. Córka rano wstała,zjadła jogurt i odrazu zasnęła a ja się wierce i wierce.
U nas już 29 tydzień,ale ten czas leci. Brzuch coraz większy zaraz będzie trzeba jechać i rodzić
U nas już 29 tydzień,ale ten czas leci. Brzuch coraz większy zaraz będzie trzeba jechać i rodzić
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
@myszkax33 - święte słowo: zaraz!! Też memu ślubnemu powiedziałam, że zostało nam 11 tygodni... się zdziwił się Kurczaki, Greya poczytałam lata temu ale filmu nie widziałam żadnego... Może kiedyś się skuszę, choć Pani Dakota odbiega od moich wyobrażeń Anastazji a i Pan Grey w mojej głowie był bardziej atrakcyjny
I co zamierzasz robić tak wcześnie?
Klaudia_i_nikodem
Klaudia_i_nikodem
Mi się też Grey jakoś nie podoba zbytnio..@myszkax33 - święte słowo: zaraz!! Też memu ślubnemu powiedziałam, że zostało nam 11 tygodni... się zdziwił się Kurczaki, Greya poczytałam lata temu ale filmu nie widziałam żadnego... Może kiedyś się skuszę, choć Pani Dakota odbiega od moich wyobrażeń Anastazji a i Pan Grey w mojej głowie był bardziej atrakcyjny
Mi melisa nie pomaga na sen... Ale teraz biorę spora dawkę luteiny i po niej jestem mega spiąca.
Ja pędzę na 8 na nową dostawę do lumpeksa!
Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Martusiamiska
Olo - fit mamcia jesteś [emoji7] a jakie są normy na 3trymestr dla kwasu foliowego?
Witam się z nową mamusią [emoji4] już doświadczona [emoji3]
Martussa - świetne plany i powodzenia [emoji3]
Klaudia - tak wcześnie do lumpa??? [emoji16]
Dziewczyny czy termy w 29 tygodniu mi nie zaszkodzą?
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Witam się z nową mamusią [emoji4] już doświadczona [emoji3]
Martussa - świetne plany i powodzenia [emoji3]
Klaudia - tak wcześnie do lumpa??? [emoji16]
Dziewczyny czy termy w 29 tygodniu mi nie zaszkodzą?
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
asia333podlasie
W ciazy ogolnie nie mozna moczyc tylka w goracej wodzie bo mozna dostac krwotoku.
Olo ale Ty szczuplutka jestes slicznie wygladasz. Ksiazkowa ciaza ☺
A co do kwasu to mi juz po 20 tyg gin mowila ze jak biore jakies witaminy dla mam a biore falvitmama to odstawic kwas foliowy w tabletkach bo w tych witaminach jest i tyle wystarczy wiec odstawilam.
Milego dnia dziewczynki.
Olo ale Ty szczuplutka jestes slicznie wygladasz. Ksiazkowa ciaza ☺
A co do kwasu to mi juz po 20 tyg gin mowila ze jak biore jakies witaminy dla mam a biore falvitmama to odstawic kwas foliowy w tabletkach bo w tych witaminach jest i tyle wystarczy wiec odstawilam.
Milego dnia dziewczynki.