reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dziwne ze na 100% przeciez jestes ubezpieczona. Ja tez bralam luteine jeszcze przed ciaza do 16tyg i mimo ze chodze tylko prywatnie byla refundowana. Sporo jej szlo bo bralam 2×2 wiec bym zbankrutowalam. Fakt ze tabletki na cisnienie mam na 100 % bo to nie ginekologiczne sprawy jedynie kardiolog moglby z refundacja wypisac. Ja man czasami wrazenie ze Ci lekarze mogli by dawac inne recepty ale im sie nie chce.
Moja gin nie ma podpisanej umowy z NFZ, przyjmuje tylko prywatnie. Ale chyba pójdę do rodzinnego i poproszę o receptę, może się uda.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super! Gratulacje udanej wizyty :)
Ja dostałam wczoraj receptę na luteine na 100%, opakowanie kosztuje ponad 100 zł także wesoło :D
Klaudia mam
Na lekach mam do 130na95 to takie max ale na dopegycie jade jak tylko zaczelam planowac ciaze. A ten wczoraj konowal nawet nie spojrzal ze takie duze. A u Ciebie to strasznie niskie ale czy to dobrze jak takie niskie to tez nie wiadomo.
Przy takim ciśnieniu ja się dobrze czuję, gdy mam wyższe to już gorzej.

Olo najwazniejsze, że wyniki są ok i wszystko jest dobrze :) Super :)
Klaudia mam 8 opakowań luteiny w domu niewykorzystanej, mój pierwszy lekarz przepisał mi tyle na krwiaczka a ja mądra wykupiłam wszystkie opakowania a krwiak wchłonął się po dwóch tyg. i luteina mi została. Możemy się jakoś dogadać gdybyś chciała (mam nadzieję, że mi już nie będzie potrzebna)

Moja tez nie ma przyjmuje tylko prywatnie. Ale pyta mnie czy jestem ubezpieczona i tabletki ginekologiczne wypisuje na innej recepcie.

Mój lekarz nigdy nie pytał o ubezpieczenie,zawsze odrazu wypisuje recepty tak samo jak badania-za wszystkie płace począwszy od morfologii a wiem,że niektóre dziewczyny mimo,że chodzą prywatnie to mocz i morfologie robią na nfz bo dostają skierowanie.

No to jak z problemami to w klinicznym bo tam oprucz ginekologi sa wszystkie inne odzialy. Ja tez zamierzam tam rodzic bo mam problemy z cisnieniem.

A propo cisnienia to wczoraj z tych nerwow to takie mialam duze jak nigdy 150na110 a ten lekarz nawet na nie nie spojrzal chodz z takim powinien mnie na odzial skierowac. No na szczescie nie skierowal bo w domu jak odszedl stres to bylo dobre .

A z jakoej miejscowosci dokladnie jestes jak to bie tajemnica?
nie tajemnica. Niedaleko Wysokiego mieszkam .

Klaudia mam

Przy takim ciśnieniu ja się dobrze czuję, gdy mam wyższe to już gorzej.

Olo najwazniejsze, że wyniki są ok i wszystko jest dobrze :) Super :)
Klaudia mam 8 opakowań luteiny w domu niewykorzystanej, mój pierwszy lekarz przepisał mi tyle na krwiaczka a ja mądra wykupiłam wszystkie opakowania a krwiak wchłonął się po dwóch tyg. i luteina mi została. Możemy się jakoś dogadać gdybyś chciała (mam nadzieję, że mi już nie będzie potrzebna)
Dzięki! Jak w poniedziałek nie uda mi się załatwić recepty to odezwę się na priv. :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Klaudia może rzeczywiście z luteina spróbuj u rodzinnego ja biorę luteine od 6 tyg i płace ok 8 zł za opakowanie, dopiero mogę odstawić w 34 tyg, ale tu lekarze też różnie każą brać i odstawiac, dodatkowo biorę magnez i tak od początku ciazy

Moja gin wypisywala mi luteinę na receptę NFZ więc nie było drogo. Muszę się Wam pochwalić bo dziś kupiłam pieluszki tetrowe, dwa okrycia kąpielowe z kapturkiem, rożek, komplet do wózka (poduszeczka i kocyk minky), pościel - wsad, prześcieradło na przewijak i sie bardzo cieszę :) znów kilka rzeczy mogę wykreślić z mojej długiej listy :) :D :D

reklama
Do góry