reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Czesc Olo32, wszystkie dzieci rodzilam na Karowej. Szpital jest jak prywatny, ba nawet lepszy niz prywatny. Lepsi specjalisci. A I jak wczesniak sie urodzi, to maja tam sprzet. Ogolnie z calej Polski tam przyjezdzaja kobiety. Ale troche sie czeka. I Na IP nie przyjmuja z ulicy, tylko trzeba miec skierowanie.
Dziekuje za kciuki I wszystkich cieple slowa! Twoje rowniez.

Ps. Widze, ze jestesmy w podobnym wieku.
A skierowanie pewnie od lekarza z Karowej? Ja będę pewnie próbowała rodzić w św. Zofii, a co z tego wyjdzie to zobaczymy ;)

Widzisz, wiek ten sam, a u mnie dopiero pierwsze dziecko ;)

reklama
A skierowanie pewnie od lekarza z Karowej? Ja będę pewnie próbowała rodzić w św. Zofii, a co z tego wyjdzie to zobaczymy ;)

Widzisz, wiek ten sam, a u mnie dopiero pierwsze dziecko ;)

Moje kolezanki rowniez rodza na Zelaznej. 2 przynajmniej mam, ktore tam rodzily. Tylko Karowa ma I nowotwory i neonantologie...

Moje kolezanki rowniez rodza na Zelaznej. 2 przynajmniej mam, ktore tam rodzily. Tylko Karowa ma I nowotwory i neonantologie...
Tak prowadzil mnie Na Karowej doctor a wczoraj prywatnie bylam u kierownika kliniki. Moje kolezanki z podstawowki, liceum czy ze studiow, tez sporo rodzi pierwsze dziecko po 30

Jak ja tutaj napisze, to forum zmieni chyba nazwe na "cud"...
Reka w gore, kto chce uslyszec?

Ok, wiec powiem tak: na świecie rodzą sie wcześniaki i skrajne wcześniaki, czyli te o niskiej masie urodzeniowej. Mój urodził sie bardzo wcześnie, ale duzy jak na ten tydzień. A co najważniejsze jest zdrowy. Mówi po polsku, po angielsku płynnie (lepiej chyba niz mama), pływa, jeździ na rowerze. Normalny zdrowy chłopczyk w okularkach. Dodam, ze im wcześniej dziecko sie urodzi, tym wiecej komplikacji ma, np. porazenia, wodogłowie, ślepotę, karmienie pozajelitowe i jeszcze duzo. A mój nic z tych rzeczy nie miał. Miał 20% na przeżycie i jest 1% takich wymodlonych maluszków jak mój. Tak, wiec mojego młodszego synka urodziłam w 22/23tyg z waga 680gr

O kurczę, to faktycznie bardzo wcześnie się synek urodził. Super, że wszystko skończyło się dobrze.

reklama
Jestem w szoku!!! Ja czytałam w internecie że najmniejszy wieśniak w Polsce urodził się w 25 tygodniu ciąży. To jest na prawdę cud!!

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Wydaje mi sie, ze jak piszą o najmniejszym wcześniaku, to chodzi im o wagę. Najmniejsze uratowane to chyba 390gr. Ale nie liczy sie to, ze uratwali tylko jakosc tego zycia.

Do góry